finlandia 25.02.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Może.. prezes ( takiego aktualnie nie ma, wiec niech będzie - ten władający firmą) nie docenia internetu, zeby nie powiedzieć mocniej.. ja od początku mam przyjętą inną "strategię" - nie ukrywam się, nie udaję klienta. Chociaż kijem też nie przyłożę, a pewnie nie raz by się przydało każdy się kiedyś uczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Po pierwsze nie życzę sobie, żeby pan/pani w ten sposób się do mnie odnosił/a. Poza tym piszę w dobrej wierze aby się podzielić swoim problemem na forum na którym mam do czynienia z fachowcami - jak mi się wydaje. Innych proszę o nie wtrącanie się. Na jakiej podstawie twierdzi pan, że okna zostały odebrane - bo nie zostały. Nie był podpisywany żaden protokół odbioru ani stolarki ani montażu taśm. Co więcej, przywożąc kilkanaście okien (w tym 4 duże okna HS) o sporej wartości nie przedstawiono mi nawet specyfikacji przywozowej. Po wtóre nie czepiam się (jak pan pisze) Urzędowskiego a jedynie zwracałem się do nich o pomoc. Wygląda to trochę jak wołanie na puszczy. Bardzo dużo im brakuje by choćby móc powiedzieć o dostatecznej relacji z klientem. Nie odbieranie telefonów, zapominanie o kontynuowaniu sprawy, unikanie problemów to zaledwie kilka z naprawdę wielu zarzutów, które można im postawić. Same okna również nie są idealne. To, że być może inni są jeszcze gorsi nie jest, żadnym pocieszeniem. Tak rzeczywiście trzeba było wygonić partaczy z budowy. Życie jednak to co innego niż stukanie na klawiaturze komputera. To czy wierzy pan czy byłem na budowie czy nie naprawdę mnie nie interesuje. Podczas montażu i wcześniej rozładunku okien byłem od samego początku do końca - dlatego tak szczegółowo mogę się na ten temat wypowiadać. Ktoś pisał też o ukrywaniu się pod nikiem i obsmarowywaniu wykonawców z nazwiska. Nie mam takiego zamiaru za niczym się ukrywać. Opisuję sytuację prawdziwą po to by ktoś być może mógł mi pomóc, po to również by zaświadczyć jak funkcjonuje w naszym kraju ten rynek i po to by ostrzedz potencjalnych klientów przed partaczami bo uważam, ze należy ich eliminować z rynku. I myślę, że większość to doskonale rozumie. Myślę też, że nie jestem jedynym, któremu taka (czy też podobna) sytuacja się przytrafiła. po pierwsze na forum nikt jest Pan/Pani, spartaczył Ci montaz lokalny sprzedawca a nie firma Urzedowski. Transport i rozładunek to tez problem lokalnego sprzedawcy a nie firmy. jaki opis takie wnioski - trzeba było napisać, że okna zostały przywiezione np. 22.02 a tak to nie wiadomo, czy to świeza sprawa czy problem retro - choc z tego co piszesz troche czasu minęło od montażu 90% uczestników forum to przeszli/obecni/przyszli budowniczowie domów - ja wbrew temu co o mnie myslisz tak samo buduje dom a nie tylko stukam w klawiature. nie bardzo wiem jakim problemem chcesz sie podzielić z fachowcami - rozładunkiem, montażem, jakością wykonanych okien - i czego od nich oczekujesz. a na koniec - jeśli byłeś na budowie od samego początku, widziałeś co sie dzieje z Twoją stolarką za sporą kasę, widziałeś ten cały o psu bude rozbic montaż to co Ty tam robiłeś???? to przecież były Twoje/Wasze cięzko zarobione pieniadze, które ktoś potraktował jak śmieci a Ty/Wy nie macie żadnej satysfakcji z produktu, który ma służyc latami!!!! i do tego jeszcze może w 100% opłacony. p.s Pan/Pani pisze się z dużej litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vin 26.02.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 po pierwsze na forum nikt jest Pan/Pani, spartaczył Ci montaz lokalny sprzedawca a nie firma Urzedowski. Transport i rozładunek to tez problem lokalnego sprzedawcy a nie firmy. jaki opis takie wnioski - trzeba było napisać, że okna zostały przywiezione np. 22.02 a tak to nie wiadomo, czy to świeza sprawa czy problem retro - choc z tego co piszesz troche czasu minęło od montażu 90% uczestników forum to przeszli/obecni/przyszli budowniczowie domów - ja wbrew temu co o mnie myslisz tak samo buduje dom a nie tylko stukam w klawiature. nie bardzo wiem jakim problemem chcesz sie podzielić z fachowcami - rozładunkiem, montażem, jakością wykonanych okien - i czego od nich oczekujesz. a na koniec - jeśli byłeś na budowie od samego początku, widziałeś co sie dzieje z Twoją stolarką za sporą kasę, widziałeś ten cały o psu bude rozbic montaż to co Ty tam robiłeś???? to przecież były Twoje/Wasze cięzko zarobione pieniadze, które ktoś potraktował jak śmieci a Ty/Wy nie macie żadnej satysfakcji z produktu, który ma służyc latami!!!! i do tego jeszcze może w 100% opłacony. p.s Pan/Pani pisze się z dużej litery Nie chcę wdawać się w wymianę opinii na pana/i poziomie, nie podejmę więc dyskusji z osobą która nie znając sprawy ma taką zadziwiającą łatwość wydawania tak kategorycznych sądów. Uważam, że ci którzy twierdzą, że wszystko wiedzą - nic nie wiedzą. I zdaje się, że z takim przypadkiem mamy do czynienia. Chyba też jakieś niedowartościowanie ma miejsce w ty przypadku. Proszę więc pana/panią nie zabierać głosu w mojej sprawie - bo raczej nic mądrego nie ma pan/pani do powiedzenia. Podejrzewam, że wiele jest tematów, nawet na tym forum, gdzie może pan/pani błysnąć swoim intelektem. Wydaje mi się też, że podstawowe zasady grzeczności są panu/pani obce. To naprawdę bardzo nieładnie kogoś obrażać, zwłaszcza kogoś kogo się nie zna. Ja na pewno nie pozwoliłbym sobie na takie zachowanie. Poza tym do jakich szkół pan/pani uczęszczał/uczęszczała bo zadziwiające teorie raczysz wygłaszać. Radzę zanim coś napiszesz najpierw to sprawdź albo skonsultuj z mądrzejszymi od siebie. No chyba, że jestem najmądrzejszy - ale to już klasyczny przypadek samochwały. Zacytuję więc fajny wierszyk, może panu/pani znany: Samochwała w kącie stała I wciąż tak opowiadała: "Zdolna jestem niesłychanie, Najpiękniejsze mam ubranie, Moja buzia tryska zdrowiem, Jak coś powiem, to już powiem, Jak odpowiem, to roztropnie, W szkole mam najlepsze stopnie, Śpiewam lepiej niż w operze, Świetnie jeżdżę na rowerze, Znakomicie muchy łapię, Wiem, gdzie Wisła jest na mapie, Jestem mądra, jestem zgrabna, Wiotka, słodka i powadna, A w dodatku, daję słowo, Mam rodzinę wyjątkową: Tato mój do pieca sięga, Moja mama - taka tęga Moja siostra - taka mała, A ja jestem - samochwała!" Przepraszam, że tak bardzo odbiegłem od tematu ale wydaje mi się, że należy dbać o poziom dyskusji, a ten zaprezentowany przez mojego adwersarza jest raczej niski. Pozdrawiam wszystkich życzliwych, frustratów proszę o nie zabieranie głosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.02.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 człowieku, o co Ci chodzi?o jakie niedowartościowanie moje Ci chodzi?jakimisłowami ja Ciebie obrażam? wytykając Twoje podstawowe błędy?poza Tobą i Twoim wykonawcą nikt tej sprawy nie zna - tu sie komentuje Twoje przekazanie sprawy, tak jak je opisałeś.z nas dwóch to nie ja jestem frustratem.może ktos jeszcze się wypowie co do problemu Vina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A w czym jest problem? Bo przeczytałem posty Pana Vin i nie bardzo wiem, jak pomóc? Eliminacją z rynku? Za Twoją jedną ocenę? (sorry, jak napisał Wojgoc na forum nie jesteśmy Panami/Paniami) - przyjęta jest tu w kontaktach tzw. "netykieta". Wojgoc ostro ocenił Twój post, ale na ile go znam z tego forum - to ma do tego prawo, bo też jest budującym - takim samym jak Ty. Mi jako sprzedawcy nie wypada tak bezpretensjonalnie formułować opinii o postępowaniu Inwestorów, ale wiele razy przeżywam to głęboko i powstrzymuję się od pisania (owocuje to siwymi włosami). Pewnie wybrałeś Urzędowskigo i tego dealera m. in. dlatego, że cena była niższa niż u innych. Ale ta niższa cena to kompromis między produktem a odchudzeniem go z dalszej obsługi. Fabryka robi okno zgodne z zamówieniem i nie wnika, czy ja je przeniosę dźwigiem czy rękom ośmiu osiłków. Oczywiscie chciałbym mieć możliwość, by taki HS przyjechał do mnie z fabryki określonego dnia, o danej godzinie i by obsługa transportu zdjęła mi go HDS`em i postawiła niemalże w otworze. Ale nie mam wątpliwości, że to by musiało dużo kosztować, a póki co sprawa rozładunku, transportu i montażu leży po stronie sprzedawcy / montażysty. Pamiętam swojego pierwszego HS kilka lat temu - miał 6,2 metra długości w jednej ramie!. Nie potrafiłem jeszcze wtedy zdejmować skrzydeł. Na rozładunek przyjechał tylko kierowca, ja i moja żona. Udało się go zdjąć - to tylko kwestia organizacji. I nie mam pretensji do Urzędowskiego, że nie wysłał wtedy z tym balkonem dwunastu ludzi ( bo przy cenie za takie okno ok 13 tys - na tamte czasy - taki dojazd ludzi musuałby kosztować co najnmniej 3 tsy zł: -1000 km, autobus, delegacje, nadgodziny, itp) Szanujmy się nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogucik34 26.02.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 co sądzicie o tych oknach chciałbym poruszyć temat nielubiany prze większość okna urzędowski. pisze do ludzi którzy zastanawiąja sie nad wyborem okien drewnianych, bierzcie pod uwage wiele czynników, które wpływaja na długoletnią funkcjonalnośc takiego okna. z jakiej kantówki wykonany, jak zasada produkcji, nie z litego a klejonego drewna w jaki sposób, porównajcie certfikaty, badania nad materiałem kilku producentów, grubośc profila, nie bierzcie pod uwagę sosny która ledwo nadaje sie na dach waszych domów, a co dopiero na okna, U już od kilku lat nie produkuje z sosny dlaczego? bo się nienadaje.na samym końcu porównajcie cenę, która z mojego doświadczenia była 20% niższa od konkurencji pozdrawiam wszystkich oraz admin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 naucz się wpierw pisać poprawną polszczyzną, bo Twoją reklamę firmy Urzędowski, trudno zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogucik34 26.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 człowieku co ma firma urzedowski do salonu sprzedaży, że przyjeli nowego sprzedawcę, który nie potrafił wyliczyć, ok ciekawe czy ty od razu nauczyłeś się mówić jak się urodziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Rozumiem założenia tematu, ale znając naszą polską specyfikę to chętniej ponarzekamy niż pochwalimy:) Powodzenia kogucik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 26.02.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Kantówka sosnowa o gęstości min. 450 spełnia bez problemu wymogi dla stolarki otworowej. Co do firmy Urzędowski i jej negatywnego stosunku do sosenki to tylko i wyłącznie tak się dzieje, że sami sobie sprowadzają tarcicę meranti z Azji i przetważają na kantówkę. Mając pełne magazyny i zablokowane około ... mln USD MUSZĄ promować ten azjatycki chwast min przy pomocy niejakiego kogucika 34. Trzymaj się ramy i majtek mamy - kogucik 34 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 26.02.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dzisiaj kogucik34, jutro ...35 itd. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 tey Palikov a Ty sam sobie odpowiadasz na swoje posty...?dajcie już spokój z tą nachalną reklamą "urzędowskiego"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.02.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 nie bierzcie pod uwagę sosny która ledwo nadaje sie na dach waszych domów, a co dopiero na okna, U już od kilku lat nie produkuje z sosny dlaczego? bo się nienadaje. Rozumiem, że w związku z tym firma Urzędowski nieodpłatnie wymienia sprzedane wcześniej okna sosnowe na inne - wykonane z materiału, który nadaje się na okna? A może klienci powinni złożyć pozew zbiorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 27.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Niema to jak chwalić samego siebie .Prymitywna kryptoreklama tej firmy jest widoczna w ostatnim czasie na wszystkich branżowych forach internetowych. Pytanie czemu żadna inna firma tego taniego sposobu stosować nie zamierza ? Spam jest oznaką słabości .Aż tak źle z zamówieniami ?Sosna jest zła bo trzeba zapłacić Lasom Państwowym gotówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 27.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 kogucik34 i tlenok to pewno ta sama osoba;-) i pewno jeszcze z tego samego salonu urzędasa w rzeszowie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 28.02.2011 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 W nawiązaniu do Może trzeba tak robić, jak firmy krzak "montaż gratis", przychodzi klient zamawia wymianę okien (montaż gratis oczywiście), a na koniec gdy przychodzi do rozliczenia słyszy: dopłata tyle i tyle za: - demontaż - obróbkę - wywóz starych okien - etc. Klient robi wieklie oczy, ale jak to? Ano tak to, montaż ma Pan/Pani gratis, ale za pozostałe prace trzeba zapłacić dla rozluźnienia trochę atmosfery http://www.youtube.com/watch?v=1V-VjF8dfRQ&feature=related vin, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale to nie powód żebyś miotał pioruny w koło. Nikt Ci tu źle nie życzy więc nie masz powodów swoje rozgoryczenie i pretensje do świata adresować do osób piszących na forum, jak to "ładnie" :(określiłeś - stukających na klawiaturze komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 28.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Kogucik34, co się dziwisz, Twoje wpisy dotychczas były tendencyjne i nieobiektywne. Aż mnie zaskoczyłeś wpisem na forum dot. drzwi Gerda, tak bez reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monczos 01.03.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam mam takie małe zapytanie na temat okien Okna PCW - Urzedowski INNOVA co mozecie mi napisac na temat tych okien interesuje mnie dokladnie najlepsza offerta Dziekuje i pozdrawiam ps. Bez Napinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.03.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 usunięto po zmoderowaniu wypowiedzi Kogucika Kogucik, Używając takiego języka (teksty jak spod budki z piwem) łamiesz zasady dobrego wychowania. I to nie po raz pierwszy. Wstydzę się za Ciebie. To nie prywatna impreza gdzie po paru kieliszkach można sobie ponawiać - nikt nie wnika w poziom dyskusji na domowej imprezie. Ale to jest miesjce publiczne i wymaga MINIMUM DOBREGO ZACHOWANIA. Ja w postach takich jak wyżej używam opcji "zgłoś do moderacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogucik34 03.03.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam mam takie małe zapytanie na temat okien Okna PCW - Urzedowski INNOVA co mozecie mi napisac na temat tych okien interesuje mnie dokladnie najlepsza offerta Dziekuje i pozdrawiam ps. Bez Napinki witam okna pcv urzedowski profil 92mm- 6 komorowy, a klasy brugmann salamander, pakiet trzyszybowy szyba u=0,6 ciepła ramka swisspacer, okucia winkhaus activpilot warto naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts