Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

.....ale czy oni w ogóle wiedzą o Twojej sprawie?.....

Ps. Niektóre z "wad" widocznych na zdjęciach powstały ewidentnie w trakcie użytkowania

Niestety, wady te pozostawiła po sobie ekipa. Nie będę się wdawał w szczegóły, ale formalnie, to montaż jeszcze trwa....

Przepraszam - nie mogę się powstrzymać (a to sobie obiecałem, bo to nie moja sprawa). Obtarcia przy klamkach spowodowane są WYŁĄCZNIE przez używanie nieprzykręconej bądź nieprzygotowanej klamki - i coś takiego może zrobić jedynie nieświadoma tego osoba - stąd moja pewność że powstały przy użyciu tej klamki w którą niby wyposażyła Cię ekpia.

Więcej w tym temacie przemilczę - o ile nie zostanę znów pomówiony - a tak się czuję potraktowany.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

firma ...jest tą niegodziwą i powinna być napiętnowana?

Zaznaczam, że okna o profilu 88 meranti są przepiękne. Naprawdę warto inwestować w taki zakup, jednak należy patrzeć każdemu, kto się do nich dotknie, na ręce. Pragnę podkreślić, iż moje przygody z oknami nie dotyczą stricte okien a całego łańcucha ludzi, którym powierzyłem ich montaż. Ścieżka niestety prowadzi do biura pewnej osoby, która przyjęła opcję niereagowania, unikania dialogu licząc, że ktoś znowu machnie ręką. Podobnie robią jego podwładni. Wykorzystałem już chyba praktycznie wszelkie możliwe drogi polubownego załatwienia sporu a to forum ma pomagać uniknąć kłopotów i jest przeznaczone szczególnie dla młodych, niedoświadczonych, którzy swoją budowlaną przygodę zaczynają. Pozdrawiam wszystkich, szczególnie profesjonalnych monterów/dealerów, gdyż ich ta sprawa nie dotyczy, chyba że złośliwie montują klientowi okna prawe, gdy ten chce lewe. ;-)

Obtarcia przy klamkach spowodowane są WYŁĄCZNIE przez używanie nieprzykręconej bądź nieprzygotowanej klamki - i coś takiego może zrobić jedynie nieświadoma tego osoba - stąd moja pewność że powstały przy użyciu tej klamki w którą niby wyposażyła Cię ekpia.

..... o ile nie zostanę znów pomówiony

1. Podpis pod zdjęciem brzmi: Przez ponad miesiąc ekipa wyposażyła nas w tylko 1 (słownie: jedną) klamkę do otwierania kilkunastu okien. DZIĘKUJEMY!

Klamka, którą ekipa dostarczyła, była taka zwykła do drzwi zewnętrznych i służyła do otwierania 2-ch okien do wietrzenia. Klamka ta nie miała szyldu, więc takie uszkodzenia nie mogły od niej pochodzić. Uszkodzenia powstały, gdy ekipa próbowała je zamknąć - proszę zwrócić uwagę na kąt położenia zamontowanej klamki - okno prawe a klamka w lewo (sic!).

2. Patrz post wyżej.

[/i] Klamka, którą ekipa dostarczyła, była taka zwykła do drzwi zewnętrznych i służyła do otwierania 2-ch okien do wietrzenia. Klamka ta nie miała szyldu, więc takie uszkodzenia nie mogły od niej pochodzić. Uszkodzenia powstały, gdy ekipa próbowała je zamknąć - proszę zwrócić uwagę na kąt położenia zamontowanej klamki - okno prawe a klamka w lewo (sic!).

uszkodzic tak okna przy montażu można tylko przy dużej niechęci do tego co sie robi..

to tez pewnie da sie wytłumaczyc jakimis okolicznosciami, ale .. to inna sprawa i fakt taki nie powinien miec miejsca.

Witam.

Pracuję u Urzędwoskiego bezpośrednio na produkcji.

Pracowałem na rożnych działach produkcji, więc pojęcie jako takie mam o większości technologii i materiałów tam stosowanych.

Jestem długoletnim pracownikiem firmy.

Jeśli mogę jakoś pomóc w sprawach dotyczących produkowanych wyrobów, to proszę o pytania.

Nie odpowiem na pytania dotyczące spraw (ogólnie mówiąc/pisząc) biurowych, czyli co, za ile, kiedy, w jakim terminie, reklamacje itd.

Zdecydowałem się zarejestrować na tym forum bo czasami ludzie piszą rzeczy o których mają takie sobie pojęcie, przy czym chodzi tu wyroby firmy Urzedowski.

Jednocześnie zaznaczam, że nie jestem żadnym "specjalnym" pracownikiem firmy oddelegowanym po to, żeby piać z zachwytu nad produktami firmy.

Oczywiście nie mam zamiaru szkodzić firmie, ale moje wypowiedzi będą zawierały prawdę i tylko prawdę, aczkolwiek nie zawsze całą prawdę :)

Pozdrawiam

..ciezko bedzie wielu Cie zrozumiec,nie dziw sie...ja znam Urzedowskiego-mam okna i drzwi...chwale sobie....ale...czym Ty przekonasz...?ja...po prostu wiem,co mam,co widze,czuje...ale inni,nie zalapia tego....nie dziwmy sie,ja tez nie uwierzylbym,gdybym nie zobaczyl..ale mam....

Moim zamieram nie jest kogokolwiek przekonywać do zakupu produktów Urzedowskiego.

Po prostu jak ktoś ma jakieś pytanie dotyczące tych produktów, to w miarę możliwości mogę odpowiedzieć co wiem.

..ale wiesz,ze Finladia jest tu......Masz podwojnie trudne zadanie-przekonaj Innych.Mnie nie ...bo i po co....

Lookita?, chcesz powiedzieć ze jestem silną konkurencją dla "człowieka" produkcji? Też byłem kiedys pracownikiem, ale w handlu - stąd lepiej rozumiem sprawy dystrybucji..

I ja w swoim zamiarze bronię nie tyle fabryki a pozycji wielu dealerów, ktorzy są dla mnie wzorem przyzwoitości i uczciwości w biznesie. I takich z przyjemnością polecam forumowiczom.

• 2 weeks później...

Owszem, niechęć była, bo zapłacone w 100%

Szczerze to podejżewałem cały czas że ta niechęć bierze się właśnie z niezapłaconej faktury.. W takim przypadku nie mam argumentów by bronić Tego salonu - no chyba ze jeszcze jeden - pisemna umowa gdzieś być powinna i tam może być właśnie inaczej.

Ale stop - ja już w tej sprawie dość /nie/swojego powiedziałem i całkiem bezinteresownie narażam się na niesympatię potencjalnych Inwestorów.

Aha - i podtrzymuję ofertę na naprawę takich zniszczeń jak na zdjęciach - zrobię ją po kosztach jeśli nie będziesz miał już innego rozwiązania.

• 2 weeks później...
Moim zamieram nie jest kogokolwiek przekonywać do zakupu produktów Urzedowskiego.

Po prostu jak ktoś ma jakieś pytanie dotyczące tych produktów, to w miarę możliwości mogę odpowiedzieć co wiem.

A więc proszę Cię (innych takżę :) ) o podpowiedź/radę co mam zrobić z odpryskującym lakierem na moich oknach? Jest to mahoń M1. Okna były montowane 7 lat temu. W tamtym roku już coś zaczęło się dziać a teraz trzeba coś z tym zrobić. Są to małe powierzchnie najczęściej na skrzydłach..

A więc proszę Cię (innych takżę :) ) o podpowiedź/radę co mam zrobić z odpryskującym lakierem na moich oknach? Jest to mahoń M1. Okna były montowane 7 lat temu. W tamtym roku już coś zaczęło się dziać a teraz trzeba coś z tym zrobić. Są to małe powierzchnie najczęściej na skrzydłach..

Nie wiem co poradzi Flamenco, ale ja..

nieładnie powiem tylko tyle: szkoda było te 7 lat temu wydać 100-200 zł na okapnik na skrzydło? szkoda.. a moze po prostu nikt Ci wtedy nie doradził że warto dołożyć taki drobiazg? ech.. "sprzedawcy"..

A na dzień dzisiejszy - zamów taką usługę w ktorymś z salonów w Lublinie - szanujący się dystrybutor nie odeśle Cię z kwitkiem. To drobna sprawa i bez problemu zrobi ją dobry montażysta.

finlandia jak byś zachwalił okna Urzędowskiego w porównaniu z Sokółką

interesuje mnie meranti w pakiecie 3-szybowym,

w czym twoim zdaniem Urzędowski jest lepszy od Sokółki???

Step.. nie mi zachwalać i porowynywać w stosunku do kogoś - po prostu nie znam Sokółki.

TO na skrzydle też się montuje jakieś okapniki? :o okapnik wg mnie jest na futrynie..no ale specjalista nie jestem.. ten lakier odpryskuje zaraz za silikonem..

No właśnie montuje się - tuż obok tego silikonu.

Od jakiś 3 lat w standardzie na każdym drewnie, wcześniej tylko na sośnie.. ale zawsze można je było dobrać jako opcja - święty nie jestem - sam kiedyś nie wiedziałem, że warto to założyć.

Pewnie że się da domontować, to prosta sprawa koszt nieduży (powinno się zmieścić w cenie 20-50zł/szt), ale przyznam szczerze.. ciekaw jestem czy "salony firmowe" w Lublinie się tego podejmą... :D

Aha, a skrzydło z okapnikiem i bez okapnika można zobaczyć tu:

http://www.alterdom.pl/index.php?id=3&idp=27