Alhi93 07.03.2022 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Witam.Chciałbym się dowiedzieć co zrobić z moim przypadkiem.Mianowicie mam lakierowaną, dębową podłogę na którą niestety swego czasu skapnęło nieco pasty do mycia zębów (wychodziłem z łazienki myjąc zęby żeby coś tam zrobić). Nie zauważyłem tego i zostało to tak na kilka dni. Przy sprzątaniu mieszkania i myciu podłóg okazało się że powstały swego rodzaju odbarwienia/ubytki w lakierze - coś w rodzaju jaśniejszych plamek na desce, delikatnie wyczuwalne wgłębienie pod palce (tak bardzo, bardzo delikatnie wyczuwalne). Nie chce mi się już wnikać czy sama podłoga była odpowiednio polakierowana, bo na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało świetnie.Moje pytanie co z tym zrobić? Próbowałem to czyścić już wszystkim, od chemii po jakieś domowe sposoby. Czy można kupić lakier i "zamalować" te plamy, ewentualnie jakieś obszar dookoła z nimi? Czy też chcąc się tego pozbyć trzeba zetrzeć/zmyć stary lakier i lakierować od początku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts