Michał_B. 19.12.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Do Michala_B - Czy można łączyć BK z silikatami? Bo ja też myślałam nad takim rozwiązaniem (tzn. ściany zewn. YTONG,a działowe z Silki), ale wydawało mi się mało realne, aby tak zrobić, ze względu na duży ciężar silikatów. Można. Ytonga ma te same moguły wymiarowe dla sikliki i BK właśnie po to żeby łączyć. Osdtanio rozmawiałem z przedstawicielem Y i właśnie to stwierdził, że na zewnętrzne BK a na wewnętrzne najlepiej silike bo ma lepsze parametry tłumiące hałas.. No nie dokładnie bo silka ma wysokość 250 mm a Ytong 200 mm, tak jest u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 20.12.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Do Michala_B - Czy można łączyć BK z silikatami? Bo ja też myślałam nad takim rozwiązaniem (tzn. ściany zewn. YTONG,a działowe z Silki), ale wydawało mi się mało realne, aby tak zrobić, ze względu na duży ciężar silikatów. Można. Ytonga ma te same moguły wymiarowe dla sikliki i BK właśnie po to żeby łączyć. Osdtanio rozmawiałem z przedstawicielem Y i właśnie to stwierdził, że na zewnętrzne BK a na wewnętrzne najlepiej silike bo ma lepsze parametry tłumiące hałas.. No nie dokładnie bo silka ma wysokość 250 mm a Ytong 200 mm, tak jest u mnie. to może zmienili..nowe maja po 200 +- 2 mm.. Cytat ze stron Y: "Bloki konstrukcyjne drążone systemu Silka E posiadają modularne wymiary: 33,3 cm (długość) x 20 cm (wysokość) x (grubość bloczka), dzięki czemu można łatwo połączyć ze sobą różne rodzaje ścian" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 20.12.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Do Michala_B - Czy można łączyć BK z silikatami? Bo ja też myślałam nad takim rozwiązaniem (tzn. ściany zewn. YTONG,a działowe z Silki), ale wydawało mi się mało realne, aby tak zrobić, ze względu na duży ciężar silikatów. Można. Ytonga ma te same moguły wymiarowe dla sikliki i BK właśnie po to żeby łączyć. Osdtanio rozmawiałem z przedstawicielem Y i właśnie to stwierdził, że na zewnętrzne BK a na wewnętrzne najlepiej silike bo ma lepsze parametry tłumiące hałas.. No nie dokładnie bo silka ma wysokość 250 mm a Ytong 200 mm, tak jest u mnie. to może zmienili..nowe maja po 200 +- 2 mm.. Ja budowałem ponad rok temu i od tego czasu temat "ściana" troche przestał mnie interesować więc moja wiedza mogła pordzewieć przez ten czas. Szkoda że silka tego nie zrobiła rok temu jak się budowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 20.12.2004 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Byłem na stronie silki i z moją pamięcią jest gorzej niż myślałem bloczki M miały i mają wysokość 190 mm a nie 250 mm jak pisałem wcześniej. toomas miałeś w 100% racje. Na swoje usprawiedliwienie powim tylko starość nie radość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 20.12.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Byłem na stronie silki i z moją pamięcią jest gorzej niż myślałem bloczki M miały i mają wysokość 190 mm a nie 250 mm jak pisałem wcześniej. toomas miałeś w 100% racje. Na swoje usprawiedliwienie powim tylko starość nie radość. nie ma problemu..ja jestem mądry bo w zeszłym tygodniu z przedstawicielem Y rozmawiałem..) a kończąc Twje przemyślenie dopowiem że młodość nie wieczność )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 20.12.2004 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 22.12.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Ja tam uwazam, ze najwiecej halasu z zewnątrz (bo takie bylo, przypominam, pytanie, konkretnie o psa) dostaje sie przez wywietrzniki, rozszczelnione okna etc, a nie sciany. Sprawdzilem. Polecam film "Ace Ventura - psi detektyw" - Tam Jim Carrey na przykladzie drzwi balkonowych udowadnia akustyke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 25.11.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 i jak sytuacja, bo mam dylemat co do ścian zewnętrznych (wewnetrzne z silikatu):- silka 24cm + styro 15 - zimniej ale ciszej - BK 700, 24cm + wełna miner 15cm - cieplej ale głośniej skłaniam się za BK 700, może ta wełna wyciszy w odpowiednim stopniu, ktoś ma z tym doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.11.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tak[ quote=Przekorek]Ja tam uwazam, ze najwiecej halasu z zewnątrz (bo takie bylo, przypominam, pytanie, konkretnie o psa) dostaje sie przez wywietrzniki, rozszczelnione okna etc, a nie sciany.... ot i cała filozofia izolacji akustycznej BUDYNKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts