Damian92rr 08.02.2022 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Witam Panowie sprawa taka od 2 lat moczyła mi się ściana.Wychodził grzyb na całej ścianie fachowiec nie chciał się podjąć bo raz, że nie miał czasu, dwa mówi, że sporo roboty bo nie wiadomo gdzie puściło itp. Zabrałem się za to w sobotę, zeszło mi 3 h i znalazłem winowajce. To trójnik i jak klej jest dziurka przez którą pryska, o tutaj. https://zapodaj.net/d93e6e10d653a.jpg.html jak to Panowie najlepiej zrobić, żeby nie uszkodzić tej kremowej rurki? Myślałem zrobić to tak, jak kreski niebieskie uciąć, dać w te trzy miejsca mufki, kawałek nowej rurki z każdej strony, żeby połączyć trójnik z mufkami. Czy da się to jeszcze inaczej zrobić? https://zapodaj.net/b710557e542e5.jpg.html na innym forum mi jedna osoba powiedziała,że sposób ok tylko,moze być ciężko z jednej strony włożyć rurkę w mufkę bo rurki idą w ścianie w dodatku zarzucone widzę betonem więć nie ma opcji cofnąć do tyłu rurki,żeby w mufkę włożyć z jednej strony.Rurka biała ma jedynie trochę tolerancji ruchu na boki.Jak byscie radzili to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2022 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Nie masz się czym przejmować, rurki są na tyle elastyczne , a klej podatny że spokojnie tak jak zaznaczyłeś zrobisz bez problemu.Pamiętaj tylko jedno smarujemy element wsuwany ...nie nasuwany! tak aby klej był zsuwany z rurki na zewnątrz a nie rolował się do wewnątrz. Bez problemu sobie poradzisz.Podczas ucinania nie zapomnij wygładzić krawędzi szczególnie tych wewnątrz - pozostawienie niewielkiego zadziorka może powodować przykry dźwięk!!! więc powoli i skutecznie. Nie ucinaj również rury typowymi szczypcami do rur pp - dlatego że ten materiał do klejenia szczególnie mający już swoje lata lubi pękać wzdłużnie! najlepiej więc szlifierka i papier ścierny, lub brzeszczot drobno zębny i papier ścierny. Pamiętaj również, że klej nadtapia powierzchnię rurki tak samo jak "czyścik" - czyli zmywacz techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts