slaw 24.07.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Windona te okna sprzedaje a wszystkie jej posty wyglądają na kryptoreklamę produktów jej firmy. Windonę można prawdopodobnie poznać osobiście tutaj: "Urzędowski. Okna, drzwi. Autoryzowany dealer PHU Ilaszczuk"Al. Jana Pawła II 52 lok 415-703 Białystoktel. 745-50-84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 24.07.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Windona jeśli to prawda co napisał sław to trochę nieładnie z Twojej strony. Przedstawiciele, dystrybutorzy i inni, którzy się przyznają do tego co robią są oczywiście mile widziani na forum. Może po prostu się podpisz i podaj do siebie kontakt, no chyba, że sław już to zrobił za Ciebie. Oczywiście nikt nie ma nic do tego czym się zajmujesz, ale jeśli stosujesz już takie techniki, to chyba coś jest słabo ze sprzedażą okien Urzędowskiego. Czy tak??? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windona 25.07.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 cześć, no i zostałam zdemaskowana .. , tak sprzedaje te okna i uważam je za bardzo dobre dlatego tak napisałm , nie ze względu na reklamę firmy ale po to aby ludzie mieli fajne okienka w swoich domkach... Przepraszam jeżeli ktoś poczul się urażony...... Najlepszą reklamą jest poczta pantoflowa A co do farby palisander- to inny temat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 25.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Słabo, ale raczej z powodu ogromnie długiego czasu oczekiwania.Byłam zdecydowana na te okna, ale termin "co najmniej 10 tygodni, bo chce pani jeszcze drzwi. Gdyby bez drzwi to w 9 by zdążyli" rozłożył mnie na łopatki.Ale okna rzeczywiście ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.07.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 To fakt terminy zabijają...Martka, 10 tyg., to i tak nieźle. Nam na drzwi kazali czekać 16 (słownie szesnaście) tygodni. Teraz robią je w jakiejś nowej technologi i nowym profilu czy jakoś tak. W końcu stanęło na tym, że czekaliśmy krócej, bo zdecydowaliśmy się na drzwi w "starej" wersji. Ale okna i drzwi warte grzechu cały czas mi się podobają (zdjęcia moich drzwi i okien można obejrzeć w stopce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.07.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Niestety mogę tylko potwierdzić opinię o nieterminowości firmy U. Wczoraj wreszcie zostały wstawione drzwi zewnętrzne - 5 mies. czekania (bez 1 tygodnia), drzwi wew. miały 2 tyg opóźnienia. Rozmowy z pracownikami firmy mijają się z celem...Musimy zamówić jeszcze 1 parę drzwi wew. Zrobimy to w sierpniu mając nadzieję, ze na Boże Narodzenie znajdą się w naszym domu. Na wszelki wypadek jednak nie nastawiamy się..A jeśli chodzi o jakość, to nasze drzwi są ok. Panowie montażyści opowiedzieli nam jednakże kilka historii o bublach firmy U.To tyle z mojego doświadczenia z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.07.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Żeby nie było wątpliwości - tu nie zawinił żaden dealer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klucznik 28.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 pozwoliłem sobie zadzwonić do p. Urzędowskiej że nie jestem zadowolony z obsługi klienta, na to pani Urzędowska odpowiedziała że teraz klienci są strasznie wymagający, bo kiedyś to do firmy przychodzili w kapciach i z alkoholem do niej i nie narzekali nawet jak było trzymiesięczne opóźnienie. ech to były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAK 29.07.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dorzucam się do niezadowolonych z jakości fabrycznego montażu okien i przekroczenia umówionego czasu realizacji (zgodnie z umową przysługiwały mi odsetki za zwłokę, zostały wypłacone).http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=767845#767845Podobno długi czas oczekiwania, np. na drzwi zewnętrzne, jest spowodowany tym, że firma nie kieruje się dotrzymaniem terminu realizacji tylko zbiera zamówienia na konkretny model i kolor i dopiero po uzbieraniu wiekszej ilości produkuje je seryjnie. W moim przypadku powtarzalność maja słaba... Odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 29.07.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 ja jak na razie jestem zadowolony z obsługi - co prawda okna i drzwi zamówiłem pod koniec zeszłego roku i od razu było wiadomo że będa montowane dopiero na przelomie lipca i sierpnia tego roku jednak zostały zrobione w kilka tygodniu po zamówieniu i spokojnie czekaja sobie w magazynie Urzędowskiego - byłem widziałem sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.07.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Żebyś jeszcze miał pewność, że to są Twoje drzwi i ostatecznie trafią do Ciebie. Czego Ci z całego serca życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacKacha 29.07.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Okna ładne - fakt, też już użytkujemy - ale czekało się okrutnie długo, z drzwi zrezygnowaliśmy, bo 14 tygodni to "trochę" długo, były potrzebne wcześniej. Pozdrawiam użytkowników fajnych okien - niech służą jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_ag 29.07.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Myslę że to kwestia dilera i formy rozmowy.Ja zamówiłem okna w pażdzieniku 2004 w magazynie były w usytalonym terminie montaz 1 tydzień później z mojej winy dzrwi zewnetrzne w magazynie o tydzień później, informacja od dilera 1 tydzień przed terminem dostawy o zaistniałym problemem, montaz tego samego dnia (dnia dostawy do magazynu) tj 23 grudnia, 27 grudnia pekła szyba, zgłoszenie reklamacji na piśmie, po dwóch tygodniach fachman od reklamacji zakwalifikował reklamacje, szyby nie podlegają reklamacji więc to jego dobra wola, wymiana szyby z opóźnieniem ale za każdym razem to facet z serwisu (warszawskiego) dzwonił do mnie i prosił o przesunięcie, ja tam jeszcze nie mieszkałem więc było mi to obojetne wszystko prawie w terminie, WSZYSTKO TO FIMA URZEDOWSKIWSZYSTKIE SPRAWY I TRERMINY NA PIŚMIE I DILER KTÓRY POTRAFI POWIEDZIEĆ "TEN TERMIN JEST NIEREALNY, REALNY JEST DZIEŃ .........", CZEKAM NA PARAPETY JESZCZE ZOSTAŁY IM DWA TYGODNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.07.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Też uważam, że najważniejsze, to trafić na uczciwego dealera. Mam okna Urzędowskiego od grudnia i tak jak z jakości i ich montażu jestem baardzo zadowolona, to tak z dealera już mniej Nasz termin odbioru okien przedłużył się z winy właśnie dealera bo...zaliczkę jaką wpłaciliśmy na okienka trzymał u siebie ponad miesiąc Wszystko wydało się dopiero po telefonie męża do samej firmy U... Dla jasności wspomniany wyżej dealer już nie jest dealerem Urzędowskiego. Drzwi zew. zamówiliśmy już u kogo innego i tu spotkało nas miłe zaskoczenie-drzwi otrzymaliśmy dużo wcześniej niż oczekiwaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 29.07.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Żebyś jeszcze miał pewność, że to są Twoje drzwi i ostatecznie trafią do Ciebie. część otworow jest nietypowa + nietypowy taras i drzwi - bylem w magazynie Urzędowskiego w Łomży i widziałem - wszystko podpisane, opakowane - na pewno okienka były moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.07.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No to pozazdrościć koledze Ale okna to dość specyficzny towar budowlany. Najpierw trzeba się stresować coby okna dotarły na czas. Potem trzeba się stresować czy aby są dobrej jakości a na samym końcu człek się stresuje, coby mu nie zapierniczyli tych okien Stres za swoje, ciężko zapracowane, pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 29.07.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No i co mam teraz zrobic? Byłem zdecydoeany na Urzędowskiego , a tu mamy! Dość mam straconych nerwow na tych wszystkich pseudo handlowców i wykonawców. Jak sobie pomyśle co moze mnie czekać własnie w tej firmie to mam dość!!! Ale najgorsze jest to że takich patałachów jest więcej i trzeba mieć ogromne szczęście żeby nz nich nie trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 30.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Kolega kupił drzwi i cały czas w nich coś w środku lata.Ten hałas go bardzo irytuje. Wezwał serwis, serwisant coś tam grzebał pianką i tak guzik pomogło. I tak 2x w końcu dał sobie spokój.W duppe z tym urzędowskim.Duża firma, duży problem.Tak apropo przypominają mi się czasy studenckie. Czym bardziej znana, prestiżowa, większa uczelnia tym większy burdel w dziekanacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Dzięki Waszym postom i dziennikowi AgnesK mam jedną firmę okniarską jakby z głowy Jak się tak dalej będą starali, to pewnie za jakieś 2 latka będziemy czytać dramatyczne reportaże o upadku polskiej dobrej rodzinnej firmy Mam wrażenie, że ilość zamówień i "sława" ich przerosła U nas na razie wygrywa firma "Natura", na razie bezapelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 01.08.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Jeśli sprzedajesz okna to pewnie dobrze znasz terminy realizacji zamówień. Jak zamawiałem okna, dystrybutor poinformował mnie, że będę musiał poczekać 6 tygodni, po podpisaniu umowy poinformował mnie, że jeśli to są Galux'y to 8 tygodni, a że dodatkowo są antywłamaniowe to powinienem otrzymać po ok. 10 tygodniach. Myślałem początkowo o drzwiach zewnętrznych, ale jak usłyszałem o kilkunastu tegodniach, to zrezygnowałem. Napisz, dlaczego terminy są aż tak długie - być może Urzędowski zaczął robić biznes na Zachodzie - a w Polsce to tylko dla bardzo cierpliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts