Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LIST do Gwiazdora - CO CHCIELIBYŚCIE DOSTAĆ ?

osowa

Recommended Posts

Właśnie robiłam porządki na biurku , spod sterty papierów sfrunął „kolorowy latawiec” – nachyliłam się by podnieść kartkę z podłogi i uśmiechnęłam do własnych myśli ... :p To list mojej córci z listą o podarki .

A całkiem tak niedawno 8) ( a może dawno ? ) :roll: to ja rysowałam takie marzenia . I wiecie co ? Przyszło mi na myśl , by stworzyć takie miejsce , gdzie możemy być przez chwilkę dziećmi – ale takimi bardziej dorosłymi , i wpisać swoje marzenia do Gwiazdora – te realne : prozaiczne, jak i te mniej namacalne ... Najważniejsze , by były prawdziwe ... kto wie ? Może faktycznie się spełnią ? ...

To może ja pierwsza :wink:

Chciałabym, żeby Gwiazdor (dla scisłości- ja się urodziłam w Poznaniu :wink: ) zechciał wrzucić mi w tym roku pod choinkę piękne lampy do całego domu, wielki dębowy stół, komódki, telewizor, kino domowe ( :wink: :oops: ), grilla z wędzarenką do ogrodu, żeby wykończył poddasze...

Żeby sprawił, że nasze zwierzaczki nie będą aż tak broiły :wink:

A tak naprawdę to sama nie wiem :wink: :oops:

Chyba tak po cichutku zaczynam myśleć o tym, że i chciałabym i boję się, że Gwazdor dogada się z bocianem i w ciągu nadchodzącego roku okaże się, że nasz świat staje do góry nogami :lol:

Cóżem ja chciała... no cóżem chciała... zapomniałam...:-? :(

Aaaaa!!! No jak!!!

Takich 6 cyferek, coby je szacowna komisja ds. gier losowych, czy jakoś tak, kiwaniem głowy przyklepała...

bo...

pieniądze szczęścia nie dają...

tym co je mają. :roll:

Pozdrawiam.

:D

............ i wpisać swoje marzenia do Gwiazdora – te realne : prozaiczne, jak i te mniej namacalne ... Najważniejsze , by były prawdziwe ... kto wie ? Może faktycznie się spełnią ? ...

To ja tak cichutko sobie westchnę...................

Niech moje dziecko wstanie z wózka inwalidzkiego na nogi i pójdzie samo ..........

Niech mój dom zacznie rosnąć.....................

Niech mąż dalej będzie oparciem................

Niech spotykam na swej drodze dobrych ludzi.......

Niech Opatrzność czuwa nad moją rodziną.......

Dzięki Osowo za ten wątek.................

a ja prosiłabym cichutko o czas.... ktory ciągle mi pędzi nieublaganie ...

i o spokojny sen .... może nie śnia mi sie koszmary ,ale rano pamietam swoje sny i jestem raczej niewyspana....

i o ....Ty wiesz o co ..... :wink:

.....i żeby wszystkim spełnily sie te dobre marzenia ..... :D

http://www.choinka.wiersze.pl/images/prezenty.gif