Gerwazyniak 09.03.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Witajcie, Pisze do was z prośbą abyście mi pomogli poprawnie umiescic folie, przekopałem internetowe fora ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego przekroju który wszystko by mi wyjaśnił, więc zrobiłem swój. Czy moglibyście wskazać na rysunku w którym miejscu ma znajdować się folia paroizolacyjna? Oraz czy powinno się dawać Jeszcze jakaś folie ochronna prócz paroizolacyjnej aby przez szczeliny między deskami (mimo że są na pióro wpust) nie sypały się śmieci na głowę stojąc w salonie gdy ktoś chodzi na górze w pokoju. Dodam że belki w salonie mają być odsłonięte na widoku. https://imageshack.com/i/pohp2jmIj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.03.2022 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Legary nie w tym kierunku, cbyba że powała jest z deski 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.03.2022 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Rozumiem że chcesz dać folię na suficie pod pom. nie ogrzewanym, to po co podłoga. załóż poprawnie działającą wentylację minimum mechaniczną. A folię w warstwach dachu. No jak Andrzej733 wyżej zauważył idziesz w rozwiązania japońskie tworzysz w rysunku tzw słowiczą podłogę. Nikt nie będzie miał szans podkraść się bezszelestnie, stropopodłoga będzie skrzypieć wydawać dźwięki- alarmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts