Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bzdura! Są firmy które uczciwie podaja termin wykonania usługi.

Większość firm podaje uczciwie terminy realizacji zamówień w chwili ich przyjmowania ,

dopiero później się okazuje że coś tam nawaliło ,

w przypadku stolarki drewnianej - brakuje kantówki na rynku, tej lepszej , bo kiepska raczej jest ,

druga przyczyna to eksport który zaskoczył wszystkich producentów drewna ,

jest poprostu gigantyczny ,

moce produkcyjne są niewystarczające ,

solidnie na dzisiaj wywiązuje się z terminów firma niewielka ,

która ma zamówienia tylko z kraju ,

lub firma oferująca produkt kiepski ,

no i stolarka kryta lakierem kryjącym jest zazwyczaj szybciej realizowana bo pod lakierem można wszystko schować ,

największy kłopot jest z dobrą kantówką pod jasne kolory transparentne ,

sorry

już kończę

Duzy(największy podrzeszowski producent okien i drzwi).Trzy tygodnie oczekiwania .Podana godzina montażu -drzwi drewniane .Zamontowane w moim domu.

Problemy z drewnem dobrej jakosci zaczęły sie juz w zeszlym roku I wszyscy o tym wiedzą.

Pomimo to nacagactwo kwitnie....

Witam, jestem nowa forumowiczka. Jesli juz gdzies jest ten temat - to prosze o info.

Przeczytałam na forum pare negatywnych opinii nt firmy Urzędowskiego, czy ktoś ma pozytywne doświdczenia z dealerami w woj. Małopolskim? Moze lepiej zamowic okna z Wloszczowa? Sprawa pilna, bo w najblizszym tygodniu zamawiam okna.

• 4 weeks później...

znalazłem na forum taką wypowiedź:

Firma Urzędowski popełnia błąd ,który polega na podziale sieci handlowej na dwa sztuczne twory Salony Firmowe oraz reszta Dealerów .Salony Firmowe to tak naprawdę normalni dealerzy jak inni jednak działający pod marką Urzędowski na zasadzie Franchisingu (mają prawo do marki i loga w celach reklamowych za opłatą ),ale są to zupełnie inne przedsiębiorstwa o innym nr NIP-u.Nieświadomy tego klient kupuje w Salonie Firmowym myśląc ,że dokonuje zakupu bezpośrednio u producenta a tak naprawde ponosi takie samo ryzyko a często większe (slyszalem o kilku Salonach które zwineły kasę klientów ale nigdy o firmie Dealerskiej Urzędowskiego) .Firma Urzędowski z oczywistych przyczyn za swoich dystrybutorów nieodpowiada.A tak naprawdę to prawie codziennie obserwujemy jak pada jakaś firma z zaliczkami klientów będoca dystrybutorem jakiegoś producenta.Prywatnie uważam ,że uczciwa firma handlowa działa pod własną nieraz skromniejszą marką ,a nie ukrywa się za logiem dostawcy samemu pozostając w cieniu.

więc Twoje wątpliwości były uzasadnione.

A rabatów nie dają bo może ich ten fanchising za dużo kosztuje :wink:

Witam,

podciągam stary wątek ponieważ mam pytanie w tym temacie.

Czy ktoś wie dlaczego firmowe salony Urzędowskiego nie dają upustów bo jak powtarzają nie handlują rabatami a inni dealerzy dają?

Czy kupując okna nie w salonie firmowym coś ryzykuję :wink: ?

Według mnie na taki stan rzeczy wpływ ma kilka czynników:

1. tak powinien postępować producent posiadający sieć sprzedaży. Powód jest jeden. Klient taki jak ty jest klientem jednorazowym który w finansach producenta znaczy bardzo mało. Dealer współpracuje z nimi przez wiele lat przynosząc wielokrotnie większe zyski.

2. zapewne właściciele firmy czytają posty na tym forum na temat ich okien.Wasze opinie utwierdzają ich w przekonaniu że pomimo iż nie będą udzielać rabatów to i tak przyjdziecie do nich po okna.

3. również z Waszych postów wynika iz na brak zmówień nie narzekają. Sam piszesz o miesiącach inni o 6 i więcej. Nie mają potrzeby aby walczyć o klienta.

Pozdrawiam

Kupując w salonie "nie firmowym" możesz tylko zyskać ponieważ dla tego salonu jesteś kimś ważnym. Jesteś tym który przynosi do niego swoje ciężko zarobione pieniądze, które nie są kroplą w wielkiej fabryce.

Jako sprzedawca stolarki powiem Wam to co pewne: dla uzyskania rabatu w przypadku Urzedowskiego nie ma znaczenie czy kupujecie u dealera czy w salonie firmowym. Można się o nie starać wszędzie.

Salony sprzedają wyłącznie tą markę i w niej się specjalizują, więc muszą na niej odpowiednio zarobić by się utrzymać. Zachowanie solidnej marzy pozwala na rozwój firmy (ew. dostatnie zycie własciciela salonu;) i Klienci muszą to zrozumieć.

Daję.. rabaty. Ale kiedy pojawia się sprawa regulacji czy jakiś problem Klient który mnie "naciagnał";) na duzy rabat musi się liczyć, że każda interwencja która nie wynika z obowiązków Sprzedawcy będzie robiona chętnie, ale odpłatnie (czyli żegnajcie regulacje na telefon).

I powiem jeszcze rzecz praktyczną: kiedy zamiast "dzieńdobry" Klient mi odpowiada "ile dostanę rabatu" to na ogół jest to koniec naszej rozmowy.

Okna drewniane to nie samochód z cennikiem koncernu i każdy przypadek to inna charakterystyka. Ryzyko, konieczność objęcia serwisem, dojazdami na pomiar, montaż, regulacje i telefony Klienta.

Nie da się tak jednoznacznie rzucać rabatami.

Ale targujcie się Państwo, bo czasem warto.

Rabat to nie obowiązek.

Gość JACKIE P
z Urzędasem niestety temat drzwi to prawda - u mnie było to samo - jak by nie liczył bite 6 m-cy. Zresztą wklep w "szukaj" hasło "urzędowski' i tam chyba jest link "urzedowski - nigdy więcej lub coś w tym stylu - poczytasz dokładnie o potyczkach z producentem.

Witam

Poszukuję zdjęć okien sosnowych w kolorze S5 wdłg palety Urzedowskiego

http://urzedowski.pl/files/s5php3bHqdK.bmp

czy ktoś z Was ma takie okna i czy moze mi pomoc i pokazać zdjęcia? To bardzo pilne.... Nie potrafię sobie ich wyobrazić na całym oknie widząc tylko wycinek na stronie www

• 2 months później...
Gość JACKIE P
witaj ! Od dwóch lat mam zamontowane Galuxy Urzędowskiego - okna w kolorze S5 i drzwi wejściowe w tym samym kolorze z doświetlem /też Galux/ Przez te 2 lata njamniejszego problemu ani z oknami ani z drzwiami. Okna po kilku miesiącach wymagały tylko lekkiej regulacji na okuciach i od tego czasu - no problem. Mogę polecić. Jedyny ból tej firmy - to terminy. ooooooo ......... długaśne.