tomcio.13 07.02.2022 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Proszę o pomoc jaką oczyszczalnię wybrac. Ilość osób w domu 2+2. Teren piaszczysty - 3-4 m piasek + ślady iłu. Wody poniżej 2,5m.Wolałbym jakies rozwiązanie bardziej ekonomiczne lecz takie które nie będą problematyczne. Sąsiad posiada od 5 lat jak dobrze pamięta oczyszczalnię ROTO TANK - jest cos warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 08.02.2022 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 To osadnik gnilny i jest coś wart jak jest też dobrze zrobiony drenaż. Mam tu na myśli minimum ze 40m rur drenażowych i podsypka na żwirze płukanym 16-32mm. Osadnik ten ma komory, leczy chyba nie ma filtra na wylocie. Jeśli chcesz osadnik z tej firmy to raczej o tym największym modelu bym pomyślał, tj. 3m3. Wiem, że masz 2 + 2 , a 3m3 jest niby na 5-7 osób, ale bym się tym nie przejmował bo osadnikach przydaje się też większa pojemność i bym nie oszczędzał, kupując mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcio.13 08.02.2022 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Rozumiem, z drenażem myślę nie będzie problemu. Chyba że jest jakieś lepsze rozwiązanie w użytkowaniu. Niestety ale mam troszeczkę skopane wyjście kanalizacji z domu (wstępnie miało być wpięcie do sieci kanalizacji, ale po pomiarach w terenie okazało się że nie uzyskamy spadków do żadnej studni i wodociągi zmieniły warunki na oczyszczalnię przydomową - dlatego szukam rozwiązania).[imghttps://zapodaj.net/f70ef4660ae34.png.htmll[/img] na czerwono zaznaczyłem gdzie mam wylot kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 09.02.2022 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 U mnie jakoś ten link nie działa, a czy możesz mi go wysłać jako prywatną widomość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcio.13 09.02.2022 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 U mnie jakoś ten link nie działa, a czy możesz mi go wysłać jako prywatną widomość ? Ok. Przesłałem - nie wiem dlaczego nie mogę noramlnie dodać zdjęć na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts