Marzena Rębacka 12.02.2022 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Dzień dobry, Chciałabym wymienić syfon w mieszkaniu, które wynajmuje. Jednak jest taki problem, że w miejscu gdzie powinna być rura odpływowa był wcześniej sylikon i ogólnie jest tam dużo wolnej przestrzeni. Czy wystarczy zamontować tam standardową rurę fi 32 i otoczyć ją silkonem, czy to załatwi sprawę?W linkach fotka jak to wygląda teraz. Z góry dziękuje za pomoc i życzę miłego dnia. https://zapodaj.net/c4d381ed87adf.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/7980b9ce6aed0.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 12.02.2022 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Jak ja wynajmowałem to zgłaszałem takie rzeczy wynajmującemu. Fakt, że ten mieszkał w Kanadzie i robiłem to we własnym zakresie na jego koszt.ale zwykle jest inaczej. Na początek musisz usunąć te wszystkie silikonowe pozostałości. Prawdopodobnie kielich jest uszkodzony stąd ten silikon. Być może, jeśli nie stracił kołowego przekroju, wystarczy kupić nowa uszczelkę. W innym przypadku faktycznie pozostaje gruba warstwa silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Rębacka 19.03.2022 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Dziękuje za odpowiedź. Czy chodzi Panu o uszczelke redukcyjną?Niestety muszę to zrobić we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Rębacka 19.03.2022 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 znalazłam coś takiego jak Uszczelka redukcyjna 32/25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.03.2022 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 znalazłam coś takiego jak Uszczelka redukcyjna 32/25 Potrzebujesz raczej redukcji 32/50 skoro rura od syfonu ma średnice 32 to odpływowa powinna być średnicy 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz18 19.03.2022 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Moim zdaniem redukcja gumowa będzie najlepszym rozwiązaniem. Tanio, szybko i szczelnie — a szczelnie powinno być, inaczej pojawi się smrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts