Dobkowicz 22.02.2022 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Jeśli instalacja to z jakimi modułami mono- czy poli?? Liczy się bezawaryjność i wysoka moc – mam mała powierzchnie dachu i nie chciałbym przeszarżować z obciążeniem, a nie ukrywam, ze chciałbym maksymalna moc dla mikro. Pomożecie cos wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2022 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) Mono - mam wrażenie, że polikrystaliczne zatrzymały się na pewnym etapie. Dobre moduły monokrystaliczne - przekraczają już 500Wnp: LONGI BIFACIAL 535W Edytowane 22 Lutego 2022 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 22.02.2022 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Ty widziałeś ich wymiary i cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2022 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Ty widziałeś ich wymiary i cenę? ??????w czym problem nikt nie pytał o cenę? A wymiar przy tej mocy...też jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.02.2022 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 @DobkiewiczTylko mono. Wybór czy większe czy mniejsze moduły zależy od możliwości ich lokalizacji na dachu (od miejsca i powierzchni).Moduły mają prawie taką sama sprawność i wydajność z metra kwadratowego powierzchni modułu.10 x 550 Wp = 5.500 Wp14 x 395 Wp = 5.530 Wp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tajczyks 24.02.2022 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Jeśli instalacja to z jakimi modułami mono- czy poli?? Liczy się bezawaryjność i wysoka moc – mam mała powierzchnie dachu i nie chciałbym przeszarżować z obciążeniem, a nie ukrywam, ze chciałbym maksymalna moc dla mikro. Pomożecie cos wybrać? Ceny delikatnie w górę, bo wiadomo inflacja, podatki i koszty. Na pewno na przestrzeni dekady potaniała i to o jakaś połowę. Też na swoją nie wydałem kroci, ale poświeciłem sporo czasu by wyłonić firmę, która mi ją zaprojektuje i zamontuje. Padło na S:Spam:o i powiem, ze ekipa spisała się na medal. Gładko przeprowadzili mnie przez gąszcz podzespołów, bo cena tak naprawdę zależy od poszczególnych urządzeń – panele tylko poli- oczywiście, falownik, rodzaj dachu i jego pokrycie itp. Wejdź na ich stronę i tam mają pakiety z określonymi urządzeniami różnych marek – nie trzeba czekać tygodnia na ofertę wszystko masz napisane, cena za 1 kw jest otwarcie podana. Ja nie zapłaciłem więcej niż 2800 zł za 1 wkp – ale to było kawał czasu temu, także uważam że spoko. Instalacja sprawuje się dobrze już od 1,5 roku żadnych problemów, a na montaż mam 5 lat gwarancji i 25 na żywotność. Także warto przemyśleć wszystkie za i przeciw. Od moderatora: Co za SPAMER! W postach usuniętych w styczniu miał pompę V, a teraz pisze o D... Rozumiem reklamy. Bierze się za to kasę. Ale kłamstwa nie znoszę! Edytowane 24 Lutego 2022 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts