joanna_osinskainter 21.02.2022 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam, jestem nowa na forum, bardzo proszę o pomoc, od lutego 2022 zmieniliśmy ogrzewanie z ekogroszku na kocioł gazowy Bosch condens gc2300iw, bardzo nam wszystkim przeszkadza, że kocioł pracuje na zasadzie włącz wyłącz ,tzn gdy temperatura w pomieszczeniu spadnie o pół stopnia kocioł się załącza i wyłącza się gdy osiąga temperaturę o pół stopnia wyższą od zadanej, sterowanie mamy pokojowe, czy można ustawić tak kocioł żeby pracował ciągło a nie w systemie ciepłe zimne grzejniki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejay3 21.02.2022 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Jaki to sterownik? Jest czujka pogodowa. To co teraz macie jak pracuje to cofniecie się o 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_osinskainter 22.02.2022 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Sterownik pokojowy Salus, niestety nie mamy czujki pogodowej, instalator nawet nic nie wspominał o czujce pogodowej. Takie właśnie mamy wrażenie jakbyśmy cofnęli się w czasie zamiast sobie poprawić komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_osinskainter 22.02.2022 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Najbardziej irytuje nas ten sposób gorące/ zimne grzejniki bo kiedy piec się wyłączy to jest odczucie chłodu, przy piecu na ekogroszek tego nie było bo grzejniki były lekko ciepłe przez cały czas, i oczekiwaliśmy że przy ogrzewaniu gazowym będzie tak samo, a tu taka lipa. Proszę pomóżcie czy można jakoś tak ustawić kocioł kondensacyjny aby pracował cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejay3 22.02.2022 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Sterownik połowy salus tak wlanie działa włącz wyłącz, zimno ciepło. Opcje są 2 wywalić salus ustawic na kotle przy 0C 30 stopni i jechać jak będzie - 10 dawać 35C czyli biegać i kręcić. Ale będą wciąż ciepłe grzejniki. 2 opcja i tak ma 99% użytkowników sterownik dedykowany np. Cw400 z czujką pogodowa i wtedy piecem steruję temperatura zewnętrzna. Kosz 800zl i wszystko chula. Ten kto montował salus z kotłem zrobił w bambuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_osinskainter 22.02.2022 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Czy jest możliwość żeby samemu zamontować ten sterownik Cw 400, czy musi to zrobić serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_osinskainter 22.02.2022 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Jak uruchomić kocioł bez sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejay3 22.02.2022 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Cw 400 można samemu podłączyć. A salus wypiąć w kotle jak przewodowy jak nie to wyłączyć poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_osinskainter 25.02.2022 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Czyli wyłączyć sterownik i włączyć grzejniki na np 30 stopni, i tak może kocioł chodzić cały czas , nic mu się nie stanie jak nie będzie miał, tych wyłączeń, dopytuje bo jestem zielona odnośnie kotła gazowego kondensacyjnego, bo jak pisałam grzaliśmy ekogroszkiem i byliśmy bardzo zadowoleni bo była stała temperatura a teraz na tym salusie to porażka, a narazie nie bardzo mogę sobie pozwolić na kolejny wydatek 800 zł, a grzejąc na 30 stopni to chyba dużo więcej gazu nie zużyje niż ze sterownikiem, a powierzchnię mam sporą bo 180 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts