bartexxx310 06.02.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Witam Mam taki problem.Był problem z dachem, podczas silnej ulewy nagle zaczęło mi kapać w sypialni.Zadzwoniłem do dekarza, przyjechał, wszedł na dach i okazało się element na dachu przy kominie był nieszczelny.Dekarz powiedział że wcześniej był zastosowany jakiś silikon słabej jakości, który kruszeje z czasem i dlatego była szpara przez która przechodziła woda.Zamontował kołnierz który jest dużo trwalszy, na wszystkie cztery elementy na kominie.Zobaczył cały dach, wymienił kilka starych śrubek, wkręcił nowe.Łącznie siedział na dachu z 3 godzinny i ogarniał całość.Powiedział że dach jest w bardzo dobrym stanie. W dodatku od razu powiedział że przez jakiś czas wciąż może cieknąć na poddaszu, bo pewna wilgoć i woda, która się tam dostała wcześniej, wciąż tam jest i będzie stopniowo schnąć i spływać, to może potrwać nawet koło miesiąca. W miejscu w którym ciekło wcześniej, wymieniłem wełnę mineralną bo była wilgotna.Ostatnio sprawdziłem poddasze i znowu pojawiła się mała kałuża wody, a wełna jest delikatnie wilgotna. Dodam że sprawdziłem wełnę w innych miejscach i wszędzie jest sucha, czyli jakby się kumulowała, ciekła z góry, od komina do tego jednego miejsca po folii Zdarzyło się to już 2 razy.Powinna to być normalna rzecz, lecz niepokoi mnie to że to zazwyczaj koreluje z delikatnym deszczem. Dekarz sam mi od razu powiedział że miał podobną sytuacje w innym miejscu, po prostu tyle tam napadało że to trochę musiało trwąć zanim wszystko wyschło i się skropliło. Co o tym sądzicie?Mam dzwonić do dekarza i ma znowu wchodzić na dach (dał gwarancję na 2 lata) czy może jeszcze poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts