Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WALDON - przepraszam, masz wspaniałe okna a te problemy na pewno się rozwiążą jakoś. :cry:

nie obchodzi mnie co sadzisz o marce i produkcie ale nie wiem z której z moich wypowiedzi wywnioskowales ze weszlem w te okna tylko dla ceny lub pod wplywem reklamy a w tym poscie piszesz ze jakies moje problemy z tymi oknami sie rozwiaza, jak kilka postów mioich powyzej opisalem jak rozwiazalem problem.

Jak mi sie cierpliwosc skonczyla wtedy po mojej "stanowczej interwencji" okienka przyjechaly z ta róznica ze dowóz umówilem z pracownikiem firmy swiadczacej uslugi montazowe dla tej firmy juz be udzialu sprzedawcy.

nie wiem czy udzial twój w tym watku to czysta zlosliwosc, czy po prostu nie potrfisz czytac ze zrozumieniem.

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

W ubiegłym roku jeszcze przed podwyżką Vat-u proponowali nam upust 12%. Wartość szacunkowa okien wynosiła ok. 15000 zł (ceny ubiegłoroczne!!!) i od tej kwoty liczyli nam rabat. To było u przedstawiciela Urzędowskiego z małego miasta. W Katowicach dawali bodajże 8%. Acha to byly okna mahoniowe.

Okna będziemy kupować chyba gdzieś latem, ale mam Urzędowskiego po drodze do pracy więc jak czas pozwoli to zapytam o aktualny rabat i napiszę.

• 2 weeks później...
To jest przykład jak duże firmy mają wszystko i wszystkich w du...! Dlatego jak tylko mogę omijam takie sprawdzone i z tradycjami firmy, bo tak naprawdę mają tam nie większy burdel niż w tych małych, a i jakość często nie dogania wielkiej nazwy...

Nalezy wysłać rachunki do firmy z żądaniem zapłąty, a w sądzie domagać się również kosztów kredytu i zwrotu kosztów zastępstwa procesowego, bo chyba nie chcecie robić tego sami.

[...]

TO NIE DZIAŁA NIESTETY NA FIRMY: BEZ KAPITAŁU NIEZAREJSTROWANE - TYPU HENIU I STASIU ROBIOM SE BIZNES

No właśnie, na dużą firmę mimo wszystko mamy większe przełożenie. Szczególnie w sytuacji, gdy wina leży ewidentnie po stronie firmy możemy stosunkowo łatwo wyegzekwować swoje. Co natomiast zrobić z jednoosobową firmą, gdy staje się nierzetelna a często i niewypłacalna?

Poczytajcie, co my teraz przerabiamy z taką:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=573584#573584