Lukasz15000 07.03.2022 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Witam Co sądzicie o takim połączeniu Piana PUR na całej połaci dachu + wełna po jętkach. Stryszek nad poddaszem będzie służył jako schowek i bardzo możliwe że postawię tam rekuperator. Czy ma to jakiś sens czy zbędna fanaberia? (przeszukiwałem forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krukosz 14.03.2022 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Sens ma to taki, że dając ocieplenie na jętkach zmniejszasz kubaturę ocieplanych pomieszczeń.Ja u siebie chcę zrobić ocieplenie połaci oraz jętek, a powyżej nich już mniejsza warstwa ocieplenia, tak aby utrzymać temperaturę dla rekuperatora. Tutaj daje to jakieś oszczędności na samym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.03.2022 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Tak jak napisał krukosz izolując po jętkach zmniejszasz kubature ogrzewanej cżęści budynku i nie dogrzewasz niepotrzebnie nieogrzewanej części stychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts