Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w bloku mam te same okna Meranti już ponad 6 lat- super. Co 3 lata (średnio)roboty na 2 godzinki - zewnętrzne powierzchnie do zmatowienia i nowa warstwa lakieru (ja używam BONDEX kolor orzech włoski - fajna barwa drewna i pięknie uwidoczniona struktura ludzie nie chcieli wierzyć, że były malowane pedzlem) no i co rok troche WD-40. Spisują się znakomicie. Zero odkształceń, nieszczelności i innych problemów.

• 2 months później...
Właśnie wstawiliśmy okna Urzędowskiego. Okna piekne, jeśli patrzeć na nie z daleka. jeżeli podejdzie się bliżej to widać, że niektóre elementy są dosyć niechlujnie wykonane, transport też się odznaczył na nich. Ale w sumie zawsze mogło być gorzej. Ogólnie jestem zadowolona. I gdybym miała ponownie wybierać dokonałabym takiego samego wyboru.

:grin: Okna URZĘDOWSKI [nie wiem czy wszystkie] mają "usprawnienie" polegające na suchym szkleniu od wewnątrz. To znaczy bez silikonu - tak jak okna PVC. To się nadaje wyłącznie do krajów gdzie jest sucho i gdzie deszcz pada raz na sto lat. Aprobata nie dopuszcza takiego rozwiązania. Tak poza tym to dobra firma - nie wiem po co im to "usprawnienie".

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2002-11-19 10:17 ]

Tez mam okna Urzedowskiego, sa estetycznie wykonczone (w oknach jasnych dodatkowo od zewnatrz jest cos co wyglada jak okapnik, jest czarny i ma ochraniac okno przed woda splywajaca po szybie w czasie deszczu, a wiecie jaka ta woda potrafi byc syfiasta zwlaszcza jak ktos nie kocha myc okien). Jedyne co mi sprawia maly problem to to ze mam duze drzwi tarasowe i zamowilismy je z szybą P4, sa ciezkie i ciagle firma do mnie biega i kreci cos na zawiasach, bo drzwi z trudnoscia sie domykaja. pzdr