Davesftb 17.02.2022 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Witam, mam taki problem. Tydzień temu zamontowali mi okna. Dziś po ulewnych deszczach jedno z nich tj. Tarasowe na parterze, szczytowe gdzie jest narażone przez zacinający deszcz, zaczęło mocno przeciekać, pojawiła się kałuża. Powyżej tego okna na piętrze są dwa podobne okna i tam już przecieku nie widać. Co może być przyczyną? [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.02.2022 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Tydzień temu zamontowali mi okna. Dziś po ulewnych deszczach jedno z nich tj. Tarasowe na parterze, szczytowe gdzie jest narażone przez zacinający deszcz, zaczęło mocno przeciekać, pojawiła się kałuża. Powyżej tego okna na piętrze są dwa podobne okna i tam już przecieku nie widać. Co może być przyczyną? Nieszczelności ścian konstrukcyjnych oraz połączeń okien z ościeżami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.02.2022 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Przyczyną jest woda. To tak żartem. Niestety, antywirus odrzuca mi te linki, ale z tego co wczoraj zobaczyłem to masz montaż na piankę, która sama z siebie nie jest szczelna - to raz (czyli to co napisał kolega wyżej: "nieszczelność połączenia okien z ościeżami". A na drugiej fotce widać przeciek nad oknem, także tu główny problem to nieszczelność muru (woda wnika każdą szczeliną, a takich pełno jest w murze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts