AxLe 17.12.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 czy ktoś wie czy mogę kupić podziemną butlę i za ile nie wiązać się z nikim żadną umową zużywać gazu tyle ile będę chciał i tankować jej zawartość u kogo mam ochotę ? czy to się opłaca? (nienawidzę wszelkich zobowiązań i rachunków). Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 17.12.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Chyba za dużo szczęścia na raz... Podziemne 'butle" - czyli zbiorniki na pewno oferuje OrlenGaz - w dzierżawę. Raczej bez zobowiązań co do czasu umowy, ilości zuzytego gazu. Nie wiem, czu możesz tankować od kogo chcesz.... Każdy dostawca chce zabezpieczyć swoje interesy. Pytaj u dostawców gazu, jest ich sporo - choć niewielu oferuje podziemne instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 17.12.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 nie wiem czy warto, koszty zbiornika gazu to ładnych parę tysięcy, do tego projekt, zabudowa zbiornika, a co najważniejsze okresowe przeglądy UDT i kosztowne i nigdy nie wiesz co UDT poleci zrobić żeby przedłużyć okres eksploatacji, a może potrzeba będzie wymienić znowu zbiornik, moim zdaniem nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 17.12.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Gaz obok prądu elektrycznego jest najdroższym nośnikem energii.Do tego dochodzi ta cała masa wspomianych wyżej biurokracji.Czy naprawdę nie masz innej alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 18.12.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 żeby była pełna jasność, nie chcę Cię odwodzić od PB, chodzi mi o to, że jeżeli jesteś zdecydowany na gaz z baniaka to lepiej jednak go dzierżawić.co do kosztów to już Twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 18.12.2004 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Kolega założeł "prywatny" zbiornik podziemny. wyniosło go to pod 9 tys, ale twierdzi, że warto - bo płaci za litr po 1,2 zł. Czy warto wywalać taką kasę? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.12.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 A ja mam własny zbiornik na PB.Kupiony w firmie REMAK.I na pewno wyjde na swoje, bo co prawda na pierwszym tankowaniu nie było różnicy (stosunek 1,2/0,90) bo pierwsze tankowanie zawsze jest promocyjne to już na następnych jest diametralna różnica. Nie oszukujmy się, firmy dzierżawiące nie dokładaja do interesu, płacimy im za te wszystkie przeglądy w postaci dzierżawy. Wystarczy policzyc, srednio 60,- zł/m-c po okresie promocji to daje 720,- zł rocznie. Przy koszcie zbiornika 5000,- zł (wiecie bez czego) to po 7 latach macie już zysk. A UDT po 10 latach kosztuje 70,- zł więc nie demonizujmy. No i jest inny niezaprzeczalny zysk, jak ktoś ma w aucie instalację gazową ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 19.12.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 No i jest inny niezaprzeczalny zysk, jak ktoś ma w aucie instalację gazową ......... Taaa, a dystrybutor do napełniania zbiornika w swoim aucie dostajesz gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 19.12.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 I namaszczenie zwłok gratis o ile je znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.12.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Hehehehehe, żal Wam d...e ściska, że nie macie tej możliwości.Niby co ma się stać, wężyk, pompka i wio.Gadać to sobie możecie, wskażcie realne zagrożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 19.12.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Hehehehehe, żal Wam d...e ściska, że nie macie tej możliwości. Niby co ma się stać, wężyk, pompka i wio. Żal mi Cię. Nawet nie zdajesz Sobie sprawy, na co w taki sposób Możesz narazić siebie, swoją rodzinę i sąsiadów. Minimalna nieszczelność, jedna mała iskierka i ....... . Aż strach pomyśleć, że ludzie dla jakiejkolwiek oszczędności są w stanie ryzykować życie swoje i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 19.12.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Hehehehehe, żal Wam d...e ściska, że nie macie tej możliwości. Niby co ma się stać, wężyk, pompka i wio. Żal mi Cię. Nawet nie zdajesz Sobie sprawy, na co w taki sposób Możesz narazić siebie, swoją rodzinę i sąsiadów. Minimalna nieszczelność, jedna mała iskierka i ....... . Aż strach pomyśleć, że ludzie dla jakiejkolwiek oszczędności są w stanie ryzykować życie swoje i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.12.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Taaaa, jaaassssne, jaka nieszczelność, oryginalny pistolet do napełniania, pompa dedykowana do gazu, wąż też i co ?Pewnie większe zagrożenie na oryginalnej stacji LPG niz u mnie.Przestań gadać głodne kumoty, tymi tekstami to możesz nakarmić 15 latków. Wszystko kwestia zachowania warunków bezpieczeństwa, niczym sie u mnie stanowisko napełniania nie różni od stacji LPG więc daruj sobie te swoje przestrogi, bo sa gó...no warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 19.12.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Twoja sprawa - rób jak chcesz.Swoją drogą miło poklikać z kimś "kulturalnym" kto co jakiś czas rzuci jakimś gównem albo dupą. Tak Masz racje żal mi dupę ściska że nie mam tak dobrze jak Ty, więc weź swój wężyk i pompkę, zatankuj swoje autko do pełna - a ja pojadę sobie na stację LPG, bo stać mnie na to i cenię swoje bezpieczeństwo. Życzę Ci wesołych świąt i obyś miał ich jak najwięcej.PozdrawiamPaweł.001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts