popi 19.11.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam wszystkich, Ostatniego poniedziałku moje okna dębowe od Urzędowskiego zostały zamontowane. Prezentują się pięknie. Czekałem na nie od czerwca br. Było warto mimo miesięcznego opóźnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 19.11.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Gratulacje Jak juz sie chwalisz to napisz cos wiecej: Galux, Galux Oro, dab, sosna, meranti? Skoro zamawiales w czerwcu - to zdazyles jeszcze przed sierpniowa podwyzka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.11.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 ...od czerwca czekałeś na okna - to przeszło 4 miesiące - ale masz nerwy. Mam 2 pytania - -czy firma Urzędowski dalej stosuje uszczelkę przyszybową zamiast silikonu? - dębina mówisz - jestem ciekaw jaki ma kraj pochodzenia dąb - polska czy ukraina ? Wbrew pozorom to ważne Narra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.11.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 ...od czerwca czekałeś na okna - to przeszło 4 miesiące - ale masz nerwy. Mam 2 pytania - -czy firma Urzędowski dalej stosuje uszczelkę przyszybową zamiast silikonu? - dębina mówisz - jestem ciekaw jaki ma kraj pochodzenia dąb - polska czy ukraina ? Wbrew pozorom to ważne Narra Oglądałem okna na które klient czekał jakieś ponad pół roku - ten silikon jest jakis taki nie za bardzo w tak drogich oknach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 20.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 - dębina mówisz - jestem ciekaw jaki ma kraj pochodzenia dąb - polska czy ukraina ? Wbrew pozorom to ważne Z tego co ja sie orientuje - to dab w oknach Urzedowskiego aktualnie pochodzi z Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 20.11.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ostatniego poniedziałku moje okna dębowe od Urzędowskiego zostały zamontowane. Prezentują się pięknie. Czekałem na nie od czerwca br. Było warto mimo miesięcznego opóźnienia. Jak czytam takie posty to dochodzę do wniosku, że wszystko u Urzędowskiego zależy od dystrybutora. Ja zamawiałem swoje okna i drzwi w końcu lipca. Termin miałem na 31.10.2006 Wszystko zamontowane było 30.10.2006 a niektóre okna w pierwszej partii tydzień wcześniej. Może to przez to że wybrałem sosnę i Galux Oro a może jednak dobry dystrybutor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 20.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 tak na marginesie jaka jest różnica w drewnie dębu pochodzącego z Ukrainy od tego, który rósł w Polsce?? Moim zdaniem na Ukrainie klimat jest bardziej surowy od tego panującego u nas wiec drewno drzew tam rosnąch ma mniejsze przyrosty roczne czyli bardziej węższe jest drewno wczesne i późne a co za tym idzie troszkę lepsze właściwości. Chyba, że chodzi o "świecenie"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 23.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Właśnie co to ma za znaczenie czy to Polska czy Ukraina. Ważne że nie z czarnobyla. A co do pytania. OKNA są dębowe Galux Softline 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 10.12.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Hey Temat czasami poruszany... Jak teraz wygląda termin w przypadku zamawiania drzwi zewnętrznych? zastanawiam się czy ma wpływ na termin wybó przedstawiciela... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 10.12.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Nie. To fabryka nawala.Przedstawiciel ci może obiecać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 10.12.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Tylko zastanawiam się czy np.fabryk niektórych przestawicieli traktuje priorytetowo. Czy faktycznie czekac sie az 6 miesiecy na drzwi jak słyszałem? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 10.12.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 ja czekałęm dokładnie 6 m-cy, chociaż nie powiem drzwi są fajne i przystępne cenowo, ale poza tym to pełna ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 11.12.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Tylko zastanawiam się czy np.fabryk niektórych przestawicieli traktuje priorytetowo. Czy faktycznie czekac sie az 6 miesiecy na drzwi jak słyszałem? dodi Oni maja tam taki bajzel, że nie wiem czy rozróżniają swoich przedstawicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.12.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 czy ma wpływ na termin wybó przedstawiciela Co najwyżej o tyle, że uczciwy powie prawdę w dniu zamówienia, że nie potrafi określić terminu realizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 11.12.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 a mu chyba pozwiemy ich do sądu o nieterminowe wykonanie usługi.zamówiliśmy okna na które czekaliśmy 6 m-cy.od monterów usłyszeliśmy, że to normalne działanie.Firma pobiera duże zaliczki więc obrót tymi pieniędzmi przez pół roku może przynieść niezłe zyski. nie trzeba sprzedawać okien i drzwi. z innego źródła wiem, iz drzwi wewnętrzne ktoś zamówił w lutym zamontowali je na początku grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZYN 11.12.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hey czy ma wpływ na termin wybó przedstawiciela... dodi niestety cała branża drewniana ma opóźnienia , Urzędowski nie jest wyjątkiem , nie ma znaczenia u którego dealera zamówisz , terminy kilkumiesięczne to teraz standard , jeszcze pół roku temu było to 2-3 m-ce , teraz 5 i więcej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 11.12.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Bzdura! Są firmy które uczciwie podaja termin wykonania usługi,nawet odległy i wywiązują się z niego z dokladnościa 1 dnia....Kwestia uczciwosci i szacunku dla klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISZYN 11.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Bzdura! Są firmy które uczciwie podaja termin wykonania usługi. Większość firm podaje uczciwie terminy realizacji zamówień w chwili ich przyjmowania , dopiero później się okazuje że coś tam nawaliło , w przypadku stolarki drewnianej - brakuje kantówki na rynku, tej lepszej , bo kiepska raczej jest , druga przyczyna to eksport który zaskoczył wszystkich producentów drewna , jest poprostu gigantyczny , moce produkcyjne są niewystarczające , solidnie na dzisiaj wywiązuje się z terminów firma niewielka , która ma zamówienia tylko z kraju , lub firma oferująca produkt kiepski , no i stolarka kryta lakierem kryjącym jest zazwyczaj szybciej realizowana bo pod lakierem można wszystko schować , największy kłopot jest z dobrą kantówką pod jasne kolory transparentne , sorry już kończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_ag 12.12.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ja zamawiałem 2 lata temu okna za 6 tygodni były tydzień wcześniej, drzwi zewnętrzne za 8 tygodni były w terminie montaż 2 dni później z mojej winy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 12.12.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 poszukaj innych firm, ja miałem drzwi w 3 tyg. są w moim dzienniku pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts