BobiBudo 02.03.2022 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Stało się tzn. od początku budowy wiedziałem: - że mam mieć żaluzje fasadowe/rolety- że trzeba ocieplić itd. Na parterze mam piękne nisze a na piętrze... nie dopilnowałem:( - Gr. ocieplenia 20 jeszcze nie założone. Wiem że branża roletowa mówi Alutherm ale coś nie widzę obiektywnych głosów za tym (tylko reklamy i parareklamy). Co najlepiej w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 02.03.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Masz na myśli, że będzie za mało miejsca na kasetę rolety i ocieplenie?U mnie też gr ocieplenia 20cm, nadproża nie były cofnięte ani docieplone.Mam założone żaluzje fasafowe Selt a między kasetą a ścianą 3-4cm XPS, od zewnątrz ładnie ocieplenie przykryło. Pewnie lepiej jak jest cofnięte nadproże albo wcześniej docieplone ale u mnie jest jak jest i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 03.03.2022 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Masz na myśli, że będzie za mało miejsca na kasetę rolety i ocieplenie? Tak dokładnie, żaluzje mają płytszą skrzynkę a ja mówię o roletach. W największym oknie z uwagi na jego wysokość skrzynka musi mieć 18 cm głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts