Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej.

Zamierzam zbudować szklarnię / tunel foliowy na bazie siatki zgrzewanej typu cattle panel.

Siatka wygląda jak typowa siatka zbrojeniowa, ale te można kupić w małych odcinkach około 2 metry długości, a potrzebuję 5 metrów.

Po siatkach zbrojeniowych zacząłem szukać wśród siatek ogrodzeniowych, hodowlanych, leśnych. Przejrzałem pół internetu i dziwię się, że nie mogę czegoś takiego w Polsce znaleźć.

Niektóre prawie się nadają, ale zawsze coś jest nie tak - albo rozmiar panelu za mały, albo oczka zbyt małe, albo drut za gruby, albo drut zbyt cienki.

Jako że tracę już cierpliwość postanowiłem poprosić Was o pomoc.

Teraz postaram się sprecyzować wymiary:

- długość 5 metrów

- szerokość około 1,5 - 2 metry

- średnica drutu około 2-3mm

- rozmiar oczek około 15cm

Dla zobrazowania wrzucam kilka zdjęć: [kliknij by powiększyć]

cat1.jpg

cat2.png

cat3.jpg

Czy zlecenie takiej siatki na zamówienie to jedyna opcja?

Proszę o pomoc :)

Edytowane przez outbreakz
https://forum.murator.pl/topic/267500-tunel-foliowy-szukam-specyficznej-siatki-typu-cattle-panel/

• 3 weeks później...
Hej.

Zamierzam zbudować szklarnię / tunel foliowy na bazie siatki zgrzewanej typu cattle panel.

Siatka wygląda jak typowa siatka zbrojeniowa, ale te można kupić w małych odcinkach około 2 metry długości, a potrzebuję 5 metrów.

Po siatkach zbrojeniowych zacząłem szukać wśród siatek ogrodzeniowych, hodowlanych, leśnych. Przejrzałem pół internetu i dziwię się, że nie mogę czegoś takiego w Polsce znaleźć.

Niektóre prawie się nadają, ale zawsze coś jest nie tak - albo rozmiar panelu za mały, albo oczka zbyt małe, albo drut za gruby, albo drut zbyt cienki.

Jako że tracę już cierpliwość postanowiłem poprosić Was o pomoc.

Teraz postaram się sprecyzować wymiary:

- długość 5 metrów

- szerokość około 1,5 - 2 metry

- średnica drutu około 2-3mm

- rozmiar oczek około 15cm

Dla zobrazowania wrzucam kilka zdjęć: [kliknij by powiększyć]

cat1.jpg

cat2.png

cat3.jpg

Czy zlecenie takiej siatki na zamówienie to jedyna opcja?

Proszę o pomoc :)

Tez o tym myslalem, takiej siatki u nas nie ma, jako "cattel panel" - ogladales to pewnie na anglosaskich jutubach. Jest cos takiego uzywane do ogrodzen budowlanych. To jest taka wlasnie siatka pospawana na ramie ze stalowej rury. Sa firmy ktore zgrzewaja takie siatki i sprzedaja jako polprodukty do wlasnie ogrodzen budowlanych. Maksymalnie pewnie 320cm na 180 cm czy podobne. Trzeba znalezc lokalnie producenta takich ogrodzen.