Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaglądacie pod maskę samochodu

gorajkowa

Recommended Posts

Wiecie co to jest"sonda lambda"?

Co robi i - jak?

W ASO komp gazowy podpieli pod szary przewód...

Autko sonsumowało ze 35l/100km.

Skrócili czasy wtrysku "z kompa" to nie chciało jechac...

Za to paliło jak trzeba...

No to je teraz mam.

:lol:

Ale ja WIEM co i gdzie i po co...

Adam M.

Elektryki trzeba tankować.

Nie ma samochód które pojada bez "tankowania"..

Nawet jak jadą "na wodę" to trzeba je tankować wodą. :)

Gwoli ścisłości to elektryki się ładuje.

"Tankować prądem" = "ładować prądem" - taka przenośnia w nawiązaniu do wcześniej wspomnianego tankowania. :)

Ładować można też worki cementu - do elektrowozu i do spalinowozu.

Era syrenek i polonezów się skończyła. Ja maski nie otwieram, chyba,że płyn się skończy . Jak coś się zepsuje to tylko laweta :yes:

No era się skończyła auta nowsze a mechanika moje auta nigdy nie widziały, sam jestem w stanie wszystko zrobić choć to nie mój zawód , kto nie ma dwóch lewych i trochę inteligencji da radę ogarnąć choć rozumię wszak to pokolenie ajfonowców po tzw studiach a oni nawet prawo jazdy zdają za 10 razem więc inteligencja to niezbyt mocna strona naszej dziwnej młodzieży a wiem coś na ten temat , najmłodszy po prawie więc sory ale to głąb do potęgi :D:D:D:D.

Gdzie to pisałem??

Pisałem oczywiście ale gdy chodzi o ASO to po pierwsze, ceny mają z kosmosu a po drugie samochody serwisuje moja firma w ASO bo taki ma podpisana umowę wynajmu aut.

Z wynajmem tak jest. Ja wychodzę z założenia,że mechanik naprawia, piekarz piecze , glazurnik układa glazurę..... W sumie mógłbym to robić,ale wolę swoje zajęcie i zarobić na to . Co do cen aso to zgadzam się , tam jak dla mnie to jak Cię nie wykręcą to nie zarobią

Przenośnie mówi się też że ktoś kto pije alkohol że tankuje, a znaczenie słowa tankować jest jedno.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Tankowanie

Kluczowe jest tu słowo - materiały pędne które jest to ogólna nazwą do silników spalinowych o elektrycznych nic nie wspominają.

Gwoli ścisłości to elektryki się ładuje.

"elektryki" to liczba mnoga od "elektryk" ;) (żart)

https://pl.wiktionary.org/wiki/elektryk

Czyli elektryki raczej tankują niż ładują :D

(koniec żartów)