Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

urzędowski za czasów dawnego właściciela święty nie był

ale te wszelkie firmy [precyzyjniej większość firm]

w obsłudze a następnie w serwisie ewentualnym jeszcze wiele mogłaby się nauczyć - chociaż na ustach mają najwyższe standardy

u urzędowskiego przez wiele lat dochodził efekt skali jego produkcji w porównaniu do pozostałych

jeszcze raz podkreślę że urzędowski nie był święty

nowi właściciele przynajmniej na początku pokazują , że im zależy na obsłudze

no ale wiadomo wszystkiemu trzeba się przyglądać

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktos ma okna urzedowskiego galux oro 88mm sosna lub meranti? Jak sie sprawuja? Czy ponownie byscie kupili te same okna? Stoje przed wyborem urzedowski lub vidok lub stolbud wloszczowa?

No oczywiście, że tak. Ostatnie okna ORO D9 mamy z końca zeszłego roku i jest Ok. Pierwsze okno trzyszybowe tej firmy jest u nas bodajże z 2004 roku i też jest Ok. :) Ciekaw jestem tylko jak wyglądają obecne produkty tej firmy i czy obecne ceny podobnie jak kiedyś są wciąż konkurencyjne na tle podobnych produktów innych producentów? Jeszcze niedawno U wychodził sporo taniej niż Drutex o podobnych parametrach.

• 1 year później...
Tylko oro d9 to pcv a ja chcialbym kupic drewno??:) dokladnie meranti.!!!

Aktualnie stoję przed wyborem nowych okien do domu i też zastanawiam się właśnie nad drewnem meranti. Czy to będzie dobry wybór? Słyszalem dobre opinie, podobno jest trwałe, dobrze się trzyma i ładnie prezentuje.

• 3 weeks później...
Z tego co ja wiem to meranti to dobry wybór, bo to drewno dobrze znosi obróbkę,szybko się suszy i doskonale chłonie farbę czy lakiery . To takie głowne zalety, a jest ich pewnie wiele więcej jeszcze. Ale to takie głowne, które wpływają na to,że to drewno jest bardzo popularne w stolarce okiennej.