Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

.

ariete

Recommended Posts

Bohdanie, z zenem niestety nie trafiłeś, nie mam innego nicka na forum Ten nick /zen/ był uzywany przezemnie tylko na czacie. Hmmm, ciekawe skąd wiesz :roll: No tak, na czacie jest wielu "wisielców". A zresztą, czy to nie Ty uzywasz na forum 12-stu nicków? 8)

Mam w rodzinie (takiej dalszej) osobę(Jagusię), którą nazywamy pierwszą plotkarą w okolicy. Zdaje jej się, że wie wszystko o wszystkich. Swego czasu wymieniałem tablice reklamowe. Tak wyszło, że musiałem zdjąć stare. Konstrukcje do reklam stały puste tylko kilka godzin. Na drugi dzień miałem kilkanaście telefonów od znajomych i rodziny, że dlaczego im nie powiedziałem o swoich kłopotach. Przecież pomogliby w ramach swoich mozliwości. Tylko po pierwszym byłem niesamowicie zdziwiony, bo nie wiedziałem o co chodzi. Dowiedziałem się mianowicie, że zbankrutowałem. Po nitce do kłębka doszedłem do Jagusi.

Po tym incydencie zjawiła się matka Jagusi u mnie. Syn Jagusi prowadzi interes nie majacy związku z moim.

Ciociu, niech ciocia powie Jagusi, żeby nie robiła plotek. Jaki ma w tym interes. Ja dla jej syna nie jestem przecież konkurencją.

A co ty tutaj opowiadasz. On nie potrzebuje zadnej konkurencji. Dosłownie tak powiedziała. Ręce opadły. Nie sądzę, żeby jakakolwiek dalsza dyskusja miałaby sens z ciocią i jej córką Jagusią.