PIOT_R 17.12.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Dzień dobry Sprzedałem działkę przed upływem 5-ciu lat, żeby nie płacić podatku zadeklarowałem że wydam pieniadze na cele mieszkaniowe.W międzyczasie zaciągnałem kredyt hipoteczny na kupno domu, czy przy spłacie kredytu pieniędzmi uzyskanymi ze sprzedaży działki spełniam warunki nie zapłacenia podatku za sprzedaną działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 20.12.2004 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Może ktoś spotkał się już z taką sytuacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 20.12.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Podobno jest na to podstawa prawna ale jej nie pamiętam. Ja mając podobną sytuację zapytałem się w US o takie rozwiązanie i otrzymałem pozytywną odpowiedź. Było to w 2001 r i narazie nikt nie zakwestionował takiego rozwiązania. Musisz wziąć pod uwagę, że każdy US interpretuje inaczej dany przepis o ile nie ma oficjalnej interpretacji Ministra Skarbu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 21.12.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Podobno jest na to podstawa prawna ale jej nie pamiętam. Ja mając podobną sytuację zapytałem się w US o takie rozwiązanie i otrzymałem pozytywną odpowiedź. Było to w 2001 r i narazie nikt nie zakwestionował takiego rozwiązania. Musisz wziąć pod uwagę, że każdy US interpretuje inaczej dany przepis o ile nie ma oficjalnej interpretacji Ministra Skarbu. Pozdrawiam Wystąp oficjalnie z zapytaniem do właściwego urzędu skarbowego w trybie art.14a Ordynacji Podatkowej. Bedziesz miał na piśmie stanowisko urzędu. Moim jednak zdaniem bedziesz mógł spłacić kredyt i nie płacić podatku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 21.12.2004 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts