Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WITAM mam pytanie do tych co ostatnio zamawiali okna galux

jaki rabat udało wam się wynegocjować wydaje misię że 10 %przy

22 oknach to trochę mało :cry: :cry:

W TEMACIE RABATÓW TO WYGLADA TAK.URZĘDOWSKI UDZIELA RABATÓW HANDLOWYCH NA POZIOMIE 20% FIRMĄ DEALERSKIM WIEC JEŚLI DOSTAŁEŚ 10% TO DEALER ODDAŁ CI POŁOWĘ SWOJEJ PROWIZJI-WIĘC CHYBA UCZCIWIE

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość JACKIE P

witam wszystkich, mam jedno zasadnicze pytanie - jak długo oczekiwaliście na zamówione okna lub drzwi wejściowe u dystrybutora Urzędowskiego, bo ja za oknami czekałem równiótko 3 miesiące a na drzwi wejściowe czekam już 4-ty miesiąc

pozdro : :cry: :cry: :cry:

Gość JACKIE P

witam wszystkich, mam jedno zasadnicze pytanie - jak długo oczekiwaliście na zamówione okna lub drzwi wejściowe u dystrybutora Urzędowskiego, bo ja za oknami czekałem równiótko 3 miesiące a na drzwi wejściowe czekam już 4-ty miesiąc

Ja też niestety czekam już ponad 3 miesiące

Zapraszamy serdecznie wszystkich zainteresowanych na 14 Targi Wykończenia i Wyposażenia Wnętrz WSZYSTKO DLA DOMU, które odbędą się w halach Międzynarodowych Targów Szczecińskich przy ulicy Struga 6-8 w dniach 18-20 listopada 2005 roku.

Miło nam poinformować Państwa, iż Nasza Firma EKO-DOM weźmie w tym roku udział w prezentacji (KOWALSKI WYKAŃCZA, REMONTUJE, URZĄDZA). Prezentacja obejmować będzie budowę, wykończenie oraz wyposażenie łazienki. Przedsięwzięcie trwać będzie trzy dni, a całość dostępna będzie dla publiczności.

Konstrukcja zbudowana zostanie na środku hali wystawienniczej. Wokół wydzielone zostanie miejsce dla publiczności. Budowa pomieszczenia zaczynać sie będzie od "stanu surowego", a kończyć na oddaniu łazienki (pod klucz), łacznie z wyposazeniem wnętrza. Firma EKO-DOM dostarczy do budowanej łazienki okna Firmy URZĘDOWSKI w najnowszym systemie JU- 88 GALUX.

Nasze doświadczenie oddajemy do Państwa dyspozycji. Udzielimy wszelkich informacji i służyć będziemy poradą.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA NASZEGO STOISKA, GDZIE MOŻNA BĘDZIE DOKONAĆ KALKULACJI CENOWEJ STOLARKI OTWOROWEJ. PROSIMY O ZABRANIE Z SOBĄ WYMIARÓW OKIEN, DRZWI ORAZ BRAM GARAŻOWYCH I POSESYJNYCH.

SPOTKAJMY SIĘ NA TARGACH!

http://www.eko-dom.szczecin.pl

• 4 weeks później...

Szanowni Forumowicze,

uprzejmie informuję, iż w Gdańsku przy ul. Grunwaldzkiej 10 (Wrzeszcz)

otwarty został Salon Firmowy firmy Urzędowski. Wszyscy Państwo, którzy mieli jakiekolwiek kłopoty z firmą DORAN proszeni są o kontakt z nami. Dołożymy wszelkich starń aby kłopoty te zostały wyjaśnione i załatwione w satysfakcjonujący dla nas wszystkich sposób. W imieniu firmy: Stolarstwo Janusz Urzędowski przepraszamy wszystkie osoby, które miały jakiekolwiek przykrości związene z kontaktami z fimą Doran. (firma ta nie istnieje a jej właściciele opuścili nasze państwo). Pozdrawiam serdecznie wszystkich Państwa. Monika Franczuk

http://www.urzedowski.gda.pl

Gość JACKIE P

witam serdecznie - chciałbym wszystkich zainteresowanych przestrzec przed tym aby nie zostać nabitym w butelkę przez firmę J. Urzędowskiego z Ziębic !!!!!!!!!!!

To czego doznałem, to po prostu jest brak słów. Składałem na początku lipca b.r zamówienie przez mojego regionalnego dealera zamówienie na wykonanie drzwi wejściowych do domu - oczywiście wg katalogu typowe. Termin wykonania określony został na 44 tydzień br /04 listopada/. I od tego czasu zaczęły się kłopoty. Jest mi naprawdę już brak słów jak określić podejście urzędowskiego do tematu, bo po prostu przez 1,5 miesiąca mój dealer nie dał rady nic zrobić aby firma wywiązała się z umowy. Wyglądało to mniej więcej tak, że dzwoni dealer - jakaś niekompetentna kobitka łączy nie wiadomo z kim, kto pojęcia nie ma jak daleko jest realizacja. Gdy udało się w końcu skontaktować z nadzorującym cykl zamówień i ich realizacji, Panem Jarosławem Franczukiem - to albo był jakiś błąd montażowy skrzydła, potem okazało się ,że jakiś element okuć jest wadliwy i trzeba go wymienić. Nie dalej jak 2 tygodnie temu drzwi miały być już szklone, co oczywiście było bujdą na resorach, bo pan Franczuk już gubił się co powiedział mojemu dealerowi, a co mnie.

Nie dalej jak 3 dni temu, dzwoni do mnie Pan Franczuk, że drzwi już zeszły z produkcji i dealer może grzać silnik samochodu po odbiór drzwi. Wczoraj zadzwonił ponownie P. Franczuk i powiedział, że mój dealer ma jeszcze dziś potwierdzić tel. odbiór, bo drzwi dziś mają być na stanie magazynowym i po południu wydane do odbioru. No i tu zaczyna się mistrzostwo świata - dziś po południu dzwoni ponownie P. Franczuk i oświadcza, że podczas szklenia drzwi sic! pękła szyba, a przecież już 2 tygodnie temu drzwi były szklone. No i to była moja ostatnia rozmowa z firmą U. Oświadczyłem Panu Franczukowi, że chyba klientów mają za debili i idiotów, i złożyłem rezygnację z zamówienia, co Pan Franczuk odebrał ze zdziwieniem, tłumacząc się jak to bywało przez ostatnie 1,5 miesiąca, że wszystko to jest spowodowane czynnikami niezależnymi od nich. Po prostu było to wszystko mętnie tłumaczone. Naprawdę przestrzegam wszystkich przed wchodzeniem w umowy poprzez dealerów regionalnych na wykonanie drzwi. Po prostu firma i jej pracownicy cierpią na pomroczność jasną albo jak kto woli na jasność pomroczną, bo ich tłumaczenia ni jak się mają do faktów.

Trzeba niestety przyjąc zasadę, że jak wychodzi termin realizacji to należy dac ultimatum 3 dni, a potem podziękowac im serdecznie za obsługę.

Jak tak zrobiłem. Więcej nie piszę bo wzbiera we mnie złość, poczucie bezsilności i podnosi się żółć, po prostu zbiera mi się na żyganie. :x :evil:

Gość JACKIE P

tak arku, wszystko dobrze, tylko, że to ja osobiście wielokrotnie rozmawiałem z P. Franczukiem, a nie tylko dealer.

Tak więc nawalanka jest głównie po stronie producenta.

A propo postów powyżej - pattaya i araman - nie bądźcie tacy do przodu i cieszcie się, że was coś takiego nie dotknęło i nie życzę wam tego. No comments

Nie jestem taki do przodu.

Mam tylko dosyć gigantycznej ilości błędów ortograficznych na forum.

Nie było w moim poście nic złośliwego.

Opanuj się ,kolego.

Przy okazji,ja mam z Urzędowskim bardzo dobre doświadczenia.

Piękne,mahoniowe okna na 3 tygodnie przed terminem.

Bardzo nietypowe drzwi zewnętrzne w terminie.

Dlatego na Twoim miejscu unikałbym tak kategorycznych wypowiedzi i osądów.

Pattaya, JACKIE P opisał swój przypadek - obrazujący, jak widać niejednokrotne i określone podejście wyżej opisanego pana do swoich klientów. To, że Tobie udało się sfinalizować zakup stolarki zgodnie z oczekiwaniami, nie oznacza, że firma traktuje wszystkich klientów w ten sam sposób. Może miałeś szczęście, może (prawie) zawsze tak jest, a może JACKIE P miał najnormalniej w świecie pecha, i ażeby nie dostać zawału, albo żeby jakaś inna żyłka mu nie pękła, normalnie nasmarował na Urzędowskiego.

Co do błędów ortograficznych - W PEŁNI CIĘ POPIERAM. Święty nie jestem, ale czasami po buszowaniu po internecie zastanawiam się nad prawidłową pisownią niektórych słów. A na niektórych forach uznaje się za nietakt publiczną krytykę pisowni prezentowanej przez niektórych użytkowników (czasami są to niezłe prawdziwki), a i od moda można "oberwać". Oczywiście za krytykę.

Gość JACKIE P

dzięki cinek21, mój przypadek nie jest przypadkiem jednostkowym gdyż są inne posty, które traktują podobnie ten temat, a co do błędów ortograficznych, jestem także na tym punkcie wyczulonym, jednakże złość jaka mnie opanowała po ostatnim telefonie z firmy U. spowodowała to, że wyraz ten w zapędzie napisałem tak jak napisałem.

Gdybyś pattaya przeczytał moje poprzednie wypowiedzi zapewne zmieniłbyś zdanie, ale cóż jest to twój osąd.

Nie wiem pattaya kiedy ty zamawiałeś usługę U., bo z tego co wiem ze źródeł bardzo zbliżonych do U. to firma ta z dniem 01 grudnia 2005 przekształciła się w spółkę, bank WBK trzyma na tym łapę i ok. 3 miesięcy temu WBK przestał kredytować ich produkcję, bo w sumie od około września br wszystko u U. zaczęło kuleć. Nie jest to tylko moja ocena, lecz także innych dealerów.

Wiem, że kiedyś jak szefował firmie P. Janusz U. wszystko funkcjonowało ok, firma miała bardzo wysokie notowania, zaliczano ją na II miejscu po stolarce Wołomin w Polsce.

Sam miałem okna od U. zamawiane w kwietniu i w czerwcu już miałem je na budowie, lecz z kontaktów z innymi, którzy tak jak ja dokonali zamówień w II połowie roku, są praktycznie bez szans na terminowe ich realizowanie.

dzięki cinek21, mój przypadek nie jest przypadkiem jednostkowym gdyż są inne posty, które traktują podobnie ten temat, a co do błędów ortograficznych, jestem także na tym punkcie wyczulonym, jednakże złość jaka mnie opanowała po ostatnim telefonie z firmy U. spowodowała to, że wyraz ten w zapędzie napisałem tak jak napisałem.

Gdybyś pattaya przeczytał moje poprzednie wypowiedzi zapewne zmieniłbyś zdanie, ale cóż jest to twój osąd.

Nie wiem pattaya kiedy ty zamawiałeś usługę U., bo z tego co wiem ze źródeł bardzo zbliżonych do U. to firma ta z dniem 01 grudnia 2005 przekształciła się w spółkę, bank WBK trzyma na tym łapę i ok. 3 miesięcy temu WBK przestał kredytować ich produkcję, bo w sumie od około września br wszystko u U. zaczęło kuleć. Nie jest to tylko moja ocena, lecz także innych dealerów.

Wiem, że kiedyś jak szefował firmie P. Janusz U. wszystko funkcjonowało ok, firma miała bardzo wysokie notowania, zaliczano ją na II miejscu po stolarce Wołomin w Polsce.

Sam miałem okna od U. zamawiane w kwietniu i w czerwcu już miałem je na budowie, lecz z kontaktów z innymi, którzy tak jak ja dokonali zamówień w II połowie roku, są praktycznie bez szans na terminowe ich realizowanie.

Tak na prawdę panie JackieP to wiesz tyle ile powie Ci dealer. Może także on sam nie jest zbyt dobrze poinformowany. Istotnie jest problem z terminową realizacją zleceń. Być może niektórzy pracownicy firmy U nie są zbyt dobrze wyszkoleni w odpowiedniej obsłudze klienta, być może niektórzy z nich mylą się, być może niektórzy z nich przekazują nie do końca sprawdzone informacje. Być może. Jest to jednak firma, która ogromnym wysiłkiem jednej osoby doprowadził do spektakularnych zmian na rynku okien drewnianych w Polsce. Być może niektórzy z Was życzą jej jak najgorzej (ze względu na swoje nerwy, problemy, straty czasu i pieniędzy) lecz jest wielu, którzy w ta firmę wierzą i życzą jej jak najlepiej. A tak na koniec, to niech Wam przypomni się pewne powiedzenie ..." kto jest bez winy niech pierwszy weźmie kamień i ...." Odpowiedzcie sobie czy Wy NICZEGO nie macie sobie do zarzuceni !!?? Czy ZAWSZE jesteście wobec swoich klientów w porządku !!?? Łatwo dostrzega się zadrę w oku innego nie widząc belki w swoim !!

Trzeba pisac nawet o najlepszej firmie jak kogos robi w balona, to ze firma kiedys nie nabijala ludzi w butelke nie znaczy ze tak nie robi w chwili obecznej. Kazdy czlowek nawet ten najbardziej spokojny by sie denerwowal jezeli by ktos z niego kpil i niedotrzymywal kolejnych terminów. Nic nie jest za darmo i trzeba napietnowac takie zachwoanie firmy a nie jak inni ja jeszcze bronia!!!

.....przy okazji,ja mam z Urzędowskim bardzo dobre doświadczenia. Piękne,mahoniowe okna na 3 tygodnie przed terminem.

Bardzo nietypowe drzwi zewnętrzne w terminie. Dlatego na Twoim miejscu unikałbym tak kategorycznych wypowiedzi i osądów.

niestety taki styl oceny producentow to standard na Forum i realnie jest to bardzo smutne.

Wpadki nie zdarzaja sie tylko tym co na d... w domu siedza i nic w swoim zyciu nie robia