Pauliq 25.02.2022 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Witam. Od dwóch lat mam zamontowane rolety. Jako że domek się dalej wykańcza to bardzo ale to bardzo rzadko je zamykam.. Zauważyłem że niektóre, głównie te małe mają problem z zamknięciem. Czasami się przytną w pół drogi. Gdzie złapie je i trzeba wyjść z domu i pociągnąć ręką. Przy okazji regulacji serwis coś tam podłubał przy nich i chodziły. Lecz widzę dziś że dalej mają problem. Podejrzewam że zwyczajnie są zastane. Może popsikać między lamelami jakimś WD 40? Tam na 99% się zacinają.. może ktoś miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.02.2022 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Nic nie psikaj, nic nie smaruj - przyjdzie słońce i wyższa temperatura - na okleinie i materiale pozostaną trwałe plamy nie do usunięcia. Po prostu jedno z Was zostaje w domu drugie na zewnątrz - na sucho kilkakrotnie w górę i w dół pomagać sobie z podnoszeniem i opuszczaniem - mechanizm, a przede wszystkim połączenia pomiędzy panelami się rozruszają i dopasują - będzie dobrze, a po czasie jeszcze lepiej. Miałem to samo teraz jest idealnie ...ale domyślam się , że jak znów przestanę zamykać i otwierać sytuacja powróci bo tak przecież było 2 lata po zamieszkaniu, potem 6 i w tym roku - oczywiście bez strat na efekcie i jakości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts