Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kogucik,

Używając takiego języka (teksty jak spod budki z piwem) łamiesz zasady dobrego wychowania. I to nie po raz pierwszy. Wstydzę się za Ciebie. To nie prywatna impreza gdzie po paru kieliszkach można sobie ponawiać - nikt nie wnika w poziom dyskusji na domowej imprezie. Ale to jest miesjce publiczne i wymaga MINIMUM DOBREGO ZACHOWANIA.

Ja w postach takich jak wyżej używam opcji "zgłoś do moderacji".

sory ale ty wychowania uczył mnie nie będziesz

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sory ale ty wychowania uczył mnie nie będziesz

pozdrawiam

Koguciku czy tam inny Piórku tą metodą daleko nie ujedziesz i radzę Ci się zacząć jednak uczyć od finlandi .Takie agresywne urzędolenie świadczy tylko o jednym . Kto tylko ma trochę rozumu dobrze wie jaki jest prymitywny cel twoich desperackich wypocin .:yes:

Cały ten pseudo reklamowy wątek admin powinien przenieść do kosza , a tym samym tobie i podobnym wstydu zaoszczędzić .

Koguciku czy tam inny Piórku tą metodą daleko nie ujedziesz i radzę Ci się zacząć jednak uczyć od finlandi .Takie agresywne urzędolenie świadczy tylko o jednym . Kto tylko ma trochę rozumu dobrze wie jaki jest prymitywny cel twoich desperackich wypocin .:yes:

Cały ten pseudo reklamowy wątek admin powinien przenieść do kosza , a tym samym tobie i podobnym wstydu zaoszczędzić .

pszepraszam, ale jeżeli coś masz do mnie to zwracaj się do mnie przez PAN. P.S na forum mogą się wypowiadac wszyscy , tym bardziej że nikogo nie obrażam w przeciwieństwie do PANA wypowiedzi . POZDRAWIAM !!!!!:hug:

pszepraszam, ale jeżeli coś masz do mnie to zwracaj się do mnie przez PAN. P.S na forum mogą się wypowiadac wszyscy , tym bardziej że nikogo nie obrażam w przeciwieństwie do PANA wypowiedzi . POZDRAWIAM !!!!!:hug:

to napisałeś :

mam w swoim domu u.... zamontowanego juz 11 lat z drewna meranti i jestem bardzo zadowolony ,przed zakupem polecam sprawdzenie ofert w salonach firmowych.

CZY PO 11 LATACH JAKIŚ NAWET NAJBARDZIEJ ZADOWOLONY KLIENT TAK SIĘ EKSCYTUJE NAD SWOIM ZAKUPEM NAWET NAJBARDZIEJ TRAFNYM ?:D

A dla przypomnienia były to okna z poddanego w wątpliwość dzisiaj przez firmę U. drewna merant (gdzie firma U. twierdziła że to najprawdziwszy mahoń a teraz ?) i lub sosny bo w tym okresietylko taką ofertę posiadaliście .

Moim zdaniem to kompletne dno .

panie Kogucik zachwalasz profil salamander ,ale czy naprawde warto kupic te okna. ps. szukam okien energooszczednych !!!!!!!!

witam odpisywałem manczosowi jakie są to okna przeczytaj wyżej, dodać tylko mogę,że profil naprawdę szeroki przystosowany do ciężkich pakietów trzyszybowych, stabilny i zarazem ciepły, energooszczędny popytaj dealera napewno ci resztę wytłumaczy

c3po7 widzę że strasznie polubiłeś odpisywanie mojej osobie, już jednej osobie odpowiedziałem co myślę tylko że admin usunął tą wypowiedź, poczuj się , że ona też była do Ciebie

Panowie piorko75, kogucik34, monczos, tlenok nie dziwcie się atakom na Was. Robicie tutaj nachalną reklamę, która bardziej zniechęca, niż zachęca. Finlandia jest bardzo pomocny i nie zachowuje się tak, jak Wy a przecież sprzedaje ten sam produkt. Zrozumcie, że nie po to jest to forum.

Życzę miłego dnia :D

Kogucik34 przez przesady, proszę

Jeśli to ta sama osoba to jej żywot będzie krótki- administrator systematycznie filtruje nnumery IP użytkowników i nicki dublowane są banowane.

Takie zachowanie jest niezgodne z regulaminem i FM dba, by ograniczyć tu występy.. . chciałem napisać nieładne słowo;)

Moi drodzy - a niech sobie człowieczek reklamuje okna jakie chce - wolność słowa - jednakoż ta sama wolność słowa obowiązuje czytającyh - można sie wypowiadac i krytycznie - po to jest to forum. Ja osobiście nie przepadam za dużymi firmami produkującymi stolarkę, już predzej zaufam dużym firmom od plastików, stolarke powierzę lokalnym niewielkim zakładom z doswiadczeniem wieloletnim.

po obejrzeniu zdjęc z "artystycznie" położonym silikonem zastanawiam sie czy nie powinieneś dopłacić dodatku za wkład inwencji twórczej, zdaje się że to zaczątek jakiegoś malowidła na szkle. Szkoda, że autor owego malowidła zrezygnował z dalszych zawijasów i maźnieći i jednak przypomniał sobie, że to okno a nie płótno Starowieyskiego.

Witam

1) Swego czasu pisałem wypadających uszczelkach przyszybowych od wewnątrz, w końcu po 2 miesiacach doczekałem sie ich wymiany przez serwis, ograniczyli sie do wymiany około 70 %. Pytałem serwisanta dlaczego nie chce zrobic 100% nawet te ktore teraz nie odpadły a za jakiś czas mogą, stwierdził że najwyżej przyjedzie jeszcze raz...

Wiem że temperatura minusowa nie zachęca do należytego przyłożenia sie do takich prac ale nie jestem zachwycony jakością tej wymiany (uszczelki w narożach niestarannie przycięte, założone nierówno- czasem docisnięte, czasem nieco odstają)- chyba bede musiał to poprawic na włąsną reke.

2) Ale mam jeszcze inny kłopot na ktory zwrócił uwage serwisant- czy okna nawet te małe /nie balkonowe/ powinny by od dołu podklinowane? Montażyści klinowali wszystkie okna ale po zakotwieniu i piankowaniu wyciągneli kliny (zostawili tylko w balkonowych) i zapiankowali miejsca po klinach.

Montażysci (autoryzowani przez producenta) twierdzą teraz po pol roku od montażu że zawsze tak robią i są 100% pewni tego montażu że nic sie nie stanie, serwisant twierdzi że jeżeli okna przestaną sie dobrze zamykac to mają podstawę aby odrzucic taką reklamację z powodu braku klinów, nawet przez moment byłem podejrzewany ze ja sam wyciągnąłęm te kliny ale telefon do montażystów oddalił odemnie te podejrzenia. Co sądzicie o tych tłumaczeniach? Mam ścigac zeby mi powstawiali kliny?

3) I jeszcze jedno. Reklamowałem montaż pakietu szybowego w doświetlach drzwi zewnętrznych. Wg naklejki na szybie gdzie napisano cytuje "ta szyba na zewnątrz" u mnie naklejka była od wewnątrz to by oznaczało że pakiet dwuszybowy został źle zamontowany. Serwisant sprawdził poprawnośc montażu przez przyłożenie od wewnątrz budynku zapalniczki do szyby, w odbiciu można było zobaczyc 4 płomienie przy czym dwa odbicia najdalej od zapalniczki były w większej odległości od siebie niż 2 płomienie bliżej zapalniczki. To by oznaczało że szyba zewnętrzna jest grubsza (antywłamaniowa P4, grubości 6mm) i raczej logiczne ze powinna by od zewnątrz. Czy serwisant napewno ma racje, w fabryce pomylili w takim razie oznaczenie naklejką?

4) No to jeszcze jedno. Płaskośc szyb. U mnie Effektor, patrząc z zewnątrz to niemal wszystkie ma sie wrażenie że nie są płaskie. Odbicia światła dają wrażenie że szyby są wklęsłe, serwisant też to stwierdził i ma się dowiedziec jakie są normy płaskości z tym zakresie. Znając życie pewnie odpowiedź będzie taka że szyby spełniają normy branżowe ale mimo wszystko chciałbym to sprawdzic. Czy możliwe że ciśnienie wewnątrz pakietu chociaż nie chce mi sie w to wierzy jest na tyle mniejsze że powoduje takie deformacje?

Płaskowatość szkła - gdzie masz te okna zamontowane ? Jaki rejon kraju i strona świata ?

Szyby w naświetlach masz źle zamontowane - odwrotnie. Zasada - szkło niskoemisyjne zawsze od wewnątrz pomieszczenia. Są odstępstwa od tej zasady ale w szczególnych przypadkach (fasady szklane). Także szybki nadają się do przełożenia ale w przypadku okien drewnianych to pewien problem, wymagający wizyty wyspecjalizowanej ekipy. To jest pomyłka producenta okien a konkretnie na odcinku montowania szyby w ramie okiennej.