Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy kupiliście galuxa z p4 o wym 146 na 144 bez słupka w srodku?

w jednej firmie stwierdzili że nie podejmą się zrobienia takiego okna bez w/w słupka,za to urzedowski że i owszem

pozdro

podciagam pytanie czy takie okno nie jest za cięzkie

mam w domu pcv okna /stare budownictwo/i mam problem z oknem ,żle się zamyka/z tym ze uprzedzali nas o tym/było to 5 lat temu,a myślę że w tej chwili technika zmienia się codziennie,więc co było aktualne pół roku temu ,w tej chwili może się zmienić/to do tych co są obeznani z oknami/

/niektóre posty o oknach są z 2003/

jestem bardzo zainteresowany oknami galux-troche się o nich dopytywałem u producenta oglądałem je w salonie -jedno mnie zastanowiło jak w takich profilach zamonytować nawiewniki? podobno producent dopiero opracowuje wraz z "aereko" jakieś nowe nawiewniki-sam zakupiłbym je od razu... :o

Witam!

Ponawiam...

Czy ktoś z Was posiada okna nowego modelu Galux firmy Urzędowski. Interesują mnie wasze opinie na ich temat.

Pozdrawiam.

Okna typu GALLUX posiadają kantówkę o szerokości 88 mm co powoduje ich większą ciepłochronność i dźwiękochłonność a także możliwość konstrukcji bardzo dużych okien np. 3,7 m x 2,7m skrzydło!!! (Absolutnym rekordem jest 110mm ale nie stosowana w Polsce ).

Jeśli masz problemy z hałasem zamów sobie szybę zespoloną o Rw=42dB - budowa VSG 44.1-Silence/16mm Argon/6mm P.F.Neutral gdzie dodatkowo masz też U=1,1 W/m2K całego okna !!!.

Jestem przekonany, że odpowiednio KONSERWUJĄC stolarkę, co najmniej dwukrotnie przeżyje Ciebie :lol: :lol: :lol:

Narra...

dostaliśmy wycenę i dostaliśmy upust 10%.niestety dość daleko mieszkamy więc musielibyśmy dodatkowo płacić za transport.chciałam więc zaoszczędzić i kupić te okna u innego przedstawiciela /tam się mieszczę w kilometrach /urzędowskiego.zadzwoniłam i się zmroziłam -7% ,do tego wyjaśnienia że przecież z montażem to i tak mam upust.do mnie to nie trafia.w końcu chcę wydać kuuuupę kasy/szyba p4,tarasowe przesówne,wole oko *2/

jestem zdegustowana takim podejściem/mąż też ma firmę ale jakby tak załatwiał klientów to by dawno zplajtował..../

pozdro

Jestem ciekawy czy wy mówicie o tych samych cenach...

Nie wiem czy mówicie o oknach standardowych?? Patayya pytasz jaki rabat....trochę to mylące...każda firma może sobie zrobić inną cenę wyjściową...mało tego, jeśli generalnie jest droga i da 35% rabatu to jest sukces?? Spotkałem się już z takimi rabatami, które po wyliczeniu wychodziło drożej od firmy która rabatu dała powiedzmy 25%....