Krzysiek_81 21.02.2022 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Dobry wieczór, Przed kolejnym etapem prac wokół domu - planuję opaskę usypać z kamieni, zamiast układać kostkę - męczy mnie kwestia wykończenia folii kubełkowej. Podmurówka jest już wykończona, ale styropian fundamentowy wystaje dookoła ok. 2cm - folia została przycięta przez fachowców z lekkim naddatkiem żeby móc ją zawinąć i wykończyć listwą. Tu leży mój problem, ponieważ listwy wykończeniowe które widzę w Internecie wydają się być dobrym rozwiązaniem jedynie w przypadku, gdy powierzchnia styropianu fundamentowego licuje się z powierzchnią podmurówki - zastanawiam się, jak to rozwiązać, żeby było w miarę poprawnie, a kręcenie tych listew pod kątem, żeby obejmowały tę folię nie wydaje mi się dobrym sposobem. Abstrahując od tego, czy prace u mnie zostały wykonane poprawnie czy nie, czy też "panie, kto to panu tak spier..." jak podeszlibyście do tematu u siebie? Foto: http://i.imgur.com/zgy1fzc.jpg Dziękuję z góry za wszelkie sugestie. Edytowane 21 Lutego 2022 przez Krzysiek_81 Dodanie opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2022 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Tu jest to opisane i są nawet rysunkihttps://www.muratorplus.pl/technika/hydroizolacje/folia-kubelkowa-izolacja-przeciwwilgociowa-aa-yAu9-V1wo-5swd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 21.02.2022 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Więcej bzdur niż w powyższym artykule ciężko spotkać. Folia kubełkowa ma jedno zastosowanie - służy za odbojnik w czasie obsypywania domu piachem. Nic poza tym. Żadna z niej izolacja. Uciąć pod poziomem kostki i zapomnieć. Nie inwestować pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2022 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Tyle przeciwników co zwolenników - w zasadność stosowania nie wnikam.....pytanie brzmi jak wykończyć krawędź i w artykule jest napisane i widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts