Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzys na Ukrainie wymusi powrót Europy do węgla - Polska na tym skorzysta

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Węgiel to syf, ... Ale mam nadzieje że nie o więcej niż rok, dwa.
A co z tobą dlaczego się za to nie weźmiesz i sam go nie wyeliminujesz, że co – mądrzejszy od innych nie jesteś i dlatego na innych liczysz, że za ciebie coś zrobią.

Skąd nadzieja twoja, że za rok czy dwa żyć jeszcze będziesz a nie że jutro odwalisz kitę z powodu syfu o którym piszesz.

trza się tylko zdecydować i ruszyć, bo jakoś nutę narzekania i bezsilności wyczuwam.

Nutę to masz dzisiaj Ty do pisania. Od kilku lat jestem propagatorem czystego bezdymnego palenia więc gdyby chciał to by przyszedł i się spytał. Ależ gdzie tam honor nie pozwala nawet gdy traci miliony przez komin.

... gdyby chciał to by przyszedł i się spytał. Ależ gdzie tam honor nie pozwala nawet gdy traci miliony przez komin.
No to trzeba gościa złamać – wziąć rzecz jak facet na klatę i posłużyć się łagodnymi środkami twardej perswazji a się przekonasz, że gościu wymięknie.

Piszę o tym po doświadczeniach w mojej okolicy.

SM prawa kopcić zabronić nie ma ale ma prawo kotłownię i palenisko zlustrować czy np. kopciuch nie spala śmieci a przy okazji zgodnie z prawem może jeszcze inne rzeczy skontrolować – no i jak wpadną, to zawsze se coś znajdą i z pustą dłonią nie odchodzą - więc jak nie marchewką, to kijem – gwarancja jest na to, to działa.

Nutę to masz dzisiaj Ty do pisania.
@DUNIA.MD by po próżnicy czasu nie tracić a że hołotę i warchoł uświadamiać trzeba, to wyraź swe zdanie jak po Twojemu by to wyglądało gdyby w tym palenisku kowalskim był węgiel suchy i gdyby ono w czasie rozpalania było nakryte czymś w rodzaju lejka, który by tu chciał nie chciał pełnił rolę palnika.

Po mojemu wyglądało by to zdecydowanie lepiej i to pod każdym względem.

Jak rozpalić piec kowalski na węgiel kamienny?

• Like 1

Oj niech ta ustawka kończy się jak najszybciej i niech wielki mąż stanu Władymir pokaże jankesom gdzie ich miejsce na mapie.
Nooo – ja pierdziele – może jeszcze do tego wszystkiego zaczniecie się domagać, by u nasz obozy koncentracyjne zaczęli budować w imię tego ładu zielonego !!!

Oj niech ta ustawka kończy się jak najszybciej i niech wielki mąż stanu Władymir pokaże jankesom gdzie ich miejsce na mapie.
Potrzebujemy tego rynku , statkiem z USA czy Australii nie będzie taniej. Mateusz może obiecywać gruszki na wierzbie.

Potrzebowaliśmy, potrzebujemy i potrzebować będziemy ale za jaką cenę – do tej pory jak dla mnie umiarkowanie pisałeś aż tu nagle takie kwiatki – jeśli faktycznie masz takie zdanie jak napisałeś #208 – bij się o nie – ale uprzedzam i nie traktuj tego jak coś osobistego, bo ja też bić o swoje się będę po mimo rekomendacji @Slawko123 za słownictwo - tego typu rekomendacje mnie walą a z tego względu dalej : hitlera, stalina i putina z małych liter pisałć będę – mimo zasad pisowni i w tym na tą okoliczność przewidzianych !!!

Edytowane przez samsu