Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy kreisel położony w zimie

Recommended Posts

Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc. W ostatnim czasie ekipa fachowców położyła mi tynk silikonowy na elewacji, w dzień temp 3-6 stopni Celsjusza, w nocy był mróz -3, a nawet w jeden dzień -7. Czy ma to jakiś wpływ na tynk ? Czy coś może się z tym po czasie dziać ? Ekipa twierdzi że wszystko jest ok i że w pierwszej fazie tynk związał więc nawet nocny mróz mu nie zaszkodzi . Bardzo proszę o podpowiedź osób które się na tym znają.

Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc. W ostatnim czasie ekipa fachowców położyła mi tynk silikonowy na elewacji, w dzień temp 3-6 stopni Celsjusza, w nocy był mróz -3, a nawet w jeden dzień -7. Czy ma to jakiś wpływ na tynk ? Czy coś może się z tym po czasie dziać ? Ekipa twierdzi że wszystko jest ok i że w pierwszej fazie tynk związał więc nawet nocny mróz mu nie zaszkodzi . Bardzo proszę o podpowiedź osób które się na tym znają.

skoro ekipa tak twierdzi i masz pisemną umowę to spoko, chyba 5 lat gwarancji (ale nie jestem pewien czy elewacja też), na pewno 2 lata. A poczytałeś kartę techniczną tynku ?, bo pewnie tam jest napisane, że można kłaść w temp. od +5 do 25 a schnie on pewnie z 48 h przy temperaturze 20stopni !.

Osobiście nigdy bym nie pozwolił na takie prace w takich temperaturach, de facto w mróz....

Edytowane przez MiroMirek