kolumbik 17.12.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Po prawie 7 miesiacach czekania, kilkunastu wycieczkach do ug, w dniu naszej 10 rocznicy slubu, nareszcie przyszla dlugooczekiwana koperta z warunkami zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.12.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Gratulacje !!! A jaki to urząd, który to w tak kosmicznym tempie uczynił ??? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 17.12.2004 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 bardzo "sprawny" i z uporem dążący do celu "swojego" urząd gminy w Sieradzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koyot 25.03.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 miałeś wiele szczęścia. Gratulacje. Ja czekam już 9 miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Mirek 18.04.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 To juz mi lepiej my czeklaismy dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 18.04.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 2 tygodnie na Warunki Zabudowy? oj, chyba cos ci sie pomyliło, nie chce mi się wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 23.04.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Z czego wynikają tak duże różnice oczekiwania? 2 tyg -> 9 miesięcy Wiecie może? Jeśli w daleszej okolicy (sąsiad po drugiej stonie drogi i sąsiad dwie działki dalej na lewo ) są domy to będzie raczej 2 tygodnie czekania czy raczej 9 miesięcy? (Teren generalnie zabudowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 24.04.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 nie chciałbym się mądrzyć ale to chyba nie możliwe aby dostac WZ 2 tygodnie po złozeniu wniosku - przeciez same uzgodnienia mogą tyle trwać, a przecież po zawiadomieniu o wszczęciu postępowania także nie przystępuje się do ich opracowania z marszu tylko daje czas sąsiadom na wniesienie zastrzeżeń. No, ale może ktoś miał niesłychanie dużo szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 24.04.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Pszepraszam, ale również uważam że to nie możliwe technicznie nie realne że w dwa tygodnie dostaje sie wz do ręki. Ja znam rekord w 1,5 misiąca lae to tylko jeden przypadek ogólni trzy miesiące to wydaje mi się że to bardzo dobrze. sam czekam i jestem w wielkiej niewiadomej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 25.04.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Te dwa tygodnie dotyczą przypadków jak Gmina ma swój Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego. Wtedy dostaje się szybciutko warunki (choć trochę inaczej się to nazywa), ale w Starostwie to dokumenty o takim samym znaczeniu. Ja dostałam w tydzień (70 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 25.04.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 To się nazywa wypis/wyrys z Planu. Znaczenie dla Urzędu jest takie samo ale znaczenie dla Inwestora jest ZASADNICZO inne (okres oczekiwania). Szczęśliwi posiadacze wypisów/wyrysów z Planu - nie denerwujcie tych, którzy mieli pecha i znaleźli się poza Planem. Na wypis się nie czeka! P.S. Na WZiZT czekałam 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 26.04.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Nadal nic nie rozumiem.Gmina ma w papierach, że musi rozpatrzyć wniosek w ciągu miesiaca, w bardziej uciążliwych przypadkach - 2 m-ceCo się dzieje przez te 7 czy 9 miesięcy kiedy czekacie na wz? To pytanie z czystej ciekawości. Czy oni podają oficjalnie jakieś sensowne powody przeciągania, czy tak sobie przetrzymują te papiery, bo nie ma komu ich rozpatrzyć? Czy składacie jakieś skargi na opieszałość, czy to nie ma sensu? Może jestem jeszcze naiwna w tych kwestiach, wybaczcie, chcę po prostu wiedzieć jak to jest w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.04.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 W przepisach znajdziesz, że czasu potrzebnego na "uzgodnienie" WZiZT z innymi jednostkami nie wlicza się do owego jednego (dwóch w sprawach skomplikowanych) miesiąca.A skarga - swoją drogą - na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts