sirelmo 27.02.2022 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 Witam,jakiś czas temu zauważyłem pleśn na deskach,wszystko zaczęło się prawdopodobnie po ocieplenie stropu bo też jest drewniany i upchniecie wełny we wszystkie możliwe luki i pewnie brak wentylacji i teraz pytanie czy jest szansa jakoś się tego pozbyć ma ktoś jakiś pomysł środek do spryskania,dodam ze dom za z 60 lat jak nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirelmo 27.02.2022 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 Witam,jakiś czas temu zauważyłem pleśn na deskach,wszystko zaczęło się prawdopodobnie po ocieplenie stropu bo też jest drewniany i upchniecie wełny we wszystkie możliwe luki i pewnie brak wentylacji i teraz pytanie czy jest szansa jakoś się tego pozbyć ma ktoś jakiś pomysł środek do spryskania,dodam ze dom za z 60 lat jak nie więcej Mam zdjęcia jak to wygląda ale nie wiem jak mam.je tu dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.02.2022 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 O dodaniu zdjęć zapomnij, szkoda czasu no chyba że bardzo Ci zależy i pół dnia masz wolnego.Co do pleśni to musisz zacząć od odróżnienia wentylacji, skoro jej nie masz to będzie pleśń wyłaziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.02.2022 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 Czy przed ocieplaniem stropu została na nim zamontowana folia paroizolacyjna? Do ochrony przed pleśnią należy stosować środki z dodatkiem związków miedzi np. Kuprafung. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirelmo 27.02.2022 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 O dodaniu zdjęć zapomnij, szkoda czasu no chyba że bardzo Ci zależy i pół dnia masz wolnego. Co do pleśni to musisz zacząć od odróżnienia wentylacji, skoro jej nie masz to będzie pleśń wyłaziła. A masz jakiś pomysł jak się pozbyć tego z desek jakiś środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.02.2022 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 O ile środek pomoże to tylko na chwilę po czym problem wróci brzy braku odpowiedniej wentylacji. Masz użytkowe poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirelmo 28.02.2022 03:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 O ile środek pomoże to tylko na chwilę po czym problem wróci brzy braku odpowiedniej wentylacji. Masz użytkowe poddasze? Podasze nie jest użytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isiah 25.03.2022 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Chciałbym troszkę odświeżyć temat i zapytać czy to co mam na krokwiach, to może być pleśń czy jakiś impregnat, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.03.2022 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 To jest barwnik z impregnatu. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts