mdrzymala 14.02.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam!Od 2 tygodni wertuje internet i to forum - zeby nie naciąc sie na jakąs lipę z oknami. Z okolic Legnicy kilka firm zrobiło mi wyceny stolarki okiennej. Jedna z nich wyceniła mi okna urzedowskiego plastiki na profilach Brugmana. Profil 92mm, 3 szyby o Uw=0,6, jakas ramka swissspacer. Okno widziałem live - i zrobiło na mnie niezłe wrazenie - przede wyszstkim ze wzgledu na rozmiar ramy - masywne, konkretne. Dostałem bardzo duzy rabat - 38% na nie i cenowo biją okna Oknoplastu platinum evo na profilu 70mm. Zaczynam juz gubić sie w tych oknach - wiec moze jakaś porada od juz uzytkujących okna? Dodam ze dom budowany standardowo bez piwnicy, sciana 25 klimabloc+15termoorganika Platinum+, grzanie zapewni ekogroszek z zasypnikem, wentylacja zwykła. na okna pójda rolety, okna z montazem warstwowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.02.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Przez dwa tygodnie nie znalazłeś tematu, który był dwie linijki niżej?: oj coś mi się zdaje, że chcesz tylko przytaknięcią Twojej decyzji a nie rzeczowej rozmowy.. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172715-Urzedowski-INNOVA-vs.-Oknoplast-Platinium-Evolution2/page2 Nie ma sensu dublować tematów, więc Twoje pytanie wkleiłem w powoływanym wyżej temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdrzymala 14.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 heheuzywałem wyszukaj - i mi sie miks pokazywał postów....faktycznie były posty w tym temacie. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 29.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dzięki za poradę, co do klamek w kolorze F9 to też nam się on podoba i na taki się zdecydujemy. Co mi tylko nie odpowiada to klamki z kluczykiem bo o tych myślimy. Mamy okucia antywłamaniowe i P4 i jeśli iść dalej to klamki z kluczykiem były by odpowiednie. No cóż jeśli bezpieczeństwo to nie do końca wygląd i na odwrót. Na coś się trzeba zdecydować i mamy taka nadzieję, że będzie to dobry wybór. Do DB7 - osobiście wybrałabym kolor F9 tytan. Kolor nowoczesny, kolor stylowy ale i odrobinę zimy a DB7 nie jest ciepłym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.02.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A nawet miałem przygotowany "fotomontaż"z róznego rodzaju klamkami, to pozwolę go sobie wrzucić. Okienko Db7, zaczynając od lewego górnego rogu są:F9 - kolor stalowy, F4 - stare złoto, F1 - aluminium naturalne, F2 - szampański. http://www.alterdom.pl/userfiles/file/zestaw%20klamek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.02.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A nawet miałem przygotowany "fotomontaż"z róznego rodzaju klamkami, to pozwolę go sobie wrzucić. Okienko Db7, zaczynając od lewego górnego rogu są: F9 - kolor stalowy, F4 - stare złoto, F1 - aluminium naturalne, F2 - szampański. http://www.alterdom.pl/userfiles/file/zestaw%20klamek.jpg klamka stare złoto a zawiaski srebrne ? Finlandia popraw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.02.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 klamka stare złoto a zawiaski srebrne ? Finlandia popraw się. Spokojnie. Osłonki na zawiasy to drugi etap ściśle związany z klamką. Fotki robione byly na resztce baterii i nie było czasu na takie ozdabianie okna dla potrzeb "sesji". Ps. Ja bym do tego koloru nie polecał F4 i jest ono tu tylko po to by je od razu skreślić, poza tym musiałem czymś wypełnić czwartą dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Finlandia,masz zapchaną skrzynkę, nie mogę podać szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosc 123 09.03.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ja niestety kupiłem okna urzedowskiego i bardzo żałuję - dużo pieniędzy i dużo problemów, a serwis to tam chyba w ogóle nie istnieje - nie róbcie tego błędu - są inne mniejsze firmy, które dbają o każdego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Zdaje się że już kiedyś czytałem ten post.Dostałeś kolejną odmowę uznania reklamacji? Przedstaw jakieś fakty, byśmy też mogli wyrobić sobie zdanie. A może po prostu jesteś konkurencją która boi się nowego, jeszcze tańszego okna... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 04.12.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Właśnie dostałem wycenę na okna urzędowskiego Optimum oro. Mam pytanie, czy w związku z niedawną historią upadłościową, zakup jest obarczony obecnie jakimś ryzykiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam Właśnie dostałem wycenę na okna urzędowskiego Optimum oro. Mam pytanie, czy w związku z niedawną historią upadłościową, zakup jest obarczony obecnie jakimś ryzykiem ? jak każdy inny zakup, a może mniej, skoro firma poradziła sobie z sytuacją to potrafi sobie radzić w trudnych czasach kapitalizmu - parafrazując "wieszcza" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Niedawną? To było dwa lata temu:)i przez ten czas mam regularne, choć zwykle lakko opóźnione dostawy. Na dzień dzisiejszy to 3-4 tygodnie - głównie przez zawalenie produkcji nowościami, które spowalniają tempo pracy. Biorąc pod uwagę że okna są potwierdzane na luty, to realizacja w marcu nie jest zagrożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.12.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Finalndia - walcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.12.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 A dziękuję - już "rozmawiałem" z Klientem - jeśli w Wawie jest salon, który polecam i mogę za niego zaręczyć, to po co mi się tam pchać ?Nie jestem tu dla zdobywania zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pertus 19.02.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam Mieliśmy zamówić okna model Optimum ale naczytałem się o tej kombinacji z upadłością Urzędowskiego i utworzeniem dwóch innych spółek i zaczynam się zasatanawiać czy nie jest to obłożone zbyt duzym ryzykiem ( w razie jakiegoś kolejnego zamieszania nie będzie ani zaliczki ani okien)Szkoda trochę bo okna wyglądają na solidne.Macie może jakieś informację co z rzetelnością tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.02.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 "Moje" wszystkie złożone zamówienia się robią . Będę w fabryce w czwartek, to będę mógł powiedzieć, co zobaczę na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pertus 20.02.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 OK Finlandia czekam na info. Mam też inną ciekawostkę: salon który wycenił mi okna twierdzi że okna z drewna meranti sa o około 15 % droższe od debowych.Trochę dziwne ale mówią, że mają podpisane korzystne kontrakty na dostawę surowca. Obawiam czy w tej sytuacji jakość tego drewna dębowego będzie gorsza skoro cena jest tak "atrakcyjna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 To nie tak: - drewno meranti (Urzedowski po raz kolejny podkreśla, że to dobrem PRAWDZIWE MERANTI) jest powiedzmy sobie - po środku cennika. Dąb na mikrozłączach jest tańszy, dąb lity droższy niż meranti. To cała tajemnica. I jeszcze jedno - padało tu chyba kilkakrotnie stwierdzenie o dębie z Ukrainy. Od dłuższego czasu jest kupowane w Polsce (ale pochodzi z.... Niemiec ) Okna robią się nie tylko na papierze. Owszem - to nie jest tak wielki zakład jak dawniej - czytając wieści z sieci spodziewałem się, że będzie ciężko zobaczyć tam życie - a o dziwo - byłem mile zaskoczony, bo jednak nie było tak źle. Jedno co mnie "martwi" to kolejne udoskonalenia produktów.. jakby nie mogli na trochę przestać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pertus 22.02.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki za informację To teraz nasuwa się kolejne pytanie Czy okno w dębie na mikrozłaczach jest lepsze niż w meranti? Zakładam że będzie ciemny kolor zakrywajacy mikrozłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts