edyryt 02.10.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Odpowiedz już masz ale sprawdziłam kolor D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Hmmm dobrze wiedzieć, jesteście lepiej poinformowani od tych pseudo sprzedawców. To ja nie wiem skąd on wziął te swoje deseczki, skoro taki ciemny był ten D1 dzięki serdeczne Justyna.. te deseczki to tylko 5 x 20cm. Produkcja ich w ilości 100-200szt to listwa o długosci 40metrów.. jak w naturze - moze sie trafic cos jasnego i cos ciemnego.. Swoją drogą, to dobry salon powinen miec u siebie cale okno w tym kolorze(nie wymagam by w kazdym kolorze, ale w tych najpopularniejszych?!)to co to za salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 02.10.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam! Znam też to mieliśmy. Niestety montażyści od U nie zawsze są w porządku. Mieliśmy problem po roku od montażu z oknem balkonowym, trudno je było zamknąć. Napisaliśmy do U po jakimś czasie przyjechał sympatyczny gość od U a nie od przedstawiciela, który sprzedał i montował i bez żadnej łaski i za friko wyregulował nam wszystkie okna i drzwi oraz zakwalifikował drzwi balkonowe do ponownego prawidłowego osadzenia. Naprawił mam minimalne uszkodzenia ram również za darmo.Po umówieniu terminu z montażystą, przyjechał i naprawił to co poprzednicy schrzanili. Radzę mailowo porozumieć się z U (nie z przedstawicielem) i opisać sytuację z prośbą o interwencję. Wcześniej możesz uprzedzić o swoim zamiarze brakorobów i zażądać natychmiastowego usunięcia usterek. Oni wiecznie się spieszą i liczą, że zapomnisz, a przecież dają 3 letnią gwarancję. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam! Znam też to mieliśmy. Niestety montażyści od U nie zawsze są w porządku. Mieliśmy problem po roku od montażu z oknem balkonowym, trudno je było zamknąć. Napisaliśmy do U po jakimś czasie przyjechał sympatyczny gość od U a nie od przedstawiciela, który sprzedał i montował i bez żadnej łaski i za friko wyregulował nam wszystkie okna i drzwi oraz zakwalifikował drzwi balkonowe do ponownego prawidłowego osadzenia. Naprawił mam minimalne uszkodzenia ram również za darmo.Po umówieniu terminu z montażystą, przyjechał i naprawił to co poprzednicy schrzanili. Radzę mailowo porozumieć się z U (nie z przedstawicielem) i opisać sytuację z prośbą o interwencję. Wcześniej możesz uprzedzić o swoim zamiarze brakorobów i zażądać natychmiastowego usunięcia usterek. Oni wiecznie się spieszą i liczą, że zapomnisz, a przecież dają 3 letnią gwarancję. Powodzenia. Dzięki tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.10.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Twój przykład Januszu pokazuje jednak że można.. Gratuluję konsekwencji w działaniu. Ale.. uwazam ze trafiłeś na "dobry dzień"pana z "U";) To co zrobił Tobie gratis nie należało do standardu działania.. chociaż uważam że powinno należeć, po facet pokazał że zależy mu na Kliencie. Z drugiej strony to wszystko powinien zrobić sprzedawca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 03.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 dziękuję Wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 03.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 justyna, to są drzwi urzędowskiego? nie widzę takich w ich ofercie, http://urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=163&nazwa_kategorii=DRZWI%20ZEWN%C4%98TRZNE%20PE%C5%81NE&uklad=3&kat_id=143nie ma żadnych z tym przeszkleniem z boku.czy jest zamawiane ekstra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 03.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 justyna, to są drzwi urzędowskiego? nie widzę takich w ich ofercie, http://urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=163&nazwa_kategorii=DRZWI%20ZEWN%C4%98TRZNE%20PE%C5%81NE&uklad=3&kat_id=143 nie ma żadnych z tym przeszkleniem z boku. czy jest zamawiane ekstra? O które drzwi się mnie pytasz? bo ja o żadnych nie wspominałam to pytanie chyba do edyryt - autora zdjęcia drzwi powyżej. A my zamówiliśmy rzeczywiście u U z dwoma bocznymi przeszkleniami i nie ma ich wśród tych które załączyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.10.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 justyna, to są drzwi urzędowskiego? nie widzę takich w ich ofercie, http://urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=163&nazwa_kategorii=DRZWI%20ZEWN%C4%98TRZNE%20PE%C5%81NE&uklad=3&kat_id=143 nie ma żadnych z tym przeszkleniem z boku. czy jest zamawiane ekstra? Temat drzwi to kolejna sprawa. Nie mozna sie kierować katalogiem ani stroną internetową, bo na niej praktycznie nie ma nietypowych rozwiązań. O nie trzeba pytać lub trafić do dobrego salonu który pokaże realizacje. Na tej fotce są typowe drzwi DZ 303 + doświetle ze szprosem konstrukcjunym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 10.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam, jesteśmy na etapie wyboru okien i negocjacji z dealerami - pochwalcie się jakie dostaliście rabaty na okna Urzędowskiego? r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Dostałam drzwi w gratisie. Omijaj jednak firmę Kandoor w Józefowie sprzedawca jest bardzo niesoldny pod każdym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 10.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Słuchajcie a jak to jest z tymi tynkami przed lub po montażu okien?Urzędowski wręcz każe, aby tynki wewn. już były, a jak Wy się do tego dostosowaliście?U nas będą robione agregatem na sucho....Plis o rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1900586#1900586 W tym min. watku juz podejmowano ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denwer 13.10.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam, Od kilku dni zastanawiam się nad wyborem okien, jak na razie jestem zdecydowany na Urzędowskiego mimo długich terminów oczekiwania (mam jeszcze trochę czasu). Bardzo podoba mi się Galux z pakietem trzyszybowym z U=0,5. Czy w tej klasie okien Urzędowski ma konkurenta na rynku. Chodzi o wielkość firmy, zaplecze technologiczne, grubość profilu itp... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, Od kilku dni zastanawiam się nad wyborem okien, jak na razie jestem zdecydowany na Urzędowskiego mimo długich terminów oczekiwania (mam jeszcze trochę czasu). Bardzo podoba mi się Galux z pakietem trzyszybowym z U=0,5. Czy w tej klasie okien Urzędowski ma konkurenta na rynku. Chodzi o wielkość firmy, zaplecze technologiczne, grubość profilu itp... Pozdrawiam Próbuj szukać, np.: Sokólka na Buydmie pokazywała okno z pianką w ramie (cholernie szerokie profile zabierające światło, ale energooszczędne..) ale i w kilku innych firmach widziałem reklamy grubszych okien. "Ciepłe" zestawy trzyszybowe pojawily się nawet w plastiku. Konkurencja nie śpi. A jak sie zupełnie nie spieszysz to wiosną będzie seria targow branżowych w każdym regionie. A swoją drogą czy 2 - 3 miesiące na realizację to dziś długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denwer 15.10.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Sprawdziłem ofertę Sokółki prosiłem o przykładową kalkulacje ich nowości Oka Gold Plus i przy wymiarach 2065 (szer) x1653 (wys) wyszło ok 4500 zł (sosna)takie samo oko u urzędowskiego policzyli za 2700 zł. Nie wiem czy w Sokółce chcieli mnie spławić bo rozmowa była telefoniczna, niestety pierwsze wrażenie nie najlepsze w przeciwieństwie do Urzędowskiego gdzie tez "tylko" dzwoniłem ale o wiele lepsza obsługa. Zobaczymy jaka ofertę dostane na wszystkie okna. Na razie jestem za urzędowskim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.10.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 JA porownywalam Drewniane Urzedowskiego z Okna Krakow...różnica tylko 5tys. ....tylkko bo z Krakowa są plastiki a u Urzedowskiego brałam do wyceny okna dębowe!!!!!nie wiem ktore kupować czy dębowe czy MERANTI ew. MAHON???? czym róźnią się te rodziaje drewna i jakie są konsekwencje w oknach z tych materiałów??? aha...dodatkowo na plastiki Krakow mają być promocje w XI i XII. 2007r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 No coż.. porownanie cen okien z wyższej pólki tak wychodzi.. Jedni sprzedają je jako okno inni jako "gwiazdę" produkt innowacyjny i cenę dyktują też kosmiczną.. Co do Sokołki to zapytaj teraz o realny termin, bo jak wielu firmach może być kilkumiesięczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 16.10.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam! Znam też to mieliśmy. Niestety montażyści od U nie zawsze są w porządku. Mieliśmy problem po roku od montażu z oknem balkonowym, trudno je było zamknąć. Napisaliśmy do U po jakimś czasie przyjechał sympatyczny gość od U a nie od przedstawiciela, który sprzedał i montował i bez żadnej łaski i za friko wyregulował nam wszystkie okna i drzwi oraz zakwalifikował drzwi balkonowe do ponownego prawidłowego osadzenia. Naprawił mam minimalne uszkodzenia ram również za darmo.Po umówieniu terminu z montażystą, przyjechał i naprawił to co poprzednicy schrzanili. Radzę mailowo porozumieć się z U (nie z przedstawicielem) i opisać sytuację z prośbą o interwencję. Wcześniej możesz uprzedzić o swoim zamiarze brakorobów i zażądać natychmiastowego usunięcia usterek. Oni wiecznie się spieszą i liczą, że zapomnisz, a przecież dają 3 letnią gwarancję. Powodzenia. Po ponad 5 miesięcznym użeraniu się z firmą, która montowała mi okna (Euro Tech z Mikołowa) również napisałem do Urzędowskiego maila z prośbą o interwencję. Przyjechał montażysta i wszystko popoprawiał. Przy okazji wyszło że okna są nieprawiłowo zamontowane (od spodu trzymaja się tylko na piance, tylko pod niektórymi są klinki). P.S. Z tego co mi powiedziano firma Euro Tech straci autoryzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Po ponad 5 miesięcznym użeraniu się z firmą, która montowała mi okna (Euro Tech z Mikołowa) również napisałem do Urzędowskiego maila z prośbą o interwencję. Przyjechał montażysta i wszystko popoprawiał. Przy okazji wyszło że okna są nieprawiłowo zamontowane (od spodu trzymaja się tylko na piance, tylko pod niektórymi są klinki). P.S. Z tego co mi powiedziano firma Euro Tech straci autoryzację. Irkos, czesto zdarza sie że kliny pod oknami są wyjmowane przy montazu parapetow (to nie jest wada). Ale czasem tez wyciagnie je majster który pomurowuje otwory, tynkarz, spec od elewacji.. Nie mysle nikogo usprawiedliwiac , ale nie zawsze jest to winą montazysty. Szczegolnie trzeba uwazac na kliny pod ciezkim balkonami - tych raczej nie powinno sie usuwać. A zdarzylo mi sie, ze panowie od wylewek wybili kliny pod duzym HS-em z P4 który zaczął zle pracowac. Oczywiscie Klient winił okno i to na mnie spadło rozkucie posadzki i ponowne wbicie klinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts