bwojtek 04.07.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Finlandia, finlandia... Czy ty jesteś ten finlandia z oknonetu? Raczej tak...Więc skoro jesteś z branży to nie gadaj głupot o zaczepach antywłamaniowych w oknach urzędowskiego bo dobrze wiesz, że nie jest to standardowo wyposażenie ich okien. Ewentualna ich ilość zależy od klasy okucia (WKx). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A ja mam pytanie za 100 punktów... Co to za CUDO "szyby U-0,5 + P4"? Jako to ma niby budowę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Finlandia, finlandia... Czy ty jesteś ten finlandia z oknonetu? Raczej tak... Więc skoro jesteś z branży to nie gadaj głupot o zaczepach antywłamaniowych w oknach urzędowskiego bo dobrze wiesz, że nie jest to standardowo wyposażenie ich okien. Ewentualna ich ilość zależy od klasy okucia (WKx). Jasne ze jestem z branzy, na forum zaglądam poczytać co słychać w odczuciu "społecznym" a mam przy okazji mozliwosc sprostowac pewne plotki. Wojtek, mylisz sie. Montuje i wyceniam te okna na codzien - nie ukrywam ze produkt jest mi bliski - i wiem ze te zaczepy sa w kazdym standardowym oknie bez zadnych dopłat.. Bwojtek - czy tzn ze negujesz moje zdanie o ostatni raz te okna oglądałeś kilka lat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Typowe "0,5" to wg producenta 4-12-4-12-4 + gaz . A "0,5 z P4" to chyba tak jak w plastiku P4 i 1,0. A wiem dobrze ze na ramce ~12mm z argonem dla P4 udawało sie jeszcze 2 lata temu uzskać maksymalnie U 1,2 -1,3. Ale nie o to Ci chyba chodzi. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.07.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Być może nie jestem na bieżąco bo nie sprzedaję okien firmy Udzędowski. Jednak jeszcze w zeszłym tygodniu widziałem okna na ekspozycji i zaczepów antywłamaniowych nie miały. Na stronie www firma pisze o zaczepie antywłamaniowych (liczba pojedyncza). Pozwoliłem sobie nawet zadzwonić do zakładu produkcyjnego i miła pani powiedział mi, że okna mają jeden zaczep antywłamaniowy.Więc albo polityka informacyjno-marketingow firmy i poziom wiedzy pracowników działu obsługi klienta jest tak żenujący a ty masz rację albo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.07.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Nic mi jakoś nie rozjaśniłeś... Dla mnie 0,5 + P4 oznaczałoby szybę klasy P4 o współczynniku U na poziomie 0,5W/m2K. Czy właśnie takie pakiety szybowe oferuje Urzędowski? Jaką to ma budowę? 4T x 12Kr x 4 x 12Kr x P4T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.07.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Własnie taką budowę przedstawia producent zestawów szybowych. Metr kwadratowy szkla wazy blisko 44kg i ma grubosc 41,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 05.07.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 P4 - raczej bez sensu bo zlodziej nie wchodzi przez szyby a przez wylamanie ram ewentualnie wypchniecie okuc - taka szyba raz jest droga a dwa bardzo ciezka Jakie tu okucia trza dac - no i kolejna sprawa te 0,5 to miedzy bajki trza wlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.07.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Gdybym wierzył w to co podaje sie oficjalnie to dawno bym sobie dał spokój. Do wszystkiego w życiu trzeba dojść empirycznie, bo liczyć na kogoś nie można. Nie ma zbyt wiele firm które są w stanie zapewnić wszystko na bieżąco - informację, ekspozycję itd. Szczególnie gdy ktoś nonstop coś dokłada w swojej ofercie. By być w miarę bliskim prawdy elementy ekspozycji domawiam co roku, a i tak mam wiele rzeczy nieaktualnych. W większości starych salonów są okna 3-5-7 letnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Czyli jak to rozumieć? Zaczepy są ale firma (producent) o tym nie wie? Szczególnie gdy ktoś nonstop coś dokłada w swojej ofercie Tak! Zazwyczaj kilka tygodni do czasu realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.07.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 No to jak z tymi zaczepami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir1001 11.07.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Firma jest fatalnie zarządzana w części dotyczącej sprzedaży i serwisu.Od momentu złożenia zamówienie na kilkanaście okien upływa 6 miesięcy i do dnia dzisiejszego sprawa nie jest zamknięta. Okna zostały zamontowane po 4 miesiącach.Firma sprawia wrażenia jakby istniała od kilku miesięcy i wszystkiego uczyła się od początku.Sieć dilerów w Trójmieście w ogromnym stopniu uzależniona od bałaganu panującego w centrali "rozkłada ręce". Firma ta w ocenie klienta, który z bardzo dobrym nastawieniem złożył zamówienie to ewidentny przykład przerostu formy nad treścią. NIE POLECAM, A WRĘCZ ODRADZAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Zaczepy są, i to wiem dobrze. A jak dzwoniles do kogos, kto nie mial stycznosci z "zywym"oknem, np do księgowej (bez urazy miłe Panie) to nie dziw sie ze nie wie. Z resztą - nie mój to problem. Ale chętnie się od Ciebie dowiem, co sądzisz o oknach i drewnie: z meranti czy z mahoniu sapelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Jeżeli zaczepy tam są to OK. Natomiast nie sugeruj mi, że rozmawiałem z księgową bo napisałem, że to była pracownica działu obsługi klienta. Świadczy to tylko o żenującym poziomie jakości obsługi w firmie Urzędowski. Powiem jeszcze, że na pytanie o okucia WK1 odpowiedź brzmiała, że takich nie oferują. Po "naradzie" z kimś obok pani powiedziała, że mogę ewentualnie założyć "rozetkę" (cokolwiek miała na myśli) jako WK1... Ale chętnie się od Ciebie dowiem, co sądzisz o oknach i drewnie: z meranti czy z mahoniu sapelli? Nie bardzo rozumiem co chcesz usłyszeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 13.07.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Do wykuszu mam wstawione okna Urzędowskiego fix ze szprosami wiedeńskimi. Do tego dokupiłem ciepłą ramkę. Przy montażu szef firmy, która mi te okna sprazedała i montowała powiedział, że w urzędowskim zapmnieli zamontować ramkę pod szprosem wewnętrznym (na zdjęciu poniżej) i szyby będą do wymiany w ramach gwarancji. Dziś dostałem pisemną odmowę z Urzędowskiego, z uwagi na fakt iż fabryka montuje ramki tylko pod szprosami od zewnątrz. Czy jakiś posiadacz okien urzędowskiego mógłby to potwierdzić?http://img241.imageshack.us/img241/2711/p5120022nu1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Nie wiem co tobie obiecywał sprzedawca ale takie wykonanie szprosu ślepego we wkładzie 2 komorowym jest raczej normą. Robi się tak z powodu trudności z precyzyjnym ustawieniem względem siebie 2 ramek dystansowych. Wyobraź sobie jak by to wyglądało, gdyby były ślepe szprosy w obu komorach ale nie pokrywały by się...Za to ja mam pytanie do zdjęcia... Czy ten szpros wiedeński na zdjęciu jest po lewej stronie przy połączeniu z ramiakiem "oglutowany" silikonem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 14.07.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Tak, jest łączony brązowym silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 No to poszli na całkowitą łatwiznę a efekt estetyczny będzie raczej mizerny...Zobacz jak to można zrobić: http://www.wojtkowiak.pl/okna-drewniane/szprosy/nakladany-wiedenskihttp://www.meranti.com.pl/images/okno_2_srednie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Tak, jest łączony brązowym silikonem. Czy mi sie wydaje, czy to jest zdjecie okna od wewnatrz? Jesli od wewnatrz, to dlaczego masz szyby osilikonowane od wewnatrz? Ja tez mam fix'a i inne okna Urzedowskiego (Galux Oro, wstawione miesiac temu) i silikon owszem mam, ale od zewnatrz. Od wewnatrz sa za to zgrabne gumowe uszczelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 15.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Tak, jest łączony brązowym silikonem. Czy mi sie wydaje, czy to jest zdjecie okna od wewnatrz? Jesli od wewnatrz, to dlaczego masz szyby osilikonowane od wewnatrz? Ja tez mam fix'a i inne okna Urzedowskiego (Galux Oro, wstawione miesiac temu) i silikon owszem mam, ale od zewnatrz. Od wewnatrz sa za to zgrabne gumowe uszczelki... Na własne życzenie można mieś silikon z obu stron. W końcu niektóre osoby z forum twierdziły że tylko takie rozwiązanie jest ok bo przy uszczelce wejdzie para wodna między szyby. Normstahl zgadza się lepsze a po za tym ma znacznie lepszą ofertę cena jakość mateiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts