Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

qrcze...inwestorki mile,to skoro ja zamowilem w lutym i wiem ze dlugo poczekam,to Wam powiedziano ze bedzie krotkie oczkiewanko?????mnie powiedziano 18 tygodni...a drzwi powyzej ...wiec jak to jest.....?

ktos sie lekuchno nabijal ze mnie ze mahon niby zamowilem ale to nie mahon bedzie....a tu Panstwo na luzie mowia...czy aby Pan od Z18 tego slownie nie czynil w stos do mnie?;-))))

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

qrcze...inwestorki mile,to skoro ja zamowilem w lutym i wiem ze dlugo poczekam,to Wam powiedziano ze bedzie krotkie oczkiewanko?????mnie powiedziano 18 tygodni...a drzwi powyzej ...wiec jak to jest.....?

ktos sie lekuchno nabijal ze mnie ze mahon niby zamowilem ale to nie mahon bedzie....a tu Panstwo na luzie mowia...czy aby Pan od Z18 tego slownie nie czynil w stos do mnie?;-))))

Słownie w innym temacie pisałem coś do kogoś na temat mahoniu.

Z tym że oferte Urzędowskiego brałem za żart myslałem że tak jak w innych firmach meranti nazywają mahoniem :wink:

Ale na towygląda że autentycznie ma w swojej ofercie okna wykonane z mahoniu(mahoń afrykański i o ile się nie myle dokładniej grusza afrykańska)

to do mnie i o '' naszych wspolnych '' okienkach Panie Zetman Pan pisal ;-)))

:D

Jeszcze mam stare cenniczki choć drukowane wtym roku a w nich tylko sosna, meranti, dąb ( w salonach Urzędowskiego pojawia się jeszcze gatunek drewna [zapomniałm jak się nazywa])

Później wyskoczyła ta promocja rabat -20% na mahoń dąb która skońćzyła się 14 kwietnia

Teraz widzę że nowa promocja -20% na dąb -15%mahoń

• 2 weeks później...
wczoraj dzwonilem do dilera moich przyszlych okien-U i dowiedziualem sie ,ze obecnie bardzo skracaja terminy zamowien,moje beda za jakies 4 tyg. razem z drzwiami!!!!coz...nie spieszy mi sie...ale...troszke za szybko....ech...czlowiek nie ma szczescia...jak chcialem szybko zaczac budowe,to mnie w starostwie wstrzymali,a z okienkami....juz i sa....aha-bedzie to maho afrykanskie :-))))

powiem tak,bo zjedza mnie fachmany...

podchadzac do tematu myslalem ,ze drewniaki musza byc strasznie drogie...okazalo sie ,ze plastiki podstawowe z Oknoplastu,z okleina,bez zadnych dodatkow...wyszly ciut taniej niz moje okna...a sa lekko zmienione...wyszedlem z checia zakupu okien po 50% na te dwa rodzaje...wyglad....drewniaki sa cudne...parametry...w zasadzie nie dobily mnie,a zalezalo mi na lepszych niz standardowe,co bedzie za 5 lat?na razie mam na dotkniecie reki drewniaki wolominskie,mahon...i po 5 latach kompletnie zero sladu zuzycia....mam w moim rodzinnym domu Oknoplasty z okleina...3 lata jakos...tez sa bez zarzutow,jednak to czym sie kierowalem...to jakosc,postawilem na ocene kilku producentow,bo Urzedowski...na koncu byl wziety pod uwage,skusilem sie..i ocenimy za pare miesiec,a test prawdziwy po 5 latach?najlepsza w sensie kwoty wycene pod ten sam projekt....otrzymalem z Drewexu----9 tys pln :-)))))))))))))))))))))))))))))poczulem sie...jakbym...kupil okna na 2-3 latka.....nie wierze ,ze za te kwote mozna cos wstawic do domku z 12 oknami,takie cos ,co spelniloby swa funkcje.......szczerze,to juz nie moge sie doczekac obejrzenia okienek.....dotkniecia...i w ogole rozpoczecioa budowy,a to dop 14 maj!!!!!!!!!!!!!

To co wyrabia URZEDOWSKI to skandal! Zamowilismy okna i drzwi w styczniu 2007. Dostalismy okna 2 tygodnie temu. Wszystko cacy tylko okazalo sie ze facet z URZEDOWSKIEGO, ktory robil pomiary pomylil sie i wiekoszsc okien po zamontowaniu wyglada straszenie. Trzeba teraz kombinowac jak podmurowac je z dwoch stron. Wielkie okno tarasowe ma przerwe od gory prawie 4 cm i kilka cm od dolu. Cwaniaczki z URZEDOWSKIEGO prosza o wplate za okna dzien prze montazem i teraz mozemy ich w dupe pocalowaci bedziemy sie bujac nie wiadomo jak dlugo.

Też podobają mi sie okna drewniane i zastanawiam się nad Urzędowskim, ale trochę przeraża mnie ich późniejsza konserwacja. Czy porównywaliście ceny Waszych okienek z dobrymi pcv w okleinie drewnopodobnej? Cały czas się waham.

Jaka konserwacja? Mam w mieszkaniu okna URZEDOWSKI od 8 lat i oprocz przetarcia szmatka z Pronto lub czyms takim nic wiecej nie robimy.

Słyszałam, że okna drewniane trzeba co jakiś czas lakierować. Podobno co 5 lat. W moim budującym sie domu jest mnóstwo okien, z czego jedno olbrzymie, przez dwie kondygnacje. Już z myciem będzie problem. Stąd moje obawy. Ale to co piszesz o niedokładnych pomiarach, to istny skandal!. Mam nadzieję, że to incydent. :evil:

a nie było czasem tak, że dziury, otwory na okna były za duże a oni chcieli wstawić wam typowe okna? bo nietypowe byłyby droższe.... więc może chcieli lepiej dla was... :roll:

Okno tarasowe mialo byc nietypowe. Sprawdzalem w URZEDOWSKIM pomiary jakie wzieli i nawet gosc z URZEDOWSKIEGO u ktorego podpisywalem umowe stwierdzil, ze ten od pomiarow sie walnal.

a nie było czasem tak, że dziury, otwory na okna były za duże a oni chcieli wstawić wam typowe okna? bo nietypowe byłyby droższe.... więc może chcieli lepiej dla was... :roll:

Okno tarasowe mialo byc nietypowe. Sprawdzalem w URZEDOWSKIM pomiary jakie wzieli i nawet gosc z URZEDOWSKIEGO u ktorego podpisywalem umowe stwierdzil, ze ten od pomiarow sie walnal.

no to extra :roll:

my sami mierzyliśmy na dole...a na górze będziemy pilnować bo od poniedziałku jadą dalej...

I co teraz ? będziecie wkładać płyty g-k? a co na to Urzędowski?..z tymi pieniędzmi przed to jest rzeczywiście fatalne :roll: :evil:

no to extra :roll:

my sami mierzyliśmy na dole...a na górze będziemy pilnować bo od poniedziałku jadą dalej...

I co teraz ? będziecie wkładać płyty g-k? a co na to Urzędowski?..z tymi pieniędzmi przed to jest rzeczywiście fatalne :roll: :evil:

od dolu bedziemy domu domurowywac. Od gory - jeszcze nie wiem.

Jutro ma przyjechac na budowe facet z Urzedowskiego.

Też podobają mi sie okna drewniane i zastanawiam się nad Urzędowskim, ale trochę przeraża mnie ich późniejsza konserwacja. Czy porównywaliście ceny Waszych okienek z dobrymi pcv w okleinie drewnopodobnej? Cały czas się waham.

Ja bardzo dlugo mialem w planach kupno okien PCV z dobrego profilu, Schuko albo Aluplast, z pakietem 3-szybowym - i wlasnie w okleinie drewnopodobnej.

Ale wiesz co mnie zniechecilo? Otoz zaden z producentow nie jest w stanie powiedziec Ci, co moze stac sie z takimi oknami po paru latach ekspozycji slonecznej.

O ile z bialymi oknami PCV sprawa jest prosta - o tyle z oknami w okleinie nie wiadomo praktycznie nic na temat trwalosci. A jak zacznie sie cos dziac z okleina - to ani przykleic nowa, ani pomalowac...

Dlatego zdcecydowalem sie na drewniane :D

• 2 weeks później...
To co wyrabia URZEDOWSKI to skandal! Zamowilismy okna i drzwi w styczniu 2007. Dostalismy okna 2 tygodnie temu. Wszystko cacy tylko okazalo sie ze facet z URZEDOWSKIEGO, ktory robil pomiary pomylil sie i wiekoszsc okien po zamontowaniu wyglada straszenie. Trzeba teraz kombinowac jak podmurowac je z dwoch stron. Wielkie okno tarasowe ma przerwe od gory prawie 4 cm i kilka cm od dolu. Cwaniaczki z URZEDOWSKIEGO prosza o wplate za okna dzien prze montazem i teraz mozemy ich w dupe pocalowaci bedziemy sie bujac nie wiadomo jak dlugo.

Mam ten sam problem. Pracownik wszystko pomierzył i wyszły 3 okna w gararażu plus jedno w wejściu o 5 cm za krótkie. Za to w kotłowni (taki sam wymiar otworu) dopasowane idealnie. Trzeba będzie dorabiać cegłami :evil: Tarasowe też tak pomierzone że muszę docelową podłogę podnieść o 22 cm. Jakość samych okien też nie rewelacyjna. Ramy porysowane, w 2 oknach w szprosach brak ciepłych ramek (pod szprosem jest po prostu pustka) no i nie wszystkie da się uchylić czy otworzyć, coś chyba nie bardzo z tymi okuciami. Zobaczymy jak będzie z naprawą usterek.