Rafal Burmski 07.02.2022 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Witam Ubiegam się o przyłącze energetyczne do działki. Działka ogrodzona. Płot betonowy o szerkości 60cm z metalowymi przęsłami po środku. Działka położona jest na wzgórzu (to jest istotna informacja). Moja propozycja lokalizacji skrzynki przyłączeniowej to w granicy działki. Nie mniej jest pewien problem. Granica działki gdzie miałaby stanąć skrzynka przyłączeniowa jest "w dole". Do lepszego zoobrazowania wygląda to tak, że jeśli staniecie na chodniku twarzą do działki to na wysokości kolan kończy się płot który ma około 1.6m . Oczywiście do płotu mogę podejść schodząc właśnie po skarpie. Załączam link do pliku z odręcznie narysowanym przekrojem terenu, dla jeszcze łatwiejszego zrozumienia sytuacji (Nie potrafię załączyć pliku korzystając z funkcji Zarządzaj Załacznikami coś nie działa). Tauron zgodził się na postawienie skrzynki w granicy działki pod warunkiem zniwelowania terenu tak aby skrzynka, nie była narażona na zasypanie śniegiem, czy podtopienie. https://megawrzuta.pl/download/fd1c8fe3ca6e6e83d129ecd344273c8f.html Dzwoniłem już do zarządu dróg, w którym to dowiedziałem się, że potrzebuje na to projekt, więc moim kolejnym krokiem była rozmowa z projektantem który mi powiedział, że niwelacja terenu to nie budowa i że nie potrzebuje na to projektu i po prostu chyba na zasadzie zgody mam to wykonać. Czy ktoś potrafi mi doradzić jak powinienem podejść do tematu ? Bo już otrzymuje sprzeczne informacje, a chciałbym zrobić to porządnie tak co mi skrzynka nie odjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts