Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszty budowy w 2022r Dom 73m2

Recommended Posts

Witam. Chce w tym roku zacząć budowę domku 73m2 na zgłoszenie ale nie z programu Nowy Ład. Dom ma być z gotowego projektu https://www.kbprojekt.pl/2095/celozja-b2

Czy jest szansa że wyrobie się w 250 tyś w stanie przynajmniej deweloperskim? Zakładając że budowa systemem gospodarczym, większość zrobię sam i z pomocą rodziny i znajomych ( akurat pracuję w budowlance) kasa poszła by tylko na niezbędne usługi typu koparka i instalację w których potrzebny jest fachowiec a także myślę tynki i posadzki, ale takich też mam znajomych więc będzie taniej. Jakieś zniżki też się znajdą na materiały. Co o tym sądzicie? Budowa z kredytu. Działkę posiadam 12ar wszystkie media na działce.

Edytowane przez zajce

• 1 month później...

Witajcie.

Mam pytanie ile tak +- trzeba było by wydać jeżeli dom byłby budowany posiłkując się firmami. Wiem wiem nie da rady wyliczyć w 100% ale chodzi mi o jakieś widełki. I ile mógł by podnieś cenę budowa tego pod kredyt. Czyli kierownik i zezwolenia.

Powiedzmy czy jeżeli działka koszyowała by 350 starczyłoby aby się wprowadzić. Czy raczej to jest zbyt optymistyczna wersja.

Powiedzmy 150 tyś działka +350 budowa i ewentualne przyłącza.

Edytowane przez bocianek2022

Witajcie.

Mam pytanie ile tak +- trzeba było by wydać jeżeli dom byłby budowany posiłkując się firmami. Wiem wiem nie da rady wyliczyć w 100% ale chodzi mi o jakieś widełki. I ile mógł by podnieś cenę budowa tego pod kredyt. Czyli kierownik i zezwolenia.

Powiedzmy czy jeżeli działka koszyowała by 350 starczyłoby aby się wprowadzić. Czy raczej to jest zbyt optymistyczna wersja.

Powiedzmy 150 tyś działka +350 budowa i ewentualne przyłącza.

Jeśli zakładasz że wydasz na dom 350 tys. to od 30 do nawet 50% tej kwoty będzie stanowiła robocizna.