Tuńczyk1719507862 11.11.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 ...drewniane okna GALUX ... - dom oddycha nie to co PCV i nie przepuszcza zimna. Polecam Konrad B. Z tego co ja się dowiedziałem w salonie, gdy wybierałem okna, to Galuxy są tak szczelne, że czasami polecają jakąś uszczelkę od spodu przyciąć, aby jakakolwiek wentylacja była. Więc wypowiedź o "oddychaniu" można między bajki marketingowców włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiko 13.11.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Każdy ma swoją opinię, według mnie okna tej firmy są warte ceny . Mojemu bratu zamontowali okna miesiąc temu, zgodnie z terminem. Nawet się dopasowali, gdy mu nie pasował dzień . Teraz ja z żonką zamówiliśmy swoje okienka i drzwi do nowego domu. Opinie w necie są nieprzychylne,ale ja zaufałem opiniom moich znajomych i rodziny, która korzysta z usług tej firmy. Oni dla mnie są bardziej wiarygodni niż jacyś nieznajomi z internetu . Pozdrawiam Grzesiek. Napiszę swoją opinię po zamontowaniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 16.11.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Ja też mam te wspaniałe okna i znajomy również , oraz jego babcia , dziadek i pradziadek Są jedyne w swoim rodzaju wspaniałe i niedoścignione Serwis działa na wczoraj ,montaż co do sekundy .Nie wyobrażam sobie dalszego życia bez tych doskonałych okien wspaniałych drzwi najlepszych na Świecie bram garażowych no i na koniec doskonałych , idealnych wręcz rozchwytywanych przez całą Europę szlachetnych podług drewnianych .Dojeżdżają ,załatwiają ,prowizji nie pobierają .Ustawcie się szybko w kolejce i wpłacać zaliczki bo podobno tak doskonały towar ma być na dniach reglamentowany na kartki i listy społeczne . Edytowane 16 Listopada 2010 przez c3po7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.11.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ja też mam te wspaniałe okna i znajomy również , oraz jego babcia , dziadek i pradziadek Są jedyne w swoim rodzaju wspaniałe i niedoścignione Serwis działa na wczoraj ,montaż co do sekundy .Nie wyobrażam sobie dalszego życia bez tych doskonałych okien wspaniałych drzwi najlepszych na Świecie bram garażowych no i na koniec doskonałych , idealnych wręcz rozchwytywanych przez całą Europę szlachetnych podług drewnianych .Dojeżdżają ,załatwiają ,prowizji nie pobierają .Ustawcie się szybko w kolejce i wpłacać zaliczki bo podobno tak doskonały towar ma być na dniach reglamentowany na kartki i listy społeczne . Wprawiłeś mnie od rana w dobry nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KANDOOR 20.11.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Czytam różne wypowiedzi na temat okien Urzędowskiego - wielu się zastanawia jakie okna wybraćOd kilkunastu lat sprzedaje okna Urzędowskiego , sprzedawałem też okna paru innych znanych producentów i po pewnym czasie z nich rezygnowałem ze względu na jakość - Inne okna były szykowane na wystawę inne przychodziły do klienta.Najprostszym sposobem na wybór dobrych okien jest porównanie okien zamontowanych na wystawie z oknami stojącymi do odbioru w magazynie lub oknami aktualnie montowanymi - sprzedawca dobrych okien powinien dać każdemu kupującemu taką możliwość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 03.12.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Mam zamontowane drzwi firmy Urzędowski.Drzwi są razem z dostawką przeszkloną.Zauważyłam,że w miejscu gdzie dochodzą drzwi do dostawki,w dolnym rogu,tuż przy listwie progowej nieszczelność.Widać w tym miejscu jak prześwituje światło.Nie wiem może są źle wyregulowane na zawiasach.Czy mogę to reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Reklamuj, Bo może wtedy fabryka w końcu zmieni coś w technologii. A chodzi o mały drobiazg. Dodam tylko, że dotyczy to drzwi otwieranych na zewnątrz. Jedna uszczelka jest założona na drugą. Wystraczy przyciąć czarną uszlekę w progu, tak by dochodziła do brązowej na ościeżnicy (a nie wchodziła pod nią). Można jeszcze wyciągnąć lekko do dołu uszczelkę ze skrzydła. Z tym, że jeśli nie zrobili tego montażyści (niewiedzieli?) to wg. mnie powinien to zrobić serwis by bronić dobrego imienia firmy. Można też próbować obejść to regulacją(opuszczając skrzydło), z tym, że - jeśli to budowa - to za miesiąc - dwa drzwi opadną, lekko spuchną (kwestia1-2mm) dostosowując się do warunków panujących na budowie i tego nie będzie widać. Ale wówczas trzeba będzie poprawić regulację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 04.12.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Drzwi zamontowane w sierpniu.Prawie rok czekały w magazynie na montaż,bo nam się sprawy budowlane przeciągneły,ale są jeszcze na gwarancji. Rzeczywiście drzwi otwierane są na zewnątrz.Wcześniej tego nie zauważyłam,dobiero jak spadł śnieg . Reklamować pisemnie,czy wystarczy telefon? Mieszkamy od dwóch tygodni,więc już nie budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Gwarancję masz 3 letnią (jeśli ekpia montująca miała autoryzację). Niestety.. nikt na telefon nie przyjedzie - chyba że sprzedawca w ramach dbania o swoje dobre imię. Jeśli nie masz ze sprzedawcą dobrych stosunków (ale chyba nie ma podstaw by tak uważać), to zadzwoń, wyślij mały faks, ew. list.. Uważam że rozmowa jest bardziej ludzka, ale literki na papierze działają bardzo mobilizująco jeśli coś jest nie po drodze. A reklamacja do fabryki = ocena zasadności wady przez sprzedawcę /montażyste (by wykluczyć drobne regulacje) + podpis Klienta na pisemnym zgłoszeniu do fabryki oraz dołączenie karty gwarancyjnej i kopii faktury zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 06.12.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Czy ekipa autoryzacje ma? Nie wiem,chyba tak.Drzwi jak i okna montowane były przez ekipe z firmy Artedom ze Szczecina.Zaraz będę dzwonić.Dzięki Finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Oni mają. Poza tym widać ich pozytywne nastawienie (trzymali drzwi przez rok u siebie). Zadzwoń, powiedz w czym rzecz, a jak trzeba to wyślę im fotki co trzeba zrobić. Sądzę, że sobie poradzą bez udziału fabryki, chociaż wtedy firmie znów się "upiecze" i nie będzie wiedziała, że coś można poprawić. Większość swoich reklamacji mogę usunąć sam, ale uważam, że właśnie przez takie zgłoszenia powinni szukać miejsc, w których mogą coś poprawić. Najprostsza droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 06.12.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzwoniłam,dostarczam dokumenty, zdjęcie nieszczelności drzwi i wtedy idzie reklamacja do Urzędowskiego. Jak dobrze pójdzie i serwis z Urzędowskiego będzie w grudniu jechał na Szczecin,to będzie załatwione w grudniu,jeżeli nie to dopiero w styczniu. No i firmie się jednak nie upiecze A co do pozytywnego nastawienia Artedomu to faktyczne nie było z ich strony problemów z tak długim przetrzymaniem drzwi (oczywiście drzwi były zapłacone), aż mi było głupio,że tyle czasu. No ale cóż,życie niesie różne niespodzianki i czasami nie można inaczej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Gdzieś tam wcześniej mój post chwalący Urzędowskiego tzn jego okna...Montaż odbył się latem 2009. Zamieszkałem od września. Latem tego roku (2010) pojawił się problem z uszczelką.Taki sam jak opisywany wcześniej. Tyle tylko, że uszczelka wyszła raczej pod wpływem wysokiej temp. a nie niskiej.Okno to witryna ok 6m2 od wschodniej strony. Uszczelka wysunęła się na długości kilkudziesięciu centymetrów.Okna kupowałem we wspomnianym wcześniej Artdom w Szczecinie. Reklamację przyjęli. Serwis przyjechał. Niestety nie było mnie w domu...Nie wiem co gościu zrobił ale na razie uszczelka siedzi - zobaczymy latem.Reszta bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 04.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Wygląda to bardzo niepokojąco Urzedowski ma wielki problem.http://zabkowice.express-miejski.pl/wiadomosc/3439,czy-urzedowski-upadnie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 04.01.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 I tu tez cos niepokojącegohttp://www.stolarkavip.pl/aktualnosci-i-nowosci/inne-ciekawe/555-firma-urzedowski-do-likwidacji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 To jakaś forma reklamy wskazanych mediów? Zły jest przekaz, który płynie w ostatnim czasie ze strony branży, co zupełnie nie znajduje potwierdzenia w produkcji, bo to "idzie" ciągle bez większych zakłóceń. Z obrazu medialnego w Ziebicach zostały tylko zgliszcza.. a w praktyce: zamówienia wpływają, zaliczki także, potwierdzenia są opracowywane bez zwłoki (pewnie też z powodu, że może jest mniej zamówień?), surowce są, produkcja pracuje, transporty jeżdżą, serwis także działa. Dla osób obawiających się o powierzenie swoich zaliczek firma zaproponowała otwarcie rachunmków powierniczych:- pieniądze wpływają na subkonto do banku.W momencie realizacji (po potwierdzeniu, że towar został odebrany przez dealera) kasa trafia do Urzędowskiego. W przypadku niewykonania okien na czas - na mój wniosek wraca do mnie. Proste i uczciwe postawienie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Nie ma to jak rzetelność dziennikarska! Jako źródło informacji podają anonimowy wpis w blogu finlandii Faktycznie wiarygodne źródło. Nie ma co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ponieważ temat odchodzi w głąb z nieciekawymi linkami, to zamieszczam namiar na oświadczenie z dziś:http://oknonet.pl/okna/typy_okien/news,15916.htmlTo oficjalne stanowisko kancelarii prawnej reprezentującej Urzędowskiego. Myślę, że na podstawie tych informacji można wyrobić sobie jako taki pogląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ponieważ temat odchodzi w głąb z nieciekawymi linkami, to zamieszczam namiar na oświadczenie z dziś: http://oknonet.pl/okna/typy_okien/news,15916.html To oficjalne stanowisko kancelarii prawnej reprezentującej Urzędowskiego. Myślę, że na podstawie tych informacji można wyrobić sobie jako taki pogląd. Po co odgrzebujesz "stary" wątek zamiast cieszyć się, że nie ma szumu medialnego wokół firmy "U" i możesz spokojni pracować? Chcesz sobie sam zaszkodzić? Uważasz, że stanowisko "kancelarii" jest prawdą a już CZH to kłamstwo? To dlaczego od wczoraj firma Urzędowski nie ma prądu i wyłączone telefony? Pewnie zgodnie z oświadczeniem jest to "awaria". Dziwne, że tylko w jednym miejscu w całych Ziębicach... Po przeczytaniu oświadczenia mam jedno pytanie ale chyba kluczowe w sprawie: kto płacił za towar dostawcą i komu płaciła za towar firma "Urzędowski Sp. z o.o."? Bo mowa w oświadczeniu jest o dokumentach magazynowych ale co z fakturami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.02.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wojtku, temat nie umiera tak łatwo. Lepiej te sprawy załatwiać na bieżąco, bo w wyszukiwarce będzie się pojawiał często (w googlach na hasła pytające o Urzędowskiego jest zawsze na pierwszej stronie wyników. Awarię prądu ktoś niefortunnie sformułował w informacji -Lepiej by było jakby napisali neutralnie - przerwa w dostawie ( nie od dziś twierdzę, że mogli by lepiej redagować pisma;) - a tak - wyszło małe kłamstwo. Sytuacja wcale w Urzedowskim nie jest wesoła, ale jest stabilna. Takiespory trwają długo i kosztują masę pięniędzy a i prawnikom często jest na rękę by nie kończyły się szybko. Prąd już wczoraj "oddali". Dla zaniepokojonych o stan bieżącej produkcji dodam: mam zamówienia na ubiegły tydzień - są na ukończeniu, czyli dostanę je w przyszłym tygodniu. Poza tym mam też zamówienia na koniec lutego - także są na ukończeniu i wygląda że będą mocno przed czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts