izagrab 18.12.2004 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 WitamMam pyt. Sytuacja zmusila mnie do podjecia szybkiej decyzji i w efekcie zaczynam budowe na wiosne 2005r. Wiem, ze jest to kiepski okres bo nie ma juz ulgi budowlanej ale czy w zwiazku z tym nalezy mi sie zwrot 15%VATu badz tez jakas inna ulga?Chcemy wziac kredyt i zastanawiam sie nad ulga odsetkowa. Na czym ona polega?Dziekuje wszystkim, ktorzy przeczytaja moj post za zainteresowanie i ewentualna odpowiedz.PozdrawiamIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 19.12.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Pierwsze założenie przed rozpoczęciem budowy - nie licz na żadne ulgi od Państwa, bo jaki Państwo Ci dołoży......Sam jestem ciekaw co z tym zwrotem 15% VATu. Posłowie mają chyba jednak teraz dużo ciekawsze zajęcie, są na etapie igrzysk i o chlebie nie mają czasu myśleć.Z tego co sobie przypominam to ulga odsetkowa tzw. ulga Pola, tego co tak skutecznie budował autostrady polega na tym, że można odliczyć odsetki od podstawy opodatkowania. Znaczy to, że w zależności od tego w jakiej jesteś stawce podatkowej, Twoja ulga wyniesie od 19 do 40 % wartości odsetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.12.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Chcemy wziac kredyt i zastanawiam sie nad ulga odsetkowa. Na czym ona polega? O uldze odsetkowej można przeczytać na Onet.pl! Jednym z warunków jest zakończenie inwestycji w ciągu 3 lat, licząc od końca roku, w którym uzyskano pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 21.12.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Jednym z warunków jest zakończenie inwestycji w ciągu 3 lat, licząc od końca roku, w którym uzyskano pozwolenie na budowę. ... a także nie wykorzystanie w latach ubiegłych ulgi budowlanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts