Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Od wczoraj mam zamontowane okna i drzwi zew. Urzedowskiego. Zamowienie pod koniec lutego,okienka staly sobie okolo 6 miesiecy w magazynie.Na drzwi dlugo czekalem ale z wlasnej prosby i braku pospiechu.

Okna i drzwi sa sliczne!!!Montaz przebiegl bardzo sprawnie i bez zniszczen, co u mnie bylo szczegolnie istotne, gdyz wylewki zrobione byly 1.5 doby wczesniej...

Polecam firme Pana Wojciecha z Wesolej- Fasada-Urzedowski.

Radze rowniez zastanowienie sie nad doborem koloru bramy Normstahl do okien mahon.Nie do konca jest mozliwe dobranie kolorku mahon Normstahl i mahon okien.Zloty dab niby pasuje bardziej,jednak...nie do konca.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od wczoraj mam zamontowane okna i drzwi zew. Urzedowskiego. Zamowienie pod koniec lutego,okienka staly sobie okolo 6 miesiecy w magazynie.Na drzwi dlugo czekalem ale z wlasnej prosby i braku pospiechu.

Okna i drzwi sa sliczne!!!Montaz przebiegl bardzo sprawnie i bez zniszczen, co u mnie bylo szczegolnie istotne, gdyz wylewki zrobione byly 1.5 doby wczesniej...

Polecam firme Pana Wojciecha z Wesolej- Fasada-Urzedowski.

Radze rowniez zastanowienie sie nad doborem koloru bramy Normstahl do okien mahon.Nie do konca jest mozliwe dobranie kolorku mahon Normstahl i mahon okien.Zloty dab niby pasuje bardziej,jednak...nie do konca.

można wiedzieć jaki masz kolor z palety barw urzędowskiego?

Moze ktos z Was potrzebuje oryginalny lakier D1 do Urzedowskiego?

Kupilem sobie dwa komplety (w jeden komplet wchodzi puszka gruntu-lazuru i puszka transparentnego lakieru ochronnego - sa to lakiery marki SigmaKalon, stosowane oryginalnie przez Urzedowskiego), bo stolarz dorabial mi pewne elementy wokol drzwi na taras.

Jeden komplet mam zupelnie nieuzywany i nieotwietrany.

O ile sie nie myle to taki sam lakier (ten sam kolor) jest stosowany do M1 i S1...

Moze ktos z Was potrzebuje oryginalny lakier D1 do Urzedowskiego?

Kupilem sobie dwa komplety (w jeden komplet wchodzi puszka gruntu-lazuru i puszka transparentnego lakieru ochronnego - sa to lakiery marki SigmaKalon, stosowane oryginalnie przez Urzedowskiego), bo stolarz dorabial mi pewne elementy wokol drzwi na taras.

Jeden komplet mam zupelnie nieuzywany i nieotwietrany.

O ile sie nie myle to taki sam lakier (ten sam kolor) jest stosowany do M1 i S1...

Pete Twoj lakier i podkład D1 mozna zastosowac do kolorów D1, M1, M11 i S5.

poradźcie mi do jakiego działu u U zadzwonic by sprawdzić co sie dzieje z moim zamówieniem. Weszłam na stronę U ale tam są nieaktywne te podstrony do poszczególnych działów, wiec czas by zadzwonic.

Zadzwon na centrale, popros z osobą obsługującą region z którego dzwonisz i miła pani przełączy CIę gdzie trzeba. Powinnas znac jeszcze nr produkcyjny swojego potwierdzenia zamówienia - ten powinien dac Ci dealer

• 1 month później...

Witam wszystkich i wszechwiedzących

Temat stary jak świat,użyłem opcji szukaj,ale wyskoczyło mi 630 stron i czytanie zajmie mnie do wiosny a tyle czasu nie mam.

Co sadzicie o oknach urzędowski dębowych w kolorze d1,może galux,sam nie wiem ciekaw jestem waszych opinii.

pozdrawiam i dziękuję

.....Temat stary jak świat,użyłem opcji szukaj,ale wyskoczyło mi 630 stron i czytanie zajmie mnie do wiosny ......

Użyj opcji wyszukiwanie zaawansowane i wpisz kilka konkretnych wywołań.

Od nadmiaru wiedzy głowa nie boli. Pamiętaj, że ktoś kolejny gdy wpisze do wyszukiwarki "URZĘDOWSKI" to bedzie musiał przeczytać nie jak Ty 630 postów lecz już 631 (ten jeden to tylko dzięki Tobie).

Ps. Okna tej firmy mam od 4 lat i jestem z nich zadowolony - zero problemów.

Pozdrawiam

ja mam meranti sofline w w kolorzez m3 jestem zadowolony mam od 3 lat ogólnie super okienka dobra jakość wykonania, i nie wiem czy galux to już nie przesada chyba troche przesadzają z tą grubością ale za to powinny być na długie lata, na razie lakier nie odpryskuje mam nadzieje że będa długo służyły bez awarii, acha ważne jest ile będziesz na nie czekał, ja czekałem 2 miesiące ale teraz sytuacja jest taka że czeka się nawet 4miesiące

ja mam meranti sofline w w kolorzez m3 jestem zadowolony mam od 3 lat ogólnie super okienka dobra jakość wykonania, i nie wiem czy galux to już nie przesada chyba troche przesadzają z tą grubością ale za to powinny być na długie lata, na razie lakier nie odpryskuje mam nadzieje że będa długo służyły bez awarii, acha ważne jest ile będziesz na nie czekał, ja czekałem 2 miesiące ale teraz sytuacja jest taka że czeka się nawet 4miesiące

Andriu,

3 latka to dosc krotko, ale pamietaj o pielegnacji. Raz - dwa do roku po myciu uzyj jakiegos wosku do drewna, od specjalistycznych po uniwersalne typu Pronto, Kiwi itd.

Na pewno wydłużysz sobie okresy miedzyrenowacyjne - jak ktos pielegnuje okna regularnie to i po 5- 7 roku nie bedize widac oznac starzenia sie lakieru. Dotyczy to wszystkich okien drewnianych.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...