zajce 11.02.2022 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Witam. Chce w tym roku zacząć budowę domku 73m2 na zgłoszenie ale nie z programu Nowy Ład. Dom ma być z gotowego projektu https://www.kbprojekt.pl/2095/celozja-b2 Czy jest szansa że wyrobie się w 250 tyś w stanie przynajmniej deweloperskim? Zakładając że budowa systemem gospodarczym, większość zrobię sam i z pomocą rodziny i znajomych ( akurat pracuję w budowlance) kasa poszła by tylko na niezbędne usługi typu koparka i instalację w których potrzebny jest fachowiec a także myślę tynki i posadzki, ale takich też mam znajomych więc będzie taniej. Jakieś zniżki też się znajdą na materiały. Co o tym sądzicie? Budowa z kredytu. Działkę posiadam 12ar wszystkie media na działce. Edytowane 11 Lutego 2022 przez zajce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 11.02.2022 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Pewnie, bez problemu ogarniesz w tej kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajce 11.02.2022 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Pewnie, bez problemu ogarniesz w tej kasie Myślisz że deweloperski czy mam szanse pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajce 11.02.2022 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Chce to zrobić budżetowo żeby wyrobić się w tej kasie. Nie muszę mieć jakiejś dachówki premium wystarczy blacha, wole w niższym standardzie ale na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 11.02.2022 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Na moje 70m2 wydałem nie całe 130tys na chwile obecna a do stanu deweloperskiego brakuje mi jeszcze jakieś 30tys. Ostatnio liczyłem ile musiałbym dolozyc do aktualnego stanu gdybym budował teraz z tych samych materiałów i wyszło ze 25-30. Dużo więcej zapłaciłbym za dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianek2022 29.03.2022 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) Witajcie.Mam pytanie ile tak +- trzeba było by wydać jeżeli dom byłby budowany posiłkując się firmami. Wiem wiem nie da rady wyliczyć w 100% ale chodzi mi o jakieś widełki. I ile mógł by podnieś cenę budowa tego pod kredyt. Czyli kierownik i zezwolenia.Powiedzmy czy jeżeli działka koszyowała by 350 starczyłoby aby się wprowadzić. Czy raczej to jest zbyt optymistyczna wersja.Powiedzmy 150 tyś działka +350 budowa i ewentualne przyłącza. Edytowane 29 Marca 2022 przez bocianek2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 30.03.2022 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Witajcie. Mam pytanie ile tak +- trzeba było by wydać jeżeli dom byłby budowany posiłkując się firmami. Wiem wiem nie da rady wyliczyć w 100% ale chodzi mi o jakieś widełki. I ile mógł by podnieś cenę budowa tego pod kredyt. Czyli kierownik i zezwolenia. Powiedzmy czy jeżeli działka koszyowała by 350 starczyłoby aby się wprowadzić. Czy raczej to jest zbyt optymistyczna wersja. Powiedzmy 150 tyś działka +350 budowa i ewentualne przyłącza. Jeśli zakładasz że wydasz na dom 350 tys. to od 30 do nawet 50% tej kwoty będzie stanowiła robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianek2022 30.03.2022 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Dziękuję za odpowiedź.A czy to jest realne ? Czy raczej awykonalne? Oczywiście zdaję sobie sprawę iż będę musiał oglądać każdą złotówkę parenaście razy. I wybrać najłatwiejszy projekt w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.03.2022 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Witaj, na zgłoszenie 73 mkw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianek2022 30.03.2022 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Witaj. Standardowa procedura lepsza dla mnie. Planuję wspomagać się kredytem. A budowa na zgłoszenie to utrudnia z tego co się dowiadywałem. Jest możliwa ale mniej banków jest chętnych do udzielania pożyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts