Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Minęło parę miesięcy, więc odświeżam post. Jakie macie wrażenia po zamontowaniu okien Galux?

Ja powoli przymierzam się do zakupu Galux'ó w wersji 3-szybowej (w tej wersji mają ona nazwę Gelux).

Duża część moich okien ma wymiar 146x144 - chętnie wybrałbym wersję bez słupka w środku, bo jest po prostu tańsza.

Tylko czy faktycznie brak tegoż słupka nie wpłynie negatywnie na statykę okna?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też mamy Galuxy (tak a'propos Gelux to nie nazwa okna trzyszybowego. To miała byc nazwa serii, ale była zbyt podobna do Velux), również bezsłupkowe, dodatkowo duże przesuwne drzwi tarasowe. Wprawdzie jeszcze nie mieszkamy, ale okna siedzą już od dobrych dwóch miesięcy. Oglądaliśmy różne okna, ale te spodobały się nam najbardziej. No i dystrybutor był fachowcem, potrafił odpowiedzieć na każde pytanie.

Michał

do michała

a drzwi tarasowe masz z progiem czy bez progu.mamy już zamówione,ale dla mnie ten próg mógłby być mniejszy

pozdro

Drzwi niestety z progiem, cena bezprogowych nas powaliła. Stwierdziliśmy, że jednak będziemy podnosić nogi.

a my kupilismy bezprogowe - fakt cena powala z nóg ale funkcjonalność drzwi bezprogowych jest super.

arek

czy miałeś wyliczoną różnicę między jednymi a drugimi drzwiami?

ew.jakie masz duże drzwi i w jakiej cenie nabyłeś

czy nie boisz się że śnieg lub deszcz będzie ci się wlewał do środka?

pozdro

z tego co pamiętam to różnica między zwyklymi drzwiami a moimi wyniosła około 3000pln. Całkowity koszt oscylował w granicach chyba 8 tys., są wykonane w profilu galux - dopłacałem jakieś 800 pln za sam profil.

moje drzwi maja 260 cm szerokości na 230 wysokości.

Nie wiem jak ze sniegiem ale kilka sporych deszczy już przeszły moje drzwi i nawet kropelka się nie dostała do wewnątrz :)