Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmmm dobrze wiedzieć, jesteście lepiej poinformowani od tych pseudo sprzedawców. To ja nie wiem skąd on wziął te swoje deseczki, skoro taki ciemny był ten D1 :roll:

dzięki serdeczne :)

Justyna.. te deseczki to tylko 5 x 20cm. Produkcja ich w ilości 100-200szt to listwa o długosci 40metrów.. jak w naturze - moze sie trafic cos jasnego i cos ciemnego..

Swoją drogą, to dobry salon powinen miec u siebie cale okno w tym kolorze(nie wymagam by w kazdym kolorze, ale w tych najpopularniejszych?!)to co to za salon...

Witam! Znam też to mieliśmy. Niestety montażyści od U nie zawsze są w porządku. Mieliśmy problem po roku od montażu z oknem balkonowym, trudno je było zamknąć. Napisaliśmy do U po jakimś czasie przyjechał sympatyczny gość od U a nie od przedstawiciela, który sprzedał i montował i bez żadnej łaski i za friko wyregulował nam wszystkie okna i drzwi oraz zakwalifikował drzwi balkonowe do ponownego prawidłowego osadzenia. Naprawił mam minimalne uszkodzenia ram również za darmo.Po umówieniu terminu z montażystą, przyjechał i naprawił to co poprzednicy schrzanili. Radzę mailowo porozumieć się z U (nie z przedstawicielem) i opisać sytuację z prośbą o interwencję. Wcześniej możesz uprzedzić o swoim zamiarze brakorobów i zażądać natychmiastowego usunięcia usterek. Oni wiecznie się spieszą i liczą, że zapomnisz, a przecież dają 3 letnią gwarancję. Powodzenia.

Witam! Znam też to mieliśmy. Niestety montażyści od U nie zawsze są w porządku. Mieliśmy problem po roku od montażu z oknem balkonowym, trudno je było zamknąć. Napisaliśmy do U po jakimś czasie przyjechał sympatyczny gość od U a nie od przedstawiciela, który sprzedał i montował i bez żadnej łaski i za friko wyregulował nam wszystkie okna i drzwi oraz zakwalifikował drzwi balkonowe do ponownego prawidłowego osadzenia. Naprawił mam minimalne uszkodzenia ram również za darmo.Po umówieniu terminu z montażystą, przyjechał i naprawił to co poprzednicy schrzanili. Radzę mailowo porozumieć się z U (nie z przedstawicielem) i opisać sytuację z prośbą o interwencję. Wcześniej możesz uprzedzić o swoim zamiarze brakorobów i zażądać natychmiastowego usunięcia usterek. Oni wiecznie się spieszą i liczą, że zapomnisz, a przecież dają 3 letnią gwarancję. Powodzenia.

Dzięki tak zrobię.

Twój przykład Januszu pokazuje jednak że można.. Gratuluję konsekwencji w działaniu. Ale.. uwazam ze trafiłeś na "dobry dzień"pana z "U";)

To co zrobił Tobie gratis nie należało do standardu działania.. chociaż uważam że powinno należeć, po facet pokazał że zależy mu na Kliencie. Z drugiej strony to wszystko powinien zrobić sprzedawca..

justyna, to są drzwi urzędowskiego?

nie widzę takich w ich ofercie,

http://urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=163&nazwa_kategorii=DRZWI%20ZEWN%C4%98TRZNE%20PE%C5%81NE&uklad=3&kat_id=143

nie ma żadnych z tym przeszkleniem z boku.

czy jest zamawiane ekstra?

O które drzwi się mnie pytasz? bo ja o żadnych nie wspominałam :roll:

to pytanie chyba do edyryt - autora zdjęcia drzwi powyżej.

A my zamówiliśmy rzeczywiście u U z dwoma bocznymi przeszkleniami i nie ma ich wśród tych które załączyłeś

justyna, to są drzwi urzędowskiego?

nie widzę takich w ich ofercie,

http://urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=163&nazwa_kategorii=DRZWI%20ZEWN%C4%98TRZNE%20PE%C5%81NE&uklad=3&kat_id=143

nie ma żadnych z tym przeszkleniem z boku.

czy jest zamawiane ekstra?

Temat drzwi to kolejna sprawa. Nie mozna sie kierować katalogiem ani stroną internetową, bo na niej praktycznie nie ma nietypowych rozwiązań. O nie trzeba pytać lub trafić do dobrego salonu który pokaże realizacje.

Na tej fotce są typowe drzwi DZ 303 + doświetle ze szprosem konstrukcjunym.

Witam,

Od kilku dni zastanawiam się nad wyborem okien, jak na razie jestem zdecydowany na Urzędowskiego mimo długich terminów oczekiwania (mam jeszcze trochę czasu). Bardzo podoba mi się Galux z pakietem trzyszybowym z U=0,5.

Czy w tej klasie okien Urzędowski ma konkurenta na rynku. Chodzi o wielkość firmy, zaplecze technologiczne, grubość profilu itp...

Pozdrawiam

Witam,

Od kilku dni zastanawiam się nad wyborem okien, jak na razie jestem zdecydowany na Urzędowskiego mimo długich terminów oczekiwania (mam jeszcze trochę czasu). Bardzo podoba mi się Galux z pakietem trzyszybowym z U=0,5.

Czy w tej klasie okien Urzędowski ma konkurenta na rynku. Chodzi o wielkość firmy, zaplecze technologiczne, grubość profilu itp...

Pozdrawiam

Próbuj szukać, np.: Sokólka na Buydmie pokazywała okno z pianką w ramie (cholernie szerokie profile zabierające światło, ale energooszczędne..) ale i w kilku innych firmach widziałem reklamy grubszych okien. "Ciepłe" zestawy trzyszybowe pojawily się nawet w plastiku. Konkurencja nie śpi. A jak sie zupełnie nie spieszysz to wiosną będzie seria targow branżowych w każdym regionie.

A swoją drogą czy 2 - 3 miesiące na realizację to dziś długo?

Sprawdziłem ofertę Sokółki prosiłem o przykładową kalkulacje ich nowości Oka Gold Plus i przy wymiarach 2065 (szer) x1653 (wys) wyszło ok 4500 zł (sosna)

takie samo oko u urzędowskiego policzyli za 2700 zł. Nie wiem czy w Sokółce chcieli mnie spławić bo rozmowa była telefoniczna, niestety pierwsze wrażenie nie najlepsze w przeciwieństwie do Urzędowskiego gdzie tez "tylko" dzwoniłem ale o wiele lepsza obsługa.

Zobaczymy jaka ofertę dostane na wszystkie okna. Na razie jestem za urzędowskim.

Pozdrawiam

JA porownywalam Drewniane Urzedowskiego z Okna Krakow...

różnica tylko 5tys. ....tylkko bo z Krakowa są plastiki a u Urzedowskiego brałam do wyceny okna dębowe!!!!!

nie wiem ktore kupować czy dębowe czy MERANTI ew. MAHON???? czym róźnią się te rodziaje drewna i jakie są konsekwencje w oknach z tych materiałów???

aha...dodatkowo na plastiki Krakow mają być promocje w XI i XII. 2007r

No coż.. porownanie cen okien z wyższej pólki tak wychodzi.. Jedni sprzedają je jako okno inni jako "gwiazdę" produkt innowacyjny i cenę dyktują też kosmiczną..

Co do Sokołki to zapytaj teraz o realny termin, bo jak wielu firmach może być kilkumiesięczny..

Po ponad 5 miesięcznym użeraniu się z firmą, która montowała mi okna (Euro Tech z Mikołowa) również napisałem do Urzędowskiego maila z prośbą o interwencję. Przyjechał montażysta i wszystko popoprawiał. Przy okazji wyszło że okna są nieprawiłowo zamontowane (od spodu trzymaja się tylko na piance, tylko pod niektórymi są klinki).

P.S. Z tego co mi powiedziano firma Euro Tech straci autoryzację.

Po ponad 5 miesięcznym użeraniu się z firmą, która montowała mi okna (Euro Tech z Mikołowa) również napisałem do Urzędowskiego maila z prośbą o interwencję. Przyjechał montażysta i wszystko popoprawiał. Przy okazji wyszło że okna są nieprawiłowo zamontowane (od spodu trzymaja się tylko na piance, tylko pod niektórymi są klinki).

P.S. Z tego co mi powiedziano firma Euro Tech straci autoryzację.

Irkos, czesto zdarza sie że kliny pod oknami są wyjmowane przy montazu parapetow (to nie jest wada). Ale czasem tez wyciagnie je majster który pomurowuje otwory, tynkarz, spec od elewacji.. Nie mysle nikogo usprawiedliwiac , ale nie zawsze jest to winą montazysty.

Szczegolnie trzeba uwazac na kliny pod ciezkim balkonami - tych raczej nie powinno sie usuwać. A zdarzylo mi sie, ze panowie od wylewek wybili kliny pod duzym HS-em z P4 który zaczął zle pracowac. Oczywiscie Klient winił okno i to na mnie spadło rozkucie posadzki i ponowne wbicie klinów.