allucard88 06.03.2022 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Witam. Mieszkam w bloku z wielkiej płyty. Mam zamiar obniżyć troszkę sufit w łazience i wykonać wygłuszenie za pomocą wełny mineralnej. Z uwagi na fakt że jest to pomieszczenie o podwyższonej wilgotności nie wiem do końca jak się za to zabrać. Wiem że na pewno płyta karton gips zielona do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności, profile i wełna, ale czy do tego folia jeszcze paraizolacyjna ? czy ewentualnie coś jeszcze, nie chcę mieć przygody z ewentualnym grzybem w pomieszczeniu. Dodam że jesteś w środowym mieszkaniu jeżeli chodzi o kondygnacje i dodatkowo w płytach będą wpuszczane klosze z oświetleniem. Dziękuję za wszelkie porady pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.03.2022 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 zastosowanie folii paroizolacyjnej nie zaszkodzi a wręcz pomoże w tym wypadku. Osobiście bym ja zastosował. Co prawda u ciebie migracji pary wodnej jako takiej wielkiej nie bedzie bo strop oddziela dwa pomieszczenia ogrzewane ale jednak jest to pomieszczenie o dużej wilgotności więc sugerowałbym dodatkowo montaz paroizolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts