blokno 07.03.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 2) Ale mam jeszcze inny kłopot na ktory zwrócił uwage serwisant- czy okna nawet te małe /nie balkonowe/ powinny by od dołu podklinowane? Montażyści klinowali wszystkie okna ale po zakotwieniu i piankowaniu wyciągneli kliny (zostawili tylko w balkonowych) i zapiankowali miejsca po klinach. Montażysci (autoryzowani przez producenta) twierdzą teraz po pol roku od montażu że zawsze tak robią i są 100% pewni tego montażu że nic sie nie stanie, serwisant twierdzi że jeżeli okna przestaną sie dobrze zamykac to mają podstawę aby odrzucic taką reklamację z powodu braku klinów, nawet przez moment byłem podejrzewany ze ja sam wyciągnąłęm te kliny ale telefon do montażystów oddalił odemnie te podejrzenia. Co sądzicie o tych tłumaczeniach? Mam ścigac zeby mi powstawiali kliny? każde okno powinno być zamontowane na stabilnie zamocowanym progu podościeżnicowym. Kliny są tu półśrodkiem, ale też od biedy spełniającym to zadanie. Natomiast postawienie okna na kruchej i miękkiej piance to na pewno błąd montażowy. Więc ścignij ich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Na mnie nie patrzcie. Zostawiam pole do popisu dla innych dealerów tej marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam serdecznie. Mam gotowe okna z firmy Urzędowski - kolor D9/D1. Jaki bram z firmy Wiśniowski jest odpowiednikiem tego koloru? Jeśli ktoś już dobierał bramę do stolarki w takim kolorze, to będę wdzięczny za zdjęcia z gotowej realizacji. Wkleiłem tu wpis z innego postu, ale moim zdaniem nadaje się on do tego tematu: - do koloru D1 idealnie pasuje brama orzech. - do koloru D9 przetestowałem u siebie bramę w kolorze Tabasco 6 - jak dla mnie ideał, ale to może zależeć jakie się ostatecznie "trafi" wybarwienie drewna. Osobiście uważam, że brama w zwykłym brązie nie byłaby wcale gorsza - z 30 metrów już i tak nie widać jaki się ma kolor okleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 07.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Płaskowatość szkła - gdzie masz te okna zamontowane ? Jaki rejon kraju i strona świata ? Szyby w naświetlach masz źle zamontowane - odwrotnie. Zasada - szkło niskoemisyjne zawsze od wewnątrz pomieszczenia. Są odstępstwa od tej zasady ale w szczególnych przypadkach (fasady szklane). Także szybki nadają się do przełożenia ale w przypadku okien drewnianych to pewien problem, wymagający wizyty wyspecjalizowanej ekipy. To jest pomyłka producenta okien a konkretnie na odcinku montowania szyby w ramie okiennej. Zamontowane na podkarpaciu, i diler tez z podkarpacia, finlandia może byc spokojny. Nie pocieszyłeś mnie z tymi szybami w naświetlach, teraz jak przedstawic to do reklamacji, w końcu podpisałem że wada nie występuje. , poprostu serwisant przekonał mnie że zamontowano ok. Obawiam sie też o jakośc ewentualnej przekładki. Edytowane 7 Marca 2011 przez danielw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 07.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 każde okno powinno być zamontowane na stabilnie zamocowanym progu podościeżnicowym. Kliny są tu półśrodkiem, ale też od biedy spełniającym to zadanie. Natomiast postawienie okna na kruchej i miękkiej piance to na pewno błąd montażowy. Więc ścignij ich.. Ścignięci są gotowi w każdej chwili to poprawic, tłumacżą jednak że kotwienie boczne jest wystarczające by zapobiec ewentualnemu "osiadaniu" okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 07.03.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Osobiście uważam, że brama w zwykłym brązie nie byłaby wcale gorsza - z 30 metrów już i tak nie widać jaki się ma kolor okleiny. Finlandia, dziękuję za odpowiedź. W zasadzie ta Twoja ostatnia uwaga dała mi do myślenia:) Ale czasami przyjdzie oglądać to z odległości kilku metrów, więc będę musiał zerknąć jak ten ich orzech wygląda. Drzwi akurat mam w D1, także duże płaszczyzny by się ładnie zgrały. A propos, myślałem że D1 i D9 to ten sam kolor, a różnica jest tylko w mikrozłączach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 08.03.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ścignięci są gotowi w każdej chwili to poprawic, tłumacżą jednak że kotwienie boczne jest wystarczające by zapobiec ewentualnemu "osiadaniu" okna. .. być może przespali sie na szkoleniu w tym czasie, kiedy mówiono o zasadach osadzania okna albo kończyli jakieś kursy alternatywne. Kotwienie boczne stabilizuje okno w pionie, ale dla zachowania poziomu konieczna jest solidna podstawa (próg podościeżnicowy). Jak są gotowi - to niech poprawią i tyle... Nota bene: do każdego okna, którego nie montuje ekipa producenta powinna być dołączona szczegółowa instrukcja montażu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.03.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Może to nie jest właściwy temat, bo mam uwagę dotyczącą CAŁEGO RYNKU OKIENNEGO, ale jeśli chodzi o szkolenia... to jedyne prawdziwe szkolenie praktyczne na jakim byłem dotyczyło napraw drewna. Dwudniowe, praktyczno-teoretyczne zakończone egzaminem.Nie widziałem jeszcze szkolenia z prawdziwego zdarzenia dotyczącego montażu. Bo te co widziałem, to tylko namiastka. Podobnie z instrukcjami - często pozostawiają wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Finlandia, dziękuję za odpowiedź. W zasadzie ta Twoja ostatnia uwaga dała mi do myślenia:) Ale czasami przyjdzie oglądać to z odległości kilku metrów, więc będę musiał zerknąć jak ten ich orzech wygląda. Drzwi akurat mam w D1, także duże płaszczyzny by się ładnie zgrały. A propos, myślałem że D1 i D9 to ten sam kolor, a różnica jest tylko w mikrozłączach. Oczywiście Ty będziesz chodził koło tej bramy bardzo blisko. Sąsiedzi już niekoniecznie. A D1 i D9.. hm.. możesz mieć jeszcze inną kombinację: drzwi w kolorze "D1 na drewnie D9" czyli kolor D1 na mikrozłączach. Tak czy inaczej - idealnie wg mnie pasuje brama w kolorze orzech i do tego jest jednym z najpopluraniejszych dekorów - dzięki temu najtańszym:) Daj adres @ na priv - wyślę Ci odpowiednie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 13.04.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No i sprawa jest jasna Sąd wydał decyzję o upadłości zakładu produkcyjnego Urzędowski .http://www.stolarkavip.pl/aktualnosci-i-nowosci/inne-ciekawe/703-upadlosc-firmy-urzedowski.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Bo ja wiem czy jasna?Ta informacja ukazała się już wcześniej na innym portalu i w bardziej sensownej treści:http://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/typowe/news,16339.htmlWidzę, że c3po7 ma na celu jedynie podbicie oglądalności swojego portalu. A wracając do sedna - to nawet wczoraj myślałem sobie, że jakoś wszystko ucichło i gdyby nie informacje w prasie, to nie widziałbym że coś się działo.Okna są robione terminowo (jak na Urzędowskiego), serwis działa, firma działa. Może to przez fakt, że Urzedowski sp. zo.o. od dawa nie uczestniczy w produkcji i sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 13.04.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Cały czas się mówiło ,że jest świetnie mimo doniesień o trudnej sytuacji firmy .Sąd wydał wyrok o upadłości likwidacyjnej i to już koniec I nikogo nie przekona finlandia ,że dalej jest świetnie .TU JEST WIĘCEJ FAKTÓWhttp://www.otoziebice.pl/news.php?id=63708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.04.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Cały czas się mówiło ,że jest świetnie mimo doniesień o trudnej sytuacji firmy .Sąd wydał wyrok o upadłości likwidacyjnej i to już koniec I nikogo nie przekona finlandia ,że dalej jest świetnie . TU JEST WIĘCEJ FAKTÓW http://www.otoziebice.pl/news.php?id=63708 Świetnie? Takie słowo nie przechodzi mi przez usta nawet w rozmowie z własną żoną /nawet jeśli by dotyczyło naszego udanego urlopu/. Z natury jestem malkontentem. Mówię co najwyżej, że życie się toczy normalnie. Spółka zoo nie działa praktycznie od dawna - po to powstały nowe podmioty, które działają niezależnie od prowadzonych postępowań. Nie jestem szczęśliwy, że Fabryka w taki sposób się broni przed problemami, ale chciałbym wierzyć, że jest to wynik stanu wyższej konieczności i dobre imię wróci do starej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c3po7 13.04.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Faktem jest ,że firma spodziewając sie takiego spektaklu wydarzeń faktycznie utworzyła dwie nowe spółki urzędowski dystrybucja i urzędowski windoor produkcja praktyczniea odbywa się w ziębicach a majątek firmy był przepisany w okresie mniej niż rok czyli są kłopoty bo syndyk zajmie to co zostało wyprowadzone przed wierzycielami maszyny itp . Kto wam wyprodukuje te okna ?Jak jest tak dobrze jak mówi firma to oddajcie zaliczki i zacznijcie od zera Myśle ze te wpisy typu jak jest fajnie mają na celu jedno GRA NA ZWŁKĘ DALEJ Ps JAKIE TERAZ PODAJEIE TERMINY REALIZACJI 3 miesiącde może więcej aby kupić sobie czas ?a tym zwrot zaliczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 14.04.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Faktem jest ,że firma spodziewając sie takiego spektaklu wydarzeń faktycznie utworzyła dwie nowe spółki urzędowski dystrybucja i urzędowski windoor produkcja praktyczniea odbywa się w ziębicach Ciekawe jaki jest cel tego siania zamętu? Jeśli okna Urzędowskiego są produkowane, jego dealer potwierdza, że zamówienia są realizowane bez zakłóceń, klienci się nie skarżą, a postępowanie (likwidacja) dotyczy spółki, która jest już stroną jedynie dla CZH SA, a nie dla odbiorców okien z marką Urzędowski, to po co te "rewelacje"? Żeby zburzyć spokój wszystkich, którzy zamówili okna z tej firmy? Rzetelną informację w tej kwestii publikuje dzisiaj "Puls Biznesu", więc proponuję nie siać zamętu na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ludzie(konkurencja) wie lepiej:)nie wypowiem się bo nie wiem jaka jest sytuacja ale jak fin sprzedaje to chyba sam ich nie robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.04.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Żeby zburzyć spokój wszystkich, którzy zamówili okna z tej firmy? To chyba jedyny cel a moja dyskusja wynika tylko ze sprzeciwu na takie stawianie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobbitka 16.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ale powiedz cpo..co cię to interesuje ile spółek otworzyła? masz w tym jakiś niecny interes? dla mnie to postępowanie jest dość logiczne ,sama inaczej bym nie postąpiła. Co do zaliczek..jak nie masz zamówionych okien, to się nie wypowiadaj, bo w przeciwnym wypadku posądze cię o manipulowanie. Od zera to możesz myślenie zacząc, bo widze że masz spore braki. A prywatnie myśle czego może ci jeszcze brakować a fantazje mam nieograniczona! Terminy są OK, takie jak być powinny, jak ci się śpieszy to majtkami zatkaj otwór. Co do maszyn- jak masz więcej niż 2 lata - to powinieneś wiedzieć że mieć a móc to dwie różne rzeczy...by mieć to co się może móc -trzeba troche głowy z rozumem użyć.A to już sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.04.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Termin realizacji na stolarkę drewnianą to miesiąc czasu w okresie poza sezonowym.A co do Urzędowskiego to szkoda, że stało się jak się stało, bo sporą atencją światek okniarzy obdaża osobę Pana Janusza Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flamenco User 17.04.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ale powiedz cpo..co cię to interesuje ile spółek otworzyła? masz w tym jakiś niecny interes? dla mnie to postępowanie jest dość logiczne ,sama inaczej bym nie postąpiła. Co do zaliczek..jak nie masz zamówionych okien, to się nie wypowiadaj, bo w przeciwnym wypadku posądze cię o manipulowanie. Od zera to możesz myślenie zacząc, bo widze że masz spore braki. A prywatnie myśle czego może ci jeszcze brakować a fantazje mam nieograniczona! Terminy są OK, takie jak być powinny, jak ci się śpieszy to majtkami zatkaj otwór. Co do maszyn- jak masz więcej niż 2 lata - to powinieneś wiedzieć że mieć a móc to dwie różne rzeczy...by mieć to co się może móc -trzeba troche głowy z rozumem użyć.A to już sztuka... Zamiast odnosić się do tematu, czynisz personalne (idiotyczne moim zdaniem) uwagi. Przypomnę również, że forum (z definicji przecież) jest miejscem gdzie każdy może się dowolnie wypowiadać byleby nie naruszać regulaminu forum jeśli takowy istnieje. Poza tym, firma Urzędowski spółka Z.O.O właśnie ogłosiła upadłość i syndyk już jest na zakładzie. http://www.stolarkavip.pl/aktualnosci-i-nowosci/inne-ciekawe/703-upadlosc-firmy-urzedowski.html Owszem, produkcja się odbywa, ale od momentu ogłoszenia upadłości (czyli parę dni temu) nikt z właścicieli firmy, czy to Urzędowski Windoor, Dystrybucja, czy innej spółki założonej przez pana U, nie pofatygował się powiadomić pracowników dla kogo i za co w tej chwili pracują bo oni nadal są zatrudnieni w upadłej spółce, czyli Urzędowski spółka z.o.o. Syndyk również nie wyszedł do załogi i nie powiedział co z nimi dalej. Przy tym wszystkim, (tradycyjnie już) pracownicy nie otrzymują pensji na czas. Tak więc na razie jest kontrolowany cyrk, ale do czasu bo pracownicy będąc zatrudnieni przez (chyba) syndyka mogą najzwyczajniej w świecie nie otrzymać wynagrodzenia w ogóle bo niby z czego syndyk ma im zapłacić ? Jeśli do tego dojdzie, to bardzo możliwe, że już niedługo jakakolwiek firma pana Urzędowskiego nie będzie miała pracowników w ogóle bo nikt rozsądny nie da się zrobić w bambuko po raz kolejny. Oczywiście pisząc powyższe, mam nadzieję, że jakoś to wszystko się poukłada bo nikt normalny nie chce by jakakolwiek firma przestała istnieć, ale na razie nie wygląda to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts