3echo 25.02.2022 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Witam. Ostatnio uzupełniałem wodę w układzie.Jeden grzejnik grzeje tak,że żeberka od termostatu są gorące,a te ostatnie zimnie. W tym grzejniku mam automatyczny odpowietrznik(zdj).Odkręcam go ale nic nie szumi,syczy itp.Czy da się go jakoś ręcznie przepchnąć.Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.02.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Ta nakrętka widoczna na górze odpowietrznika jest u Ciebie cały czas poluzowana?Jak ja odkręcisz to na piecu przy włączonej pompce na trzecim biegu zamknij zawór na powrocie na chwile i otwórz i tak z trzy razy, spowoduje to że pompka może go przepchnąć i grzejnik się odpowietrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3echo 25.02.2022 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Nakrętka jest zakręcona.Odkręciłem ją i wsadziłem drucik w dziurkę.Odpowietrzył się,ale teraz z niego delikatnie kapie.A może zmienić go na odpowietrznik manualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.02.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Nakrętka powinna być cały czas lekko odkręcona bo jak sama nazwa wskazuje odpowietrznik automatyczny a jak nakrętka jest zakręcona to nie ma odpowietrzania.Nie wiem czy czasami tym drucikiem czegoś tam w środku nie uszkodziłeś, skoro teraz jak mówisz kapie.Zakręć nakrętkę jeżeli nie będzie kapać to zostaw a do odpowietrzania tylko będziesz ją odkręcał.Przy zmianie na manualny będziesz musiał spuścić wodę z instalacji c.o. albo odłączyć ten grzejnik od instalacji poprzez zakręceni zaworów na zasilaniu i powrocie o ile takie zawory masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts