m-kiler 23.02.2022 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Witam szanowne grono, Zwracam się z pytaniem - w jednym zdaniu - czy płyty PIR z welonem szklanym (konkretnie termpir WS) można malować farbą do wnętrz (akrylowa, lateksowa)? Jestem na etapie planowania docieplenia poddasza i nadania mu odrobinę bardziej użytkowej funkcji. W tej chwili jest tam wełna międzykrokwiowo, pod tym folia i całość zasłonięta OSB. Ze względu na możliwą minimalizację kosztów i nakładu pracy chciałbym docieplić poddasze montując płyty pir WS bezpośrednio do tego OSB a następnie całość pomalować jak ścianę/sufit. Czy to zda egzamin? Dziękuję i pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.02.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Możesz płyty PIR przykleić do OSB na pianoklej 60 sek. dodatkowo mocując wkrętami.Na zamocowane płyty PIR naciągnąć siatkę z klejem jak do styropianu i dopiero pomalować farbą jaką chcesz. Malowanie po welonie też może być, ale będziesz miał później pęknięcia farby na łączeniach płyt. Do prac z klejeniem można użyć podnośnika do montażu płyt g/k na suficie.Właśnie w taki sposób kleiłem płyty z twardej wełny mineralnej, od spodu do mojego dachu w celu poprawy akustyki, wygłuszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-kiler 24.02.2022 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Dzięki za odpowiedź, to rozwiewa moje wszystkie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts