waler 21.02.2022 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam Wszystkich, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na sprawy, która mnie nurtują. 1. W piątek skończyli tynki gipsowe. Po jakim czasie mogę zrobić sufity podwieszane? 2. Łazienek nie tynkowałem, został surowy ytong, czy mogę już teraz coś działać w łazienkach? Chodzi mi o położenie płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianeekk 21.02.2022 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam Wszystkich, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na sprawy, która mnie nurtują. 1. W piątek skończyli tynki gipsowe. Po jakim czasie mogę zrobić sufity podwieszane? 2. Łazienek nie tynkowałem, został surowy ytong, czy mogę już teraz coś działać w łazienkach? Chodzi mi o położenie płytek. ad1. po 2-4 tygodniach zależy od wilgotności twoich ścian. ad2. płytki śmiało możesz układać. zakładam że posadzki masz już wylane, jeśli chcesz przyśpieszyć wypożycz sobie 1 lub 2 osuszacze powietrza (30-50zł/doba) po 7-10 dniach będziesz już śmiało mógł podwieszać sufity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 21.02.2022 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam Wszystkich, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na sprawy, która mnie nurtują. 1. W piątek skończyli tynki gipsowe. Po jakim czasie mogę zrobić sufity podwieszane? 2. Łazienek nie tynkowałem, został surowy ytong, czy mogę już teraz coś działać w łazienkach? Chodzi mi o położenie płytek. Tynki gipsowe schną trochę długo. U mnie kładzione ręcznie i ściany robione w grudniu nie są jeszcze suche, nie mówiąc o tych kładzionych w styczniu. Wszystko też zależy od grubości warstwy. U mnie miejscami nawet 3cm. Ja uważam, że o tej porze roku 2 miesiące może byc za krótko na wyschnięcie. A łazienke to ładuj. Nie którzy glazurnicy nie kładą płytek bezpośrednio na cegłe, pustak itd. Najpierw kładą klej-siatka-klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waler 21.02.2022 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 W takim razie czas na zakupy i ogarniać łazienkę Dzięki za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.03.2022 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Szanowny Panie,Tynki gipsowe schną około miesiąca, w zależności od wilgotności ścian. W tym czasie najlepiej wstrzymać się z wykonywaniem sufitów podwieszanych, można natomiast wykończyć łazienkę. Jeżeli zdecyduje się Pan na przyklejenie na ściany płyt gipsowo-kartonowych, polecam użycie gruntu polimerowego Śnieżka Acryl-Putz® GU40, a do klejenia płyt elastycznego kleju Śnieżka Acryl-Putz® KG31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 16.04.2022 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Najpierw kładą klej-siatka-klej. To chyba nie glazurnicy tylko od elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 16.04.2022 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 To chyba nie glazurnicy tylko od elewacji Glazurnicy bo o tym tutaj mowa. Masz jakieś jakieś głupie uszczypliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 16.04.2022 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Glazurnicy bo o tym tutaj mowa. Masz jakieś jakieś głupie uszczypliwości? Nie. Bynajmniej. Jestem Mistrzem Glazurnikiem. Jeżeli tamci panowie kładli siatkę elewacyjną w klej to nie byli to z pewnością glazurnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 17.04.2022 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie. Bynajmniej. Jestem Mistrzem Glazurnikiem. Jeżeli tamci panowie kładli siatkę elewacyjną w klej to nie byli to z pewnością glazurnicy. Czyli nigdy tak nie robiłeś, czyli nie wiesz po co, czyli nie wiesz dlaczego … Tak się uniosles tym Mistrzostwem jakbyś chciał wprowadzić swoiste F-gazu dla „glazurników” Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez swierol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts